De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l’emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat d’haver comès quatre delictes. Fins ara les institucions espanyoles -totes- no havien fet cap mena de declaracions al respecte.
Fins i tot un bon amic em deia, amb sentit de l’humor, que a Juan Carlos li mancava ben poc per obtenir el ple al quinze com si fos una travessa, donat que fins ara, han estat catorze les vegades que el Congrés ha rebutjat formar una comissió d’investigació sobre l’emèrit.
Repassant els diferents mitjans de comunicació, s’observen els següents titulars.
- La Fiscalia del Suprem afirma que Joan Carles era comissionista internacional.
- El rei Juan Carlos va amagar a Suïssa milions d’euros en accions de companyies de l’IBEX-35.
La Fiscalia del Suprem afirma que Juan Carlos I cobrava comissions i altres prestacions de caràcter similar en virtut de la seva intermediació en negocis empresarials internacionals i que aquest és l’origen de la seva fortuna, segons una informació que publica El Mundo i que ha confirmat la SER.
Segons una comissió rogatòria del tinent fiscal del Suprem, Juan Ignacio Campos, a les autoritats suïsses, la Fiscalia en aquests moments disposa d’elements indiciaris que els fons que són objectes d’investigació tenen, entre d’altres, la referida procedència il·lícita.
Part d’aquesta fortuna estaria o hauria estat oculta en comptes bancaris a Suïssa i és per això que els fiscals reclamen als seus homòlegs suïssos informació sobre els fets d’ocultació, transformació, transmissió, conversió i possessió de fons controlats pel senyor Joan CaJuan Carlos de Borbón y Borbón, persona aforada davant el Tribunal Suprem.
Fonts de la Fiscalia davant el Suprem han confirmat a la SER que s’han enviat tres comissions rogatòries a la Fiscalia de Suïssa perquè remetin les dades que tinguin sobre la Fundación Zagatka, propietat del cosí del monarca, Àlvaro d’Orleans, que va sufragar despeses personals del rei emèrit.
La comissió rogatòria enviada el 24 de febrer a l’Oficina Federal de Justícia de Suïssa sol·licita tots els comptes que hi hagi al país helvètic sobre aquesta fundació entre el 2016 i el 2019.
Si les acusacions són certes, Juan Carlos I hauria incorregut en almenys quatre delictes: Blanqueig de capitals, delicte contra la Hisenda pública, suborn i tràfic d’influències, pels quals la Fiscalia ja té en marxa diligències d’investigació penal.
L’escàndol de la fortuna oculta del rei emèrit a Suïssa va ser revelat per la seva ex-amant, Corina Larssen, que va parlar d’una donació de diners provinents de la monarquia saudita a Juan Carlos I.
Com s’ha pogut observar en aquest vídeo, la història del rei emèrit ve de molt lluny. És normal que un cap d’estat, en ple segle XXI, tingui aquest historial, que es negui poder investigar-lo i que es defensi la monarquia parlamentària com la formula ideal de l’estat? Què en pensen vostès, benvolguts lectors?
A Catalunya no tením ni volem Rei, molt especialment d’aquesta calanya. Prim que ja no volía aquests Borbons, el van assassinar i de quina manera. Nosaltres a lo nostre.