10.8 C
Barcelona
Dissabte 2 desembre, 2023

El retorn de l’emèrit Juan Carlos a Espanya

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Molt s’està parlant últimament del futur retorn de l’emèrit a Espanya, depenent de les notícies que ens arriben llegim i/o escoltem, no hi ha encara una data fixa perquè aquest fet es produeixi, que tornarà tothom ho dona per fet, ara bé, quan i en quines condicions, està per veure.

Alguns mitjans han publicat, el que diríem, les condicions que l’emèrit demana o exigeix, podem donar crèdit a aquestes condicions o és una forma més de marejar la perdiu i tenir-nos entretinguts una estona en les nombroses tertúlies a que ens tenen acostumats alguns mitjans televisius?

Insisteixen en el fet que Juan Carlos vol residir a la Sarsuela i que no acceptaria viure en un altre lloc, encara que fos una palauet o residència propietat de Patrimonio Nacional. Aquí no s’acaben les seves demandes, vol així mateix percebre les quantitats dineràries que li corresponen, com a rei emèrit, que li va retirar el seu propi fill, cal veure si se’n sortirà i quin pressupost hauria de fer-se’n càrrec de la despesa. 

De moment Juan Carlos actua amb tota normalitat, com si estigués passant unes vacances i vol deixar clar que se’n recorda del espanyols, als que tant estima, enviant-los una felicitació nadalenca.

Estic molt d’acord amb el que diu la periodista Ana Pardo de Vera, a l’emèrit se li passarà tot per alt, ell no tindrà l’obligació de donar explicacions a ningú, ells estarà tranquil perquè, tot i el seu passat no li demanaran comptes ni s’haurà de justificar, ells és inviolable i disposa d’uns drets que no sols no tenim els mortals, sinó que contradiuen la pròpia constitució quan assegura que tots som igual davant la llei.

De moment hi ha un silenci total dins la casa reial, no hi ha cap notícia oficial sobre el tema i, a hores d’ara, al  moment de redactar aquestes línies ignorem si, en el discurs del rei Felip amb motiu del Nadal, farà esment del tema que ens ocupa.

L’únic que sabem, tot i que la Moncloa tampoc a dit res, ha estat la resposta de Sánchez en el parlament a pregunta d’una diputada de la CUP, l’ambigüitat de les seves paraules no dissimula gens el tracte en favor de l’emèrit. Sobre això voldria destacar el següent, el president Sánchez havia dit que Juan Carlos deuria de donar algun tipus d’explicacions i ara calla.

Cal recordar que, fins a setze cops, ha estat rebutjada la creació d’una comissió d’investigació sobre l’emèrit i que han estat PSOE, VOX, Cs i el PP els que s’hi han oposat a que es dugués a terme.

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Govern espanyol, partits polítics, jutges i tribunals faran algun gest de cara a la galeria o l’emèrit tornarà a casa com els torrons per Nadal? I què pensen els ciutadans? Estaran d’acord en la impunitat reial i sortiran a donar-li la benvinguda o el rebutjaran?       

Més articles

1 COMENTARI

  1. Al Deep State Ñ, que és el que mana de veritat, l’interessa la fòrmula actual d’Estat. I l’Emèrit, ha quedat al descubert, que tot han estat mentides, que tothom ja sap, si vol, que mèrit ni un i demèrits tots i més, que és un rufian i caradura i ara mateix fa més nosa que servei a la propia Institució(Ali-Babà) i als quaranta lladres que l’apuntalen. I que ara “cal que tot canvïi perquè no canvïi res”. I a Sanchez, aquest assumpte el sobrepassa, ell és un simple i “útil” personatge fantasmagòric. Tot i que als demés poders, els visibles, els hi passa el mateix. Son poders molt relatius o limitats. Antoine de Saint-Exupery ja ho va deixar dit, “l’essencial no és visible als nostres ulls”.
    Nosaltres però, a lo nostre!!!!.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El jutge García Castellón segueix en els seus tretze

Malgrat que la Fiscalia està en contra de la seva decisió, el jutge ha elevat al Tribunal Suprem el cas contra Carles...

El PP i VOX no aconsegueixen regirar la Unió Europea contra l’amnistia

El debat a l'Eurocambra, que estava marcat a l'agenda del PP, ha quedat deslluït amb la presència de menys d'una setena part...

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...