12.7 C
Barcelona
Dimecres 7 desembre, 2022

Quina credibilitat tenen Sánchez i la justícia espanyola?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Després del que va succeir a l’illa de Sardenya amb la detenció i posterior posada en llibertat del president Carles Puigdemont, jo i la majoria de catalans ens preguntem: Pedro Sánchez està al cas de tot aquest batibull? És de debò conscient del que representa per a Espanya un nou revés judicial? No pateix pel descrèdit de la justícia del país que ell presideix?

Declara a Puigdemont com un fugitiu que hauria de presentar-se davant de la justícia espanyola i sotmetre’s al que aquesta determini. Jo voldria fer-li a Sánchez un munt de preguntes sobre el tema i altres de caràcter més general. Permetin-me estimats lectors que cedeixi la paraula a la periodista Bea Talegón, subscric totes les seves paraules des de la primera fins l’ultima, no s’ho perdin.    

Si os haveu fixat, la periodista es pregunta si Sánchez no estaria jugant a dues bandes segons els esdeveniments  futurs. Cal no oblidar que hi ha una taula de diàleg que pot fracassar, sense haver-se pràcticament iniciat, si es donés el cas que Puigdemont fos extradit a Espanya. Sobre aquesta qüestió s’han publicats diversos articles, jo, personalment aconsello llegir el que Jordi Barbeta va publicar en el Nacional titulat “Si cau Puigdemont, cau Pedro Sánchez i explota tot”.

Si parlem de credibilitat de la justícia, la seva imatge està molt deteriorada i no gaudeix de gran prestigi dins de la Unió Europea. Són ja moltes les ocasions en que justícia europea ha declarat la seva disconformitat en diverses sentencies de la espanyola. També Suïssa, Alemanya, Bèlgica i Escòcia no han estat d’acord amb el Suprem espanyol i no han extradit Puigdemont, tot i la insistència del Jutge Llarena i les seves euro-ordres.

No cal fixar-nos només en Europa, internament la justícia espanyola grinyola en molts aspectes segons siguin els encausats, personatges públics, polítics… Els convido a veure un vídeo, on la periodista de Publico, Ana Pardo de Vera, fa una exposició amplia i exhaustiva de diversos casos que són dignes d’anàlisi.

I Parlant de credibilitat, deixo per un altre article analitzar la que tenen el PP i VOX, realment dignes d’estudi.    

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quantes proves hi han que la justícia espanyola és profundament injusta, sectària i partidista amb els habitants de Catalunya? Que justifica que hi hagi un sol votant a Catalunya que es consideri demòcrata i vulgui seguir depenent d’un estat amb una justícia com la de l’Estat espanyol? Quan guanyaria la societat catalana podent gaudir d’una justícia de tipus europeu en una Catalunya independent?      

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

És moment de parlar de les pensions

Es torna a obrir el meló de les pensions. Tard, malament i amb presses, segurament perquè només pot anar en una direcció:...

Què és la cultura de la violació?

El que ha fet la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha sigut retreure al PP que campanyes com la que han fet a...

El 20-N, l’aniversari de la mort de Franco

Fa dos caps de setmana van haver-hi exaltacions franquistes a Madrid. Dues-centes persones es van concentrar a la plaça d'Orient per a recordar al...

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...

Catalunya, l’última colònia de l’imperi espanyol (III)

En el meu primer capítol sobre el tema ja vaig fer menció que, la metròpoli intenta imposar a les colònies la seva...