12.7 C
Barcelona
Dimecres 7 desembre, 2022

Carta oberta als votants d’ERC

Relacionats

És moment de parlar de les pensions

Es torna a obrir el meló de les pensions. Tard, malament i amb presses, segurament perquè només pot anar en una direcció:...

Què és la cultura de la violació?

El que ha fet la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha sigut retreure al PP que campanyes com la que han fet a...

El 20-N, l’aniversari de la mort de Franco

Fa dos caps de setmana van haver-hi exaltacions franquistes a Madrid. Dues-centes persones es van concentrar a la plaça d'Orient per a recordar al...

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...

El primer que se m’acut és fer-los unes simples preguntes: Estan orgullosos amb tot el que han fet, fins ara, els seus representants? Creuen sincerament que actuen pensant amb Catalunya i la seva ciutadania? A mi, personalment, no m’ho sembla pas. La seva ultima actuació al congrés m’ha resultat molt decebedora, gracies a ella el tema dels incendis forestals i la seva gestió a Catalunya ha passat a mans de l’Estat.

També han estat d’acord a premiar les elèctriques que, ho estan passant força malament, amb 1.360 milions d’euros. Unes noves condicions per als autònoms i, ja per acabar, que amb diners públics es puguin rescatar les autopistes radials de Madrid.

Voldria dir-los, també, que deixin de considerar enemic a JuntsxCat, amb qui comparteixen el govern català, però amb qui mantenen forces discrepàncies. No és que ells ho facin millor però sembla que son mes coherents, almenys en les votacions al Congrés que ja he detallat anteriorment.

Si hagués d’opinar sobre l’actuació del govern i, dels problemes derivats de les discrepàncies dels socis, diria que dues son les qüestions ens les que no existeix cap tipus de consens ni possible aproximació entre elles, la taula, molt mal anomenada de diàleg, n’és una. El tema de la suspensió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, és l’altra i no s’albira de moment cap tipus de solució pactada.

Sobre la taula de “diàleg” voldria puntualitzar que no és un lloc de trobada dels governs espanyol i català, és on es reuneixen ERC i PSOE, així de clar. Ara voldrien que participés Junts, fins i tot ho reclama Pedro Sánchez. Un bon amic m’ha fet arribar un vídeo on es detalla l’incompliment del pacte d’investidura per part d’ERC i que va provocar que Junts no hi participés, un altre motiu és que no hi creu en absolut (cosa que abans deia Junqueras manifestant que el govern espanyol mai complia els acords). Pere Aragonès diu que mantindrà la taula oberta tot i que el govern central el formin PP i VOX. Ni el alcoià CF havia tingut tanta fe.

Sobre el tema de Laura Borràs, aconsellaria als votants d’ERC que dediquessin uns minuts en llegir el magnífic article que ha publicat VilaWeb, on es detalla un cas molt similar que va passar a Letònia, on un diputat va perdre tots els seus drets perquè tenia un vista pendent amb la justícia i en aplicació d’un article del seu parlament. Adreçant-se al Tribunal Constitucional letó, aquest va modificar part de l’article tot dient que vulnerava els seus drets. El tribunal li va donar la raó. Va dir que aquest precepte del reglament era inconstitucional perquè vulnerava la presumpció d’innocència dels diputats. Podeu veure el reportatge sencer i comparar-ho amb el cas de Laura Borràs.

Clar que això va passar a Letònia, un país democràtic on no es castiga a ningú sense ser jutjat. La diferència és que aquí ERC i la CUP haveu exercit de jutges -feina per la que no vàreu ser escollits- i haveu condemnat Borràs. Pot ser que allà son mes democràtics que aquí?

Ja, per últim, repeteixo la pregunta als votants d’ERC: Esteu d’acord amb la feina que fan els vostres representants? Si la resposta és NO, els tornareu a votar tot i així?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

És moment de parlar de les pensions

Es torna a obrir el meló de les pensions. Tard, malament i amb presses, segurament perquè només pot anar en una direcció:...

Què és la cultura de la violació?

El que ha fet la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha sigut retreure al PP que campanyes com la que han fet a...

El 20-N, l’aniversari de la mort de Franco

Fa dos caps de setmana van haver-hi exaltacions franquistes a Madrid. Dues-centes persones es van concentrar a la plaça d'Orient per a recordar al...

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...

Catalunya, l’última colònia de l’imperi espanyol (III)

En el meu primer capítol sobre el tema ja vaig fer menció que, la metròpoli intenta imposar a les colònies la seva...