18.7 C
Barcelona
Dimarts 26 octubre, 2021

Quina credibilitat tenen Sánchez i la justícia espanyola?

Relacionats

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Després del que va succeir a l’illa de Sardenya amb la detenció i posterior posada en llibertat del president Carles Puigdemont, jo i la majoria de catalans ens preguntem: Pedro Sánchez està al cas de tot aquest batibull? És de debò conscient del que representa per a Espanya un nou revés judicial? No pateix pel descrèdit de la justícia del país que ell presideix?

Declara a Puigdemont com un fugitiu que hauria de presentar-se davant de la justícia espanyola i sotmetre’s al que aquesta determini. Jo voldria fer-li a Sánchez un munt de preguntes sobre el tema i altres de caràcter més general. Permetin-me estimats lectors que cedeixi la paraula a la periodista Bea Talegón, subscric totes les seves paraules des de la primera fins l’ultima, no s’ho perdin.    

Si os haveu fixat, la periodista es pregunta si Sánchez no estaria jugant a dues bandes segons els esdeveniments  futurs. Cal no oblidar que hi ha una taula de diàleg que pot fracassar, sense haver-se pràcticament iniciat, si es donés el cas que Puigdemont fos extradit a Espanya. Sobre aquesta qüestió s’han publicats diversos articles, jo, personalment aconsello llegir el que Jordi Barbeta va publicar en el Nacional titulat “Si cau Puigdemont, cau Pedro Sánchez i explota tot”.

Si parlem de credibilitat de la justícia, la seva imatge està molt deteriorada i no gaudeix de gran prestigi dins de la Unió Europea. Són ja moltes les ocasions en que justícia europea ha declarat la seva disconformitat en diverses sentencies de la espanyola. També Suïssa, Alemanya, Bèlgica i Escòcia no han estat d’acord amb el Suprem espanyol i no han extradit Puigdemont, tot i la insistència del Jutge Llarena i les seves euro-ordres.

No cal fixar-nos només en Europa, internament la justícia espanyola grinyola en molts aspectes segons siguin els encausats, personatges públics, polítics… Els convido a veure un vídeo, on la periodista de Publico, Ana Pardo de Vera, fa una exposició amplia i exhaustiva de diversos casos que són dignes d’anàlisi.

I Parlant de credibilitat, deixo per un altre article analitzar la que tenen el PP i VOX, realment dignes d’estudi.    

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quantes proves hi han que la justícia espanyola és profundament injusta, sectària i partidista amb els habitants de Catalunya? Que justifica que hi hagi un sol votant a Catalunya que es consideri demòcrata i vulgui seguir depenent d’un estat amb una justícia com la de l’Estat espanyol? Quan guanyaria la societat catalana podent gaudir d’una justícia de tipus europeu en una Catalunya independent?      

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....