18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Carta oberta als afiliats i votants d’ERC (II)

Relacionats

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

Amb el meu anterior escrit i després de comentar els resultats de les eleccions del 28-M, ja vaig dir el que pensava i, alhora, destacava el fracàs d’ERC amb la pèrdua de més de 350.000 vots.

També us deia que per comprendre algunes coses, tinc la mania d’acudir a les hemeroteques per, si més no, intentar entendre la situació. Estic convençut que qui oblida els errors comesos en el passat, està obligat a cometre’ls de nou en el present. I, segons la meva opinió, és el que està fent de nou el president d’Esquerra.

He tornat a regirar el passat i, no he necessitat anar massa enrere, una o dues setmanes han estat suficients per assegurar-me del que, vagament recordava, però que la memòria, a la meda edat em feia dubtar. Els convido a escoltar una gravació, del periodista i director de Vila Web, Vicent Partal, que ha arribat al meu poder. 

Com hem escoltat de forma clara, quan l’independentisme ha estat unit, es quan millor ha funcionat i va posar nerviós l’estat espanyol, a hores d’ara ja sabem que la llista única, com de Junts per sí, no es podrà dur a terme per la negativa d’Esquerra, de fet, el partit ja ha fet coalició amb Bildu per les generals del juliol.

Igual que jo mateix, molta gent ha rebut suggeriments i consells cara aquestes eleccions, abstenció, vot nul o votar en blanc. Particularment no he pres cap decisió sobre el particular, entre altres raons perquè ningú podrà assegurar l’abstenció massiva de l’independentisme.

Però existia una altra opció. En unes eleccions espanyoles els catalans mai tindríem majoria, però si són 48 el total de representants de Catalunya, qui no estaria d’acord, si hi hagués una llista independentista única que podria assolir entre 24-30 representants a no votar-la? Els seus vots serien imprescindibles per formar govern i estaríem en condicions d’exigir contrapartides.

A tal efecte, aquesta opció ja no es pot dur a terme gràcies a ERC que va pel seu compte amb Bildu. Per cert, vull recordar als seus votants que, el seu partit ha anat votant els pressupostos estatals a canvi de res i, a sobre, les partides pressupostaries per Catalunya no s’han complert mai. Aquest partit treballa per Catalunya?

Temps enrere i, torno a les hemeroteques, a rel d’unes declaracions de Sergi Servia, l’advocat Pepe Fajula va penjar al seu Twitter les següents declaracions referides a aquell moment i amb Junqueras encara a la presó.

El independentisme necessita nous líders. Els catalans seguim i seguirem sent maltractats per Espanya i no assolirem mai el nivell de vida que ens mereixem per el que generem amb els nostre esforç.

Artur Mas va intentar negociar amb Rajoy la possibilitat d’aconseguir un estatut com el del país Basc i coneixem sobradament la resposta que va obtenir, a partir d’aquí es va iniciar el moviment que va acabar propiciant el 9-N i les seves derivacions.

Ja per acabar, els convido si volen, a veure unes manifestacions aparegudes a les xarxes, sobre Oriol Junqueras en les que no estic d’acord al 100% però si en alguns dels continguts. Degut a la seva llarga durada els deixo la referència de YouTube si estan interessats en veure-les.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Volem recuperar el procés, canviar els líders polítics i comprometre’ns a donar-los suport o, pel contrari ja ens està bé la manca d’infraestructures, que els trens de rodalies no funcionen i que el dèficit fiscal ens ofegui cada cop més?

Si la segona opció és l’escollida. Aquest és el país que volen deixar a les futures generacions?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del...