10.8 C
Barcelona
Dissabte 2 desembre, 2023

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Relacionats

El jutge García Castellón segueix en els seus tretze

Malgrat que la Fiscalia està en contra de la seva decisió, el jutge ha elevat al Tribunal Suprem el cas contra Carles...

El PP i VOX no aconsegueixen regirar la Unió Europea contra l’amnistia

El debat a l'Eurocambra, que estava marcat a l'agenda del PP, ha quedat deslluït amb la presència de menys d'una setena part...

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria ser el quart ministre del PP privat de llibertat. En el cas de l’expolític català, es tractaria del primer vinculat a Mariano Rajoy, atès que va ser el titular d’Interior durant el seu govern, entre el 2011 i el 2016, i un dels homes de més confiança de l’expresident espanyol.

L’escrit d’acusació de la Fiscalia Anticorrupció contra l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz no permet cap dubte: la cúpula del ministeri va idear i ordenar un operatiu per sostreure documentació a l’extresorer del PP Luis Bárcenas que pogués resultar incriminatòria per al partit. En l’operatiu hi van participar policies en actiu, la coneguda com a “policia patriòtica” i l’omnipresent comissari Villarejo.

Per tot plegat la fiscalia demana 15 anys de presó per a Fernández Díaz i el seu segon, l’exsecretari d’estat de Seguretat, Francisco Martínez, així com per a dos comandaments policials, Eugenio Pino i Andrés Gómez Gordo. En el cas de Villarejo, la petició ascendeix fins als 19 anys.

Aquestes xifres estan en consonància amb la gravetat dels fets, ja que Fernández Díaz va fer servir la policia i recursos públics (fons reservats) per a una operació que perseguia entorpir l’acció de la justícia per beneficiar el partit, o sigui, la persona que, teòricament, havia de vetllar pel compliment de la llei, el ministre de l’Interior, hauria delinquit i boicotejat investigacions policials. És difícil imaginar un cas representatiu del sentit patrimonial que tenen alguns polítics sobre l’Estat, fins al punt de crear una policia política que treballava per a ells.

L’escrit d’acusació conté una petició de quatre anys només pel delicte de malversació (es calcula que es van gastar 60.000 euros en l’operatiu), una xifra que contrasta amb els set anys que es demanen per als càrrecs d’ERC acusats d’organitzar l’1-O, Lluís Salvador i Josep Maria Jové. Aquesta diferència resulta sorprenent, ja que demostra que en el cas dels independentistes catalans s’estira fins al màxim el Codi Penal, mentre que en altres casos no s’aplica amb la mateixa intensitat.

Ningú no es creu que el ministre actués per compte propi i sense coneixement, al seu torn, de la cúpula del PP. Sigui com sigui, serà interessant veure com evoluciona aquest cas i com es desenvolupa el judici, que encara no té data. Cal subratllar que si la corrupció ja resulta execrable, utilitzar els recursos de l’estat per encobrir la corrupció, que és el que van fer Fernández Díaz i el seu equip, encara és més greu. Sobretot perquè ningú no es creu que el ministre actués per compte propi i sense coneixement, de la cúpula del PP, formada en aquella època per Mariano Rajoy com a president del partit i per María Dolores de Cospedal com a secretària general.

No sembla que la justícia estigui excessivament interessada en aclarir alguns dels fets, si més no, és el que es dedueix dels missatges que el numero dos del Ministeri d’Interior i el president de l’Audiència Nacional varen estar enviant-se mútuament i, el jutge que porta el cas no te intenció d’investigar-ho. Vegin el següent vídeo.

El Partit Popular, a hores d’ara, encara no ha ofert cap roda de premsa ni ha donat explicacions convincents, ni sobre aquest cas, conegut com a Kitchen, ni tampoc sobre el cas Bárcenas en si. Al contrari, amaguen el cap sota l’ala i fan veure que no va amb ells.

La justícia espanyola té ara l’oportunitat de demostrar la seva independència en un cas que afecta directament les estructures de l’Estat, l’anomenat deep state, i d’enviar a la presó els seus responsables directes. Tot i així, hi ha motius per dubtar que algun dia vegem Fernández Díaz, històric del PP català i responsable també de l’operació Catalunya per enfonsar la imatge dels líders independentistes, entrant en un centre penitenciari.

De fet en una entrevista deia que havia fet el que considerava un servei a Espanya i no tenia previst ni demanar perdó i penedir-se de les seves actuacions. Poden veure bastants vídeos a YouTube.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Recorden que l’ordinador de Bárcenas, situat a la seu de Gènova, va ser destruït a cops de martell per evitar extreure documentació que pogués comprometre al PP i, a molts alts càrrecs del mateix? Creuen que sabrem tota la veritat? Veurem a un ministre d’Aznar entrar a la presó?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El jutge García Castellón segueix en els seus tretze

Malgrat que la Fiscalia està en contra de la seva decisió, el jutge ha elevat al Tribunal Suprem el cas contra Carles...

El PP i VOX no aconsegueixen regirar la Unió Europea contra l’amnistia

El debat a l'Eurocambra, que estava marcat a l'agenda del PP, ha quedat deslluït amb la presència de menys d'una setena part...

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...