18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

Relacionats

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del tribunal de garanties de rebutjar el recurs d’empara presentada per l’expresident català Carles Puigdemont i l’exconseller que el va acompanyar en la seva sortida d’Espanya i també eurodiputat, Toni Comín, contra la decisió del jutge Pablo Llarena de mantenir les ordres de detenció dictades en contra seva, després que limités el seu processament a un delicte de malversació després de la reforma penal pactada pel Govern i ERC.

Aquesta inesperada decisió ha estat molt criticada per part de diversos juristes, vegin el següent vídeo.

La decisió adoptada per aquesta secció de vacances en l’acte recorregut podrà valorar-se com a encertada o desencertada, bé o mal fundada, però el determinant és que no ha estat adoptada ni en el temps ni per l’òrgan que d’acord amb la llei asseguren la seva legitimitat constitucional, o, cosa que és el mateix, garanteixen que tal decisió és fruit del legítim exercici de la jurisdicció constitucional, explica la fiscalia, que argumenta revocar la decisió perquè sigui adoptada per l’òrgan que realment correspon.

Aquest és el manifest que Carles Puigdemont ha fet amb motiu de la decisió del TC.

El manteniment per Llarena de les ordres nacionals de detenció dictades contra els processaments declarats en rebel·lia va ser recorregut en empara tant per Puigdemont com per Comín. Fins a la decisió de la sala de vacances el Constitucional havia admès a tràmit tots els recursos d’empara relacionats amb el ‘procés’ presentats i la seva resolució havia correspost al ple, perquè les sales en què es divideix l’elevaven a la consideració de tots els magistrats que componen el tribunal.

Una altra veu prou reconeguda com és la del catedràtic Javier Pérez Royo també ha dit la seva. Vegin el vídeo.

En el seu recurs, el fiscal explica que dos dels tres magistrats que componen la sala de vacances, tots dos de sensibilitat conservadora, Concepción Espejel i César Tolosa, van inadmetre a tràmit el recurs de Puigdemont, en apreciar “la manifesta inexistència de violació d’un dret fonamental tutela-ble en empara”. La tercera magistrada Laura Díez va emetre un vot particular discrepant, amb els arguments dels quals el ministeri públic coincideix. Dóna tota la impressió, tal com assenyala Puigdemont, que la política la fan els jutges.

Justament avui i mentre redacto aquest escrit, s’han reunit l’expresident català i la vicepresidenta en funcions, Yolanda Díaz a Brussel·les, per intentar negociar les possibilitats de que Junts doni suport a un govern presidit per Pedro Sánchez. En un breu comunicat només s’ha dit que la reunió havia estat molt correcta i que podrien haver-n’hi altres.

Demà, en una conferència de premsa, Puigdemont donarà a conèixer les condicions que Junts proposarà a canvi de donat el suport que Pedro Sánchez necessita per ser investit i formar govern.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? De no haver-hi acord i sabent que Feijóo fracassarà en el seu intent de ser investit, podem veure’ns abocats a una nova cita electoral, cosa que personalment no voldria de cap manera que succeís. En continuarem parlant sens dubte. 

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del...