22.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Els EUA i la guerra a Ucraïna

Relacionats

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Temps enrere vaig publicar, en aquest mitjà, un article sobre la guerra Rússa-Ucraïna quan es complien els nou mesos de la invasió russa en territori ucraïnès que va donar inici a l’actual confrontació armada que està, a hores d’ara, lluny de preveure el seu final.

En ell, no m’importa dir-ho, feia una series de raonaments i una forta critica als Estats Units d’Amèrica perquè considerava que el conflicte li estava generant beneficis a ells i greus perjudicis a tot el món, la qual cosa sembla que no els amoïnava pas gaire ja que, amb el tancament de l’aixeta del gas rus, estan fent un gran negoci amb la venda de gas liquat a Europa.

Si no el van llegir poden veure’l aquí, en ell podran veure que dos anys abans existia un informe que semblava premonitori del que passaria i les pautes i sancions contra el regim de Putin per intentar afeblir-ho econòmicament.

Avui he llegit un magnífic, al meu entendre, article de Alfonso Duran Pich, llicenciat en Psicologia per la UB, ​​Màster en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya, Diplomat en Administració d’Empreses (SEP) per la Stanford Business School, Graduat a Periodisme per l’Escola Oficial de Periodisme de Madrid. Estudis especialitzats en macro i microeconomia amb el professor Peter Navarro de la universitat d’Irvine (Califòrnia), i en mercats financers amb el professor Robert Shiller de la universitat de Yale.

He de confessar que la seva lectura m’ha produït una immensa alegria ja que, confirma el que jo havia escrit anteriorment, però amb molts més detalls amb unes anàlisis que demostren la diferencia existent entre el que diu un mestre i un aficionat com el que subscriu aquestes línies. Aconsello vivament a tothom la lectura de l’article.

Un cop l’hagin llegit m’atreveixo a dir que, Rússia té una part de raó, diguem-ne política, la qual cosa no justifica els crims de guerra comesos i els brutals bombardejos contra la població civil entre escoles, hospitals i esglésies. L’article acaba dient que el més aconsellable ara, seria moure’s amb rapidesa a fi d’aturar aquest esbojarrat contenciós. El risc és alt, més alt del que alguns suposen. I ho pagarem els de sempre.

Estan vostès d’acord benvolguts lectors?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...