22.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Puigdemont pregunta si ERC sabia que volien extradir-lo amb el nou Codi Penal

Relacionats

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

L’expresident qüestiona els motius darrere la reforma del Codi Penal que ara se li aplicarà

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat al seu compte de Twitter a la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de mantenir-li el delicte de malversació agreujada en aplicació de la reforma del Codi Penal pactada entre ERC i el PSOE. Més concretament, Puigdemont ha qüestionat la motivació darrere l’acord enmig de les informacions als mitjans espanyols que indiquen que el govern de Pedro Sánchez és ara més a prop que mai de poder extradir-lo. Es tracta d’una sospita que ja va fer pública ara fa uns mesos, però que l’actualització de la reforma li ho ha tornat a recordar, tot i que assegura que fa anys que veu com “els polítics espanyols no tenen cap vergonya d’admetre que prenen decisions” amb la intenció de perseguir-lo.

Puigdemont qüestiona el pacte d’ERC i el PSOE per la reforma del Codi Penal. En el fil del seu compte oficial de Twitter, el president Puigdemont ha tornat a recordar les preguntes que va llançar el mes de novembre quan qüestionava si Esquerra era conscient que el govern espanyol pretenia facilitar la seva extradició amb la reforma del codi penal dels delictes de sedició i malversació: “La part catalana, era conscient que aquestes eren les intencions del govern espanyol en la reforma de la llei? Ningú no va advertir que es faria aquesta interpretació?“, va preguntar en un altre piulada. Aquest diumenge, i després que el jutge Llarena hagi decidit processar-lo per malversació igualment amb l’entrada en vigor de la reforma penal, Puigdemont ha tornat a compartir el missatge per les seves i raonades sospites.

Segons podran apreciar en el següent vídeo, la majoria de partits ⁠—inclosos els catalans Comuns i Esquerra⁠— donen la impressió d’estar satisfets amb els resultat de les negociacions mantingudes amb el PSOE que han facilitat les modificacions del codi penal.

Puigdemont pregunta si a ERC n’eren conscients. Puigdemont també va oferir en aquell moment dues possibles explicacions de tot plegat: Que els republicans no sabessin les intencions del govern espanyol i, per tant, haurien de retirar el seu suport a la reforma; o que sí que en fossin conscients, cosa que va assegurat que “no m’ho vull ni imaginar”. “Seria molt greu” si això fos així, va advertir. Amb tot, aquest diumenge s’ha vantat que la justícia europea vagi frustrant les aspiracions de l’Estat espanyol de perseguir-lo, “i veient com els polítics espanyols no tenen cap vergonya d’admetre que prenen decisions amb la intenció de provocar efectes judicials en contra meva”, ha conclòs.

Que Puigdemont es faci aquesta pregunta te tota la lògica del mon, a la vista de les reaccions dels partits que han avalat i, votat favorablement les reformes del codi penal, és pot deduir, com a mínim, mala llet per part de l’estat i un, diguem-ne, infantilisme per part d’Esquerra que no ha valorat les possibles conseqüències del pacte a que han arribat amb el PSOE i que, ara a Madrid, estan fregant-se les mans pensant en extradir l’expresident amb el nou codi penal i fer-li pagar l’èxit del referèndum que no van poder evitar.

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Que ha aconseguit Catalunya en, la mal anomenada taula de diàleg?

Està orgullós el govern de la Generalitat dels avenços obtinguts si considera que n’ha obtingut algun? Pel que fa a la negociació i reforma del codi penal el resultat, segons la meva opinió, ha estat un fracàs total!

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...