9.4 C
Barcelona
Divendres 27 gener, 2023

Es podrà construir el museu Ermitage a Barcelona?

L'Ermitage aposta per Barcelona després de dur l'Ajuntament als tribunals

Relacionats

Esquerra, el PP, Ciutadans i la Colau

Míriam Nogueras convida a "defensar la independència sense anar al costat dels quals humilien a tots els que viuen a Catalunya". Parla "des...

Ada Colau a favor o en contra de Barcelona?

Abans d'entrar en matèria vull aclarir que l'alcaldessa de Barcelona no em cau bé. Afegiria també que no és de fiar segons el meu...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Com afecta el coronavirus a la política espanyola?

En aquests moments de greu crisi sanitària, provocada pel Covid-19, no sols afecta la política sinó que la condiciona totalment fins al punt de...

Els promotors del museu Ermitage Barcelona han afirmat aquest dimecres que mantenen el seu compromís d’instal·lar-se a la ciutat, i han desitjat que “les portes tornin a estar obertes algun dia quan, de nou, l’art sigui el veritable i únic protagonista”.

Ho han dit en una carta oberta publicada a tota pàgina en El Periódico, La Vanguardia i El País en la qual lamenten que, 10 anys després que arrenqués el projecte, han de defensar-lo davant la justícia. Els impulsors de l’Ermitage Barcelona han presentat un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Barcelona va presentar un recurs davant el jutjat contenciós-administratiu contra el Port de Barcelona per atorgar la concessió del solar a la Nova Bocana als promotors de l’Ermitage. Els promotors del museu sostenen que han treballat per a encaixar el projecte a la ciutat cada cop que ha estat requerit, amb una iniciativa de primer ordre i totalment integrada a la ciutat al barri de la Barceloneta.

Volem quedar-nos a la ciutat. Han advertit que l’art roman està per sobre d’individualismes, i que “tres milions de peces artístiques de totes les èpoques i civilitzacions” segueixen a disposició de Barcelona, una ciutat que consideren una icona multicultural i que veuen oberta al món.

A més, han expressat el seu agraïment al Port de Barcelona i a totes les persones i entitats que han apostat per la cultura i han “sabut valorar la contribució que una institució com l’Ermitage suposaria per a Barcelona, especialment en el moment de recuperació que li toca liderar a la ciutat”.

“En aquest moment, i després d’haver esgotat totes les vies per a aconseguir el màxim consens, ens veiem en l’obligació de defensar el nostre projecte davant els tribunals com a resposta a la situació a la qual ens ha portat Barcelona En Comú”, han afirmat.

Després de conèixer els informes, Ferran Mascarell, de Junts per Catalunya, que el 2012 va ser el conseller de Cultura de la Generalitat que va signar l’acord amb l’Ermitage a Moscou, durant un viatge del president Artur Mas, ha carregat contra la decisió municipal: “Per fi tenim decisió de la ciutat, que tanca un període de set anys de política erràtica”.

No són concloents, però reflecteixen la ideologia pel que fa als temes museístics. Un cop més estem davant una manifestació de falta d’ambició i d’ideologia. Mascarell ha lamentat que l’Ajuntament demani als promotors que busquin un nou emplaçament i ha assenyalat que “ningú posaria pegues si allí es fes un nou centre comercial”.

Què en pesen vostès, benvolguts lectors? És lògica la decisió de l’Ajuntament de Barcelona? Tenir un museu amb l’aval i suport de l’Ermitatge, un dels museus més reconeguts del món, no és garantia d’èxit? Tot el problema radica en la seva ubicació? No sóc expert en urbanisme ni mobilitat, però lamentaria que aquest projecte no es dugués a terme per picabaralles entre el Port de Barcelona i l’Ajuntament.

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (III)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

És normal aquest odi contra Carles Puigdemont?

Llegit aquest mateix matí: Els fiscals consideren que s'han d'esprémer al màxim les possibilitats del Codi Penal per reclamar la màxima pena...

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (II)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Cursa per l’extradició de Carles Puigdemont

Extradir a Carles Puigdemont s’ha convertit en una obsessió per la judicatura espanyola, representada pel jutge Llarena que, per fi albira una...