9.4 C
Barcelona
Dissabte 2 desembre, 2023

Ada Colau a favor o en contra de Barcelona?

Relacionats

Esquerra, el PP, Ciutadans i la Colau

Míriam Nogueras convida a "defensar la independència sense anar al costat dels quals humilien a tots els que viuen a Catalunya". Parla "des...

Es podrà construir el museu Ermitage a Barcelona?

Els promotors del museu Ermitage Barcelona han afirmat aquest dimecres que mantenen el seu compromís d'instal·lar-se a la ciutat, i han desitjat que "les portes tornin a...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Com afecta el coronavirus a la política espanyola?

En aquests moments de greu crisi sanitària, provocada pel Covid-19, no sols afecta la política sinó que la condiciona totalment fins al punt de...

Abans d’entrar en matèria vull aclarir que l’alcaldessa de Barcelona no em cau bé. Afegiria també que no és de fiar segons el meu punt de vista. A veure, una persona que feia mítings reclamant el dret a decidir, que deia que ella i l’ajuntament treballarien més que CiU per aconseguir-ho, que vota si el 9-N, que vota blanc el primer d’octubre i ara es despenja dient que votar un referèndum és una ximpleria, cosa que referma la meva opinió.

Però sinó estan d’acord amb el que els acabo de dir, cosa normal gràcies a la llibertat d’expressió i opinió al que tenim dret tots els ciutadans, sàpiguen que poc abans de les últimes eleccions municipals, en una entrevista que li van fer, l’actual alcaldessa va ser molt expeditiva negant la possibilitat d’una coalició que podria donar-li l’alcaldia i afirmant-ho categòricament. Recordin que va fer just el contrari.

Vegin en el següent vídeo l’entrevista a la qual feia referència.

Desprès parin atenció a la fotografia que encapçala aquest article.

Vegin com va anar la moció de censura “defensant” Barcelona davant el govern de Madrid: Colau evita reprimir al govern central amb un vot de qualitat pels incompliments de l’Estat a Barcelona.

Ada Colau va decidir decantar la balança en contra de la moció que reclamava el compliment de deutes pendents de l’Estat amb la ciutat de Barcelona. L’alcaldessa ha decidit salvar l’executiu espanyol de la reprimenda amb un vot de qualitat que ha impedit que una moció d’ERC avancés. El partit liderat per Ernest Maragall havia redactat una moció en la qual reclamava que el Govern complís amb els seus compromisos, ja que té una llarga llista d’inversions pendents d’executar.

Entre els incompliments hi ha la reforma de l’Estació de Sants, l’estació de la Sagrera o el pla de Rodalies. Colau ha votat conjuntament en contra de la moció amb PSC, PP i BComú a causa de l’empat tècnic, l’alcaldessa ha decantat la votació a favor del “no”. Ernest Maragall ha considerat que s’havia de denunciar el “tracte ignominiós que reben institucions culturals barcelonines de primera línia com el MNAC o el Teatre Lliure”. Cal subratllar també que Colau no ha defensat suficientment la llei d’habitatge catalana, ja que ha donat suport a l’estatal, que és menys ambiciosa com apunta Tot Barcelona

A ningú se li escapa que la batllessa de la ciutat, casualment de Catalunya en Comú, ha decidit desempatar i protegir l’executiu del qual Unides-Podem en forma part. Així doncs, ha deixat Barcelona en segon terme, i evitar així que el Govern central tingués problemes.

La senyora Colau és una gran ecologista, ho demostra la seva guerra contra el cotxe privat, sense abans poder disposar d’un bon transport públic, les famoses illes i vies de vianants, els carrers pintats de colors i rodolins que no acabo d’entendre. Pot ser que per a aquesta causa l’alcaldessa Colau ha fet un discurs en nom de les ciutats en el cim del clima que es fa a Glasgow.

Primer va fet una petita presentació a TV3, però curiosament, en cap moment ha esmentat la contaminació que produeix la manca d’infraestructures de l’Estat a Catalunya. El port que pertany a l’Estat, no té sortides ràpides de trens cap a l’inexistent corredor mediterrani, per això a la ciutat entren i surten milers de camions per a buscar les seves càrregues al port, això produeix una contaminació major o similar als cotxes que circulen per ella i ningú parla de posar-hi uns peatges.

En el port fa falta una estructura elèctrica que donaria energia elèctrica als vaixells que pernocten, sobretot als gegantescos creuers turístics, per això, aquests vaixells passen dia i nit amb els motors en marxa, per tenir subministrament elèctric i el fuel-oil que consumeixen és un dels més contaminant del món.

De tots aquests temes no n’ha parlat i és lògic, no pot criticar a Madrid quan en una moció de censura va votat en favor seu, d’aquí ve la pegunta que dona títol a aquest article.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Va a favor de Barcelona o dels interessos del partit i d’ella mateixa? El que si puc dir és que fa dues setmanes vaig estar a Barcelona i no recordo haver-la vist mai tan deixada ni tan bruta, per cert, la senyora Colau va dir que havia estat per causa de la calor (?).

Més articles

1 COMENTARI

  1. Gran i precís article. Feu-lo corre, de veritat.
    Explicacións irrefutables, que al meu parer diagnostiquen molt clarament que aquesta senyora no té talla per alcaldesa de Barcelona ni de bon tros. Ni la intelectual, ni la política, ni la ètico-moral. Res de res. Per BCN trist i lamentable.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El jutge García Castellón segueix en els seus tretze

Malgrat que la Fiscalia està en contra de la seva decisió, el jutge ha elevat al Tribunal Suprem el cas contra Carles...

El PP i VOX no aconsegueixen regirar la Unió Europea contra l’amnistia

El debat a l'Eurocambra, que estava marcat a l'agenda del PP, ha quedat deslluït amb la presència de menys d'una setena part...

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...