21.1 C
Barcelona
Dimarts 3 octubre, 2023

Carta oberta als votants d’ERC

Relacionats

La investidura d’Alberto Nuñez Feijóo

S’ha produït la primera sessió del debat d’investidura per a Nuñez Feijóo, polític a qui el rei va designar, en la meva...

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

El primer que se m’acut és fer-los unes simples preguntes: Estan orgullosos amb tot el que han fet, fins ara, els seus representants? Creuen sincerament que actuen pensant amb Catalunya i la seva ciutadania? A mi, personalment, no m’ho sembla pas. La seva ultima actuació al congrés m’ha resultat molt decebedora, gracies a ella el tema dels incendis forestals i la seva gestió a Catalunya ha passat a mans de l’Estat.

També han estat d’acord a premiar les elèctriques que, ho estan passant força malament, amb 1.360 milions d’euros. Unes noves condicions per als autònoms i, ja per acabar, que amb diners públics es puguin rescatar les autopistes radials de Madrid.

Voldria dir-los, també, que deixin de considerar enemic a JuntsxCat, amb qui comparteixen el govern català, però amb qui mantenen forces discrepàncies. No és que ells ho facin millor però sembla que son mes coherents, almenys en les votacions al Congrés que ja he detallat anteriorment.

Si hagués d’opinar sobre l’actuació del govern i, dels problemes derivats de les discrepàncies dels socis, diria que dues son les qüestions ens les que no existeix cap tipus de consens ni possible aproximació entre elles, la taula, molt mal anomenada de diàleg, n’és una. El tema de la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, és l’altra i no s’albira de moment cap tipus de solució pactada.

Sobre la taula de “diàleg” voldria puntualitzar que no és un lloc de trobada dels governs espanyol i català, és on es reuneixen ERC i PSOE, així de clar. Ara voldrien que participés Junts, fins i tot ho reclama Pedro Sánchez. Un bon amic m’ha fet arribar un vídeo on es detalla l’incompliment del pacte d’investidura per part d’ERC i que va provocar que Junts no hi participés, un altre motiu és que no hi creu en absolut (cosa que abans deia Junqueras manifestant que el govern espanyol mai complia els acords). Pere Aragonès diu que mantindrà la taula oberta tot i que el govern central el formin PP i VOX. Ni el alcoià CF havia tingut tanta fe.

Sobre el tema de Laura Borràs, aconsellaria als votants d’ERC que dediquessin uns minuts en llegir el magnífic article que ha publicat VilaWeb, on es detalla un cas molt similar que va passar a Letònia, on un diputat va perdre tots els seus drets perquè tenia un vista pendent amb la justícia i en aplicació d’un article del seu parlament. Adreçant-se al Tribunal Constitucional letó, aquest va modificar part de l’article tot dient que vulnerava els seus drets. El tribunal li va donar la raó. Va dir que aquest precepte del reglament era inconstitucional perquè vulnerava la presumpció d’innocència dels diputats. Podeu veure el reportatge sencer i comparar-ho amb el cas de Laura Borràs.

Clar que això va passar a Letònia, un país democràtic on no es castiga a ningú sense ser jutjat. La diferència és que aquí ERC i la CUP haveu exercit de jutges -feina per la que no vàreu ser escollits- i haveu condemnat Borràs. Pot ser que allà son mes democràtics que aquí?

Ja, per últim, repeteixo la pregunta als votants d’ERC: Esteu d’acord amb la feina que fan els vostres representants? Si la resposta és NO, els tornareu a votar tot i així?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La investidura d’Alberto Nuñez Feijóo

S’ha produït la primera sessió del debat d’investidura per a Nuñez Feijóo, polític a qui el rei va designar, en la meva...

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...