15.9 C
Barcelona
Dijous 30 novembre, 2023

Preguntes oportunes

El senyor Illa, la CUP i en Felipe VI

El PSC reclama al Govern que respecti la decisió del Suprem que imposa el 25% en castellà. Pura colonització! A qui defensa i representa el PSC? A la història, cultura, identitat, llengua catalana o a l’Estat colonitzador que imposa la seva? El PSC no existeix. És pur PSOE que materialitza el que Unamuno va dir “bàrbara mentalitat” castellana per la qual Espanya es mereixia perdre Catalunya. Qüestiona el senyor Illa al Suprem en aquesta imposició? No. Obeeix cegament. Què pensen, senten, els votants que es consideren “catalans” davant aquesta imposició del castellà? Per poca dignitat que tinguin què és coherent en defensa de la seva llengua? No defensar-la té un qualificatiu: Col·laboracionisme amb el colonitzador!

La CUP és l’escorpí que pica a la granota que li porta. Dubto molt que els seus militants i votants visquessin amb la democràcia, qualitat de vida, que ara gaudeixen si la CUP tingués majoria absoluta i apliqués el seu programa. Quin és el seu programa? Són tan “antisistema” que, per a ser conseqüents, haurien d’actuar com aquests artefactes de pel·lícula que diuen “es destruirà en 60 segons”. Perquè si ells manen se suposa que crearan un “sistema”. Si ho mantenen, ja no són coherents perquè deixen de ser “antisistemes”. D’altra banda, segur que la majoria de la societat és anticapitalista? Quin Estat tenen com a referent, com a model, per a implantar a Catalunya? Són dictadors. Una mica més del 6% de vots tracten d’imposar-se a molts més. Però això no els importa. El seu és destruir. Res de sumar, construir, respectar a la majoria. Cal respectar les opinions però també a la majoria democràtica. La CUP no és troba aquí. Han fet un bon paper en alguns Ajuntaments. Pèssim paper a nivell de Parlament de Catalunya. Els fets són aquí. D’anàlisi!

Felipe VI visita Foment en el seu 250è aniversari. És a la seva casa i amb empresaris vassalls! Què demostra que Foment representi i defensi a les empreses de Catalunya? És digne que no hagi fet absolutament res per  recuperar les seus socials? És digne que sigui tan còmplice al no exigir amb fermesa i des del primer moment l’incompliment de les infraestructures aprovades per a Catalunya, però no executades? Són representants de les empreses catalans davant Espanya o d’Espanya davant les empreses catalanes i els seus directius? Són veritables “col·laboracionistes” que perjudiquen seriosament a tot el teixit empresarial a Catalunya?  

Foment va néixer i va créixer per a afavorir la industrialització de Catalunya. Ara, els seus dirigents callen i col·laboren en l’espoli, la colonització, els incompliments de l’Estat espanyol a Catalunya? Just el contrari de la seva raó de ser! Com qualificar als seus dirigents? Què guanyen els seus associats, tots perjudicats pels incompliments, falta d’inversions en infraestructures? Què en pensen les empreses catalanes?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat