25 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Relacionats

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l’acusa d’espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa Cullell, exresponsable de TV3 i Catalunya Ràdio.

La periodista, Rosa Cullell, acusa les entitats que fomenten l’ús de la llengua catalana a Catalunya de ser nazis. La Gestapo de la llengua, en un article amb un títol molt explícit, la qui fou directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, qualifica Plataforma per la Llengua de Gestapo de la llengua catalana per voler fotre fora de l’educació, la sanitat i de la vida pública a tots aquells qui no acceptin les seves normes antidemocràtiques. Per a Cullell, treballar en favor del català i/o denunciar les vulneracions que pateixen els catalanoparlants és de nazi. També ho és qualsevol normativa o legislació favorable a incrementar l’ús social de l’idioma.

El supremacisme que s’amaga darrere de tanta norma lingüística para policial és preocupant. Manquen polítics audaços, capaços de construir ponts de progrés, i sobren espies de pati de col·legi. La imatge dels professors vigilant en quin idioma parlen els nens a l’hora de l’esbarjo i castigant els castellanoparlants ha quedat gravada a l’imaginari anticatalanista de l’espanyolisme i Cullell la repeteix: Hi havia immersió, però no es perseguia el professor que ensenyava en castellà ni es posaven detectius als patis de l’escola públic. I segueix, mai es va preguntar als professors en quin idioma parlaven a casa. Tampoc s’exigia que infermeres d’altres llocs d’Espanya o Llatinoamèrica, que venen perquè son necessàries, tinguessin igual nivell de català que una persona nativa.

Aquesta ultima informació, a més de ser inexacta, és del tot enganyosa i falsa. L’únic que es demanava es que amb el C1 de català poguessin atendre els pacients catalanoparlants encara que elles no el parlessin. Vegin tot seguit algunes denuncies del menyspreu del català, i altres, a l’Estat espanyol.

Per Rosa Cullell, el català no mor a causa de la imposició del castellà per part de l’opressor Estat espanyol; no hi ha apocalipsi lingüístic del català, perquè a l’escola fa dècades que hi ha immersió total, considera. L’article de Cullell és una esmena a qualsevol mena d’intent o iniciativa a favor de la llengua catalana, en tant que la contempla com un menyspreu contra el castellà. crítica la resposta a  per part del col·lectiu sanitari  a fer servir la seva llengua pròpia, qualificant de “perillosa” i tergiversant-la dient que els metges defensen “parlar en català als seus pacients, encara que no els entenguin”.

També ataca la iniciativa de l’Ajuntament de Salt, “un pueblo de Gerona” a l’original, de parlar només en català durant vint-i-un dies, perquè els immigrants s’adaptin. Inadaptats diu, és la paraula de l’any. Segons Cullell, exresponsable de la CCMA, aquestes iniciatives destil·len odi antiespanyol que es fomenta des dels tentacles de la Generalitat i no comprenc que s’accepti, en silenci, la imposició política i educativa dels qui passegen els seus cognoms catalans com si fossin patent de cors.

El meu pare deia que tot allò que no es fa servir val més eliminar-ho. Fixem-nos en la Constitució espanyola, en concret en el seu article tercer.

El 3.2 diu: Les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respectives comunitats autònomes d’acord amb els seus estatuts.

El 3.3 diu: La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció.

Què en pensarà de tot això la senyora Rosa Cullell?

És normal que amb aquesta ideologia fos la màxima responsable de TV3 i Catalunya Ràdio? L’abril de 2008 fou nomenada directora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per José Montilla d’on dimití el juliol de 2010 amb el govern d’Artur Mas.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...