21 C
Barcelona
Dimarts 24 maig, 2022

Pablo Casado, emprenyat amb Jordi Sánchez

Relacionats

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

El català no té adversaris, té enemics

Magnífic l'article de Xavier Roig que, malauradament, ha estat censurat pel diari Ara i m'agradaria molt saber-ne el motiu d'aquesta nefasta decisió....

Llengua catalana, pont o muralla?

Fets objectius: El parlament català i vots (52%) ofereixen majoria absoluta independentista a Catalunya. Però hi ha partits polítics clarament “dependentistes”. També,...

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

El líder del PP, Pablo Casado, ha carregat contra Jordi Sánchez, arran de la denúncia que el secretari general de JxCat va presentar contra Casado per calúmnies, injúries i incitació a l’odi, per les declaracions, on assegurava que a Catalunya no deixen anar al lavabo als nens si parlen castellà. Un senyor que ha estat condemnat a nou anys de presó, que ha destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil i ha pujat amb un megàfon a instigar a la violència, a mi no em donarà lliçons de legalitat ni de democràcia.

Casado ignora que Sánchez va pujar dalt d’un cotxe per calmar la gentada i dissoldre la manifestació. Que ha estat condemnat injustament en un judici-farsa i, que és molt més demòcrata que ell. Tampoc deu recordar que un cotxe de la benemèrita era obert i ple d’armament. Què podria haver passat si la manifestació no hagués sigut pacífica? Ha criticat a la Guàrdia Civil?

Jordi Sánchez, acompanyat del secretari d’Afers Jurídics de Junts, Joaquim Jubert i l’advocat Jordi Pina Han presentat la denúncia a la Ciutat de la Justícia. Així, els de Sánchez s’han avançat al Govern, que ja va comunicar que estudiaria les declaracions de Casado, que ha tornat a pronunciar-se sobre el funcionament de l’escola catalana, fent referència al cas de Canet de Mar.

Diu que s’ha assabentat que l’ha denunciat Jordi Sánchez i que ho ha fet perquè li ha sabut greu que llegís una notícia de fa deu anys, ha criticat Casado al congrés del Partit Popular d’Aragó. Diu que clar, és que és molt antiga […]. Ells parlen de fa 80 anys a Espanya i jo no puc llegir una notícia de fa deu?

El líder del PP ha mostrat la seva indignació pel fet que les seves declaracions hagin estat considerades instigació a l’odi i calúmnies i recalcant que, la informació que va donar la publicava un mitjà de comunicació. Quina mena de premsa llegeix Casado, caldria preguntar-li.

Estem acostumats a les manifestacions grandiloqüents de Casado. Ell, que es considera intel·ligent, s’hauria d’en recordar de les paraules de Cícero quan deia: L’home és esclau de les seves paraules, però amo dels seus silencis. Un repàs a les hemeroteques confirmarien la seva nul·la capacitat. Vegin seguidament l’opinió que té el professor Pérez Royo sobre el líder del PP.

Estem al bàndol correcte de la història, ha manifestat i, per aquest motiu, el PP no acceptarà lliçons de partits independentistes que promouen l’odi amb les seves consignes supremacistes contra els constitucionalistes i contra els que parlen en castellà, que assegura que parlen del PP com a bèsties eixelebrades.

Casado no ha deixat escapar l’ocasió per fer referència a la multitudinària manifestació de Som Escola, que es va celebrar aquest passat dissabte en defensa de la immersió lingüística a l’escola: Això sí. Ells es manifesten per excloure els nens els pares dels quals volen que se’ls eduqui en castellà.

A hores d’ara el govern ja ha formalitzat les accions contra el líder popular, Pablo Casado, que assegurava que a les escoles catalanes els nens que parlaven castellà no poden anar al lavabo. La Generalitat ha presentat una querella al Tribunal Suprem contra el president del PP per delictes d’injúries, calumnies i incitació a l’odi i la violència.

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

S’ha acabat la crisi de l’espionatge a l’independentisme?

El Consell de Ministres ha acordat el cessament de la directora del CNI, Paz Esteban, després que el Centre Criptològic Nacional (CCN) certifiqués que...

L’exconsellera Clara Ponsatí ho té molt clar

L'eurodiputada Clara Ponsatí ha lliurat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, coincidint amb el fet que avui aquest s'ha...

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...