15.4 C
Barcelona
Divendres 9 desembre, 2022

Pere Aragonès no anirà a la manifestació de l’11-S

Relacionats

La guerra Rússia-Ucraïna compleix nou mesos

He llegit un interessant article titulat: Està beneficiant-se els EUA de la guerra d'Ucraïna? En ell parlava sobre la visita del president francès Macron...

És moment de parlar de les pensions

Es torna a obrir el meló de les pensions. Tard, malament i amb presses, segurament perquè només pot anar en una direcció:...

Què és la cultura de la violació?

El que ha fet la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha sigut retreure al PP que campanyes com la que han fet a...

El 20-N, l’aniversari de la mort de Franco

Fa dos caps de setmana van haver-hi exaltacions franquistes a Madrid. Dues-centes persones es van concentrar a la plaça d'Orient per a recordar al...

Aragonès no anirà a la manifestació perquè, segons declara, és “contra els partits”

Aragonès renega de la Diada d’aquest any organitzada per l’ANC en considerar que és una protesta “contra els partits i les institucions i no contra l’Estat”. De fet, segons fonts de la Presidència, la seva participació no seria coherent amb el plantejament que han fet els organitzadors.

En una entrevista publicada a La Vanguardia, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha avisat que si Aragonès no va finalment a la manifestació és perquè “no està implicat en el projecte per la independència”. A més, Feliu ha defensat que la mobilització no va en contra dels polítics. “Va de fer la independència i dir-los que si no la compleixen la farem igual amb diferents mitjans, sempre democràtics i pacífics”, ha afegit.

En canvi, Aragonès considera que només amb la unió del carrer, partits i institucions, malgrat la diversitat d’opinions i les divergències, es podrà aconseguir la independència. I referma que aquest és l’objectiu del Govern i que farà servir “totes les eines que calguin”. En tot cas, emplaça la ciutadania a participar dels actes de la Diada, també en tots aquells que reivindiquen la llibertat de Catalunya. Així mateix, des de Presidència subratllen que “la importància de seguir fent sentir la veu al carrer i arreu”.

La realitat, al meu entendre, és que Aragonès te por de sentir-se escridassat o insultat, tan o més que Luis Figo quan es va presentar al Camp Nou vestit de blanc. Vegin el vídeo que ha fet l’ANC que segur ell ja coneix.

El president demana que no es desviï l’atenció del que és realment important: Que la gent segueixi reclamant la independència. I, per tant, que no es posi el focus en la seva o no participació en la manifestació convocada per l’ANC. Així mateix, reclama que el moviment independentista “eviti mirar de reüll els companys de viatge”.

L’absència del president de la Generalitat dota de sentit i d’importància una Diada en què pot esclatar l’oposició del carrer a una classe política que no ha fet res en cinc anys per resoldre el conflicte amb Espanya.

Resulta estrany la manera de comunicar-ho, perquè la majoria dels presidents de la Generalitat, durant el seu mandat, no hi han anat. I, per tant, que no ho fes ell tampoc no seria gens estrany. En canvi, sí que és estrany tot allò que es detalla a continuació, segons explica el periodista Vicent Partal a VilaWeb que, en format resumit detallo tot seguit.

El president hauria pogut dir, per exemple, que no aniria a la Diada però que després rebria els organitzadors a palau, per veure què tenen a dir-li —com han fet altres presidents. O hauria pogut adduir la seva posició institucional, cosa que havien fet alguns presidents. Fins i tot hauria pogut convocar una marxa més o menys paral·lela, com algun any ha fet l’esquerra independentista, tot desmarcant-se de la de l’ANC però amb un recorregut complementari, a poca distància. Però, significativament, no ha estat així.

I no ha estat així perquè en realitat el president no emet el missatge que ell no anirà a la manifestació sinó un altre, que, a més, té unes formes sorprenentment agressives; un missatge de desmobilització. Això que ha fet és dir a la gent, i molt especialment als seus seguidors, que cal no anar-hi a la Diada, que no hi han d’anar. Per això el seu gest contrasta amb tot allò que Esquerra ha fet de fa anys, que és acostar-se a la centralitat del país (són ells que se’n van de l’acte central i en resten al marge). Per això comet dos greus errors.

El primer és que ell tot sol dota de sentit i d’importància la Diada. El president Pere Aragonès ha aconseguit que la manifestació es converteixi en un esdeveniment que el govern d’Esquerra i Junts no podrà aprofitar a favor seu en cap cas, ni a Madrid ni aquí, per més que Junts miri de treure profit de l’error dels seus socis. I això, de retruc, origina un segon error, potser més important i tot, que és el d’escampar entre la societat el malestar cap al govern, molt més enllà del cercle dels molt polititzats.

Com es pot observar, el tractament i la forma d’enfocar-ho que ha fet Puigdemont de cara a la Diada, és del tot diferent i convida a la unió del catalans a fi de lluitar per aconseguir el somni d’una Catalunya independent.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que la decisió que ha pres Aragonès és la correcta? Diu que s’ha d’escoltar la veu del poble però no assistint a la manifestació la ignorarà. És aquest el president que ens mereixem els catalans? El que dona suport a Pedro Sánchez a canvi de res i encara segueix confiant  en la taula de diàleg?  

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La guerra Rússia-Ucraïna compleix nou mesos

He llegit un interessant article titulat: Està beneficiant-se els EUA de la guerra d'Ucraïna? En ell parlava sobre la visita del president francès Macron...

És moment de parlar de les pensions

Es torna a obrir el meló de les pensions. Tard, malament i amb presses, segurament perquè només pot anar en una direcció:...

Què és la cultura de la violació?

El que ha fet la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha sigut retreure al PP que campanyes com la que han fet a...

El 20-N, l’aniversari de la mort de Franco

Fa dos caps de setmana van haver-hi exaltacions franquistes a Madrid. Dues-centes persones es van concentrar a la plaça d'Orient per a recordar al...

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...