10.8 C
Barcelona
Dissabte 2 desembre, 2023

La resposta del Suprem a la justícia europea

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

En l’últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat “Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya” explicava l’avís que el tribunal europeu havia fet al jutge Llarena i al Suprem de l’estat espanyol; El vicepresident del tribunal europeu declarava que mentre no es resolgui el suplicatori presentat pel mateix Llarena, assegurava que aquest fet impedia que les autoritats belgues o d’un altre estat membre poguessin executar i dur a terme l’empresonament dels polítics catalans a l’exili.

El Suprem espanyol no ha trigat més d’una setmana a prendre la decisió: Puigdemont serà empresonat si ve a Espanya.

La notícia l’ha fet pública Europa Pres: El Tribunal Suprem ha rebut ja l’acta d’aproximadament 10 pàgines que va emetre divendres passat 26 de novembre la justícia europea on s’acordava no retornar la immunitat a Carles Puigdemont de manera cautelar i avisava que el procés penal i les ordres de detenció i lliurament romanien en suspens. Després de traduir-ho, des de l’alt tribunal respondran a aquest, però ja adverteixen que si l’expresident català trepitja Espanya, serà detingut.

Així ho assenyala l’agència de notícies, de fonts del Suprem han rebut. Segons assenyalen, aquestes fonts haurien explicat que el que es va conèixer el divendres era un extracte de l’acte del vicepresident del Tribunal General de la Unió Europea i no la resolució completa.

També han anunciat des del Suprem que el jutge Llarena respondrà, no sols al TJUE, sinó a l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, qui va sol·licitar per escrit al començament d’aquesta setmana, que es donessin resposta davant les autoritats i cossos de seguretat de l’Estat sobre la impossibilitat de detenir a Puigdemont a tenor del dictaminat pel TJUE.

Assenyala la peça d’Europa Press que s’evidencia una falta de sintonia entre les resolucions que emet la Justícia europea respecte als escapolits del procés amb les decisions que es coneixen a força d’actuacions i provisions per part de l’alt tribunal espanyol. De fet, les fonts consultades en el suprem apunten que el que pugui dir el TJUE no influeix en la causa perquè el dret espanyol no està supeditat a l’europeu.

Els aconsello vegin en següent vídeo, on la periodista de Diario16, Bea Talegón, explicava en el seu moment, la posició d’Espanya davant un informe del Consell d’Europa que parlava de la situació dels presos polítics i exiliats, i que menyspreava el seu contingut i, a hores d’ara, segueix amb el la mateix tarannà, és a dir, el que digui Europa els importa un rave.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Si Espanya forma part de la Unió Europea està supeditada a la seva justícia i no pot actuar al marge i, ho continua fent com si tal cosa. Aquesta és la democràcia de la qual tant en presumeix? Aquest és l’estat de dret que tan pregona? No li fa vergonya que ens comparin amb Turquia o altres països?

Referent a això caldria recordar la postura de la Comissió Europea sobre el mateix plantejament que va fer la justícia de Polònia, i la sanció que es va derivar del desafiament plantejat, davant les institucions de justícia europees. No està Espanya assabentada d’aquesta situació o en farà cas omís com sempre?

Més articles

1 COMENTARI

  1. Estem devant d’una Constitució que no ha evolucionat, ha involucionat, està en mans dels que n’estaven obertament molt en contra. Son fets. Aquests dos indivíduos de la foto en son guardians d’aquesta involució, més ben dit, restringió. Europa té un important problema amb la “Democràcia S.L ” made in Spain.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El jutge García Castellón segueix en els seus tretze

Malgrat que la Fiscalia està en contra de la seva decisió, el jutge ha elevat al Tribunal Suprem el cas contra Carles...

El PP i VOX no aconsegueixen regirar la Unió Europea contra l’amnistia

El debat a l'Eurocambra, que estava marcat a l'agenda del PP, ha quedat deslluït amb la presència de menys d'una setena part...

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...