10.8 C
Barcelona
Dissabte 2 desembre, 2023

Preguntes oportunes

La castellanització de Catalunya

Casado diu que quan governin imposarà una sola llengua: El castellà en tots els serveis socials. Felipe IV (envers 1605)_ “Cal imposar a Catalunya els usos i costums castellans”. Avui, amb Felipe VI se segueix en això. Pura colonització. És normal i comprensible a Espanya. El que és anormal i incomprensible és que hi hagi a Catalunya partits i dirigents polítics, militants, votants, que es consideren “catalans” i facin costat als qui volen anul·lar la seva història, llengua, valors. Com qualificar això? Té qualificatius! Actuaria així un alemany, un francès, anglès, davant d’un colonitzador? Perquè a Catalunya hi ha molts que sí que “col·laboren” i s’autoqualifiquen de “catalans”?

Casado alimenta a Catalunya el foc lingüístic pressionat per Ayuso i VOX. A Catalunya ha d’haver-hi votants del PP que “pensin” per si mateixos. I ha d’haver-hi també que se sentin “catalans”, que tinguin “dignitat”. Què pensen, senten, com reaccionaran davant la castellanització que pretén el PP? En realitat, això és aplicable als militants i votants de VOX, Ciutadans, PSOE, comunistes. Els tres primers, són clars: Castellanitzar a Catalunya! PSOE i comunistes, callen. Per allò de “qui calla, atorga”. Són tots iguals. Per tant, què pensen, senten, com reaccionen, tots aquests militants i votants que es consideren catalans que tinguin dignitat? Secunden, voten, als qui volen anul·lar la seva llengua! I no sols la llengua!

Casado exigeix el 155 per la llengua a Catalunya. Frase: “Quina cosa ha de passar perquè assumeixi alguna responsabilitat? Pregunta: Compleix l’Estat “tot” el que li correspon amb Catalunya? Està demostrat que no. Que ha de passar perquè els habitants de Catalunya, amb dignitat, decideixin independitzar-se d’un estat espoliador, colonitzador, mal tractador, explotador, menyspreador, que els priva del benestar que mereixen, de serveis socials avançats, de llibertat? Quina cosa ha de passar perquè els “catalans” amb dignitat decideixin de ser-ho de manera coherent i defensar la seva història, llengua, cultura, valors, llibertat? Que ha de passar perquè els votants a Catalunya prioritzin les seves famílies i el seu futur abans que la seva hispàno-dependència, partito-dependència, ideologia dependentista que tant els perjudica?

Com se li pot ocórrer apel·lar al govern al fet que apliqui un 155 educatiu? Han passat tan sols quatre anys de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per a tombar al govern català, en un exercici d’autoritarisme, que venia a dissimular la incompetència de Rajoy, que va tenir cinc anys per a afrontar políticament la qüestió i es va gronxar en la inacció, i que va provocar una dura i dolorosa política i social. És una icona del que mai hauria de tornar a ocórrer. Però a Casado poc li importa perquè el que busca ara mateix és l’aldarull, darrere del que amagar la seva inconsistència, i l’aliança amb Vox a la qual ell mateix s’ha abocat. De fet, després d’un temps marcant distàncies ja s’han tornat a trobar en el discurs i al carrer. Aquesta és la realitat de la dreta espanyola. Incitant a la confrontació i negant reconeixement als altres.

Què en pensen vostès? Consideren a Casado un home preparat per governar a Espanya?

2 COMENTARIS

  1. Jo crec que sí pot governar ñ. Ñ es mereix un dignatri d’aquest nivell.. mentider..estafa masters.. odiós.. que mani a ñ.. perque nosaltres no som ni hem de ser ñ. I menys consentir es fiqui amb nosaltres.. que es fiqui amb Ayuso..Arrimadas..Abascal i Xanxez.. tots una colla de fatxas.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat