16.2 C
Barcelona
Dissabte 4 febrer, 2023

Segons la nova ministra no hem après la lliçó

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

La nova ministra de política territorial i portaveu del govern, Isabel Rodríguez, ha fet unes declaracions que qualificaria d’errònies, en la forma i en el temps, i que crea un nou conflicte després que s’hagi ja clarificat la data per a la reunió bilateral Estat-Generalitat, el pròxim 2 d’agost, a més d’haver-hi a l’horitzó la taula de diàleg, que segurament serà la tercera setmana de setembre.

La ministra va insistir en la importància de la comissió bilateral i en la necessitat de deixar enrere “una dècada de conflicte polític” que, en paraules seves, “ha arribat a les cases i ha trencat famílies i amics”. Ara toca “retrobar-se personalment i socialment”. La ministra, pot ser que per la seva joventut, no deu recordar que el conflicte es va iniciar l’any 2010 amb una sentència del Constitucional.

La ministra ha dit també que Puigdemont i els altres exiliats haurien de ser jutjats per l’Estat espanyol i també va fer servir els indults per reclamar gestos per part de la Generalitat: El govern espanyol ha fet un gest molt important per la convivència i la concòrdia dins de Catalunya. Ara la Generalitat hauria de fer el mateix al Principat.

El que més va cridar-me l’atenció van ser aquestes dues frases seves: Que els independentistes haurien d’aparcar les reivindicacions “com ara el referèndum”. I que els partidaris de la Independència tindríem “d’haver après la lliçó”.

El president Puigdemont ha respost amb contundència a les manifestacions de la ministra amb tres preguntes a través del seu compte de Twitter. Què volen dir? Que deixem de guanyar eleccions? Que deixem de tenir les idees que tenim? Ha etzibat el president, qui ha conclòs la seva piulada amb un aclaridor “si aquest és el gest que esperen, no el tindran”.

Altres personalitats del món independentista també han respost a les paraules de la ministra Rodríguez, com ara la periodista Pilar Rahola, vídeo que poden veure a continuació.

El mateix president Quim Torra també va etzibar un sarcàstic “meravellós” a les paraules de la ministra, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha dit que “la lliçó és; encara que es vulgui vestir de concòrdia, la repressió continua sent repressió”.

Aquest conflicte no presenta bons auguris de cara a la futura negociació Estat-Generalitat. Tinc més que dubtes que, a la Moncloa, hi hagi voluntat per arribar a acords que permetin l’inici d’una negociació per cercar una solució que pugui posar fi a aquest conflicte de llarga durada.

D’altra banda, des de La Moncloa continuen sense haver pres una decisió sobre el decret del conseller Jaume Giró per a les fiances del Tribunal de Comptes. La qual cosa no demostra fins ara cap gest que indiqui una clara voluntat d’enteniment.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Confien realment en una negociació oberta i honesta o en una pantomima per fer creure a Europa que Espanya és el que no és?

Més articles

1 COMENTARI

  1. No tenen rès. Ni arguments. La seva situació per una banda grandilocuent i engreïda i per una altre costat calamitosa, fruït de molts factors, cap de bò, ni tenen ni poden oferir-nos rès que valgui la pena. Rès de rès. No podem esperar rès que no sigui robar-nos la cartera com sempre, potser per un o altre mètode.
    D’aquí venen declaracións tant desafortunades. No tenen rès. Ni arguments. Tindria’m que saber aprofitar la força que si tenim nosaltres.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (IV)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Reaccions a la sentència de la justícia europea

Tant l’independentisme com el govern espanyol diuen que el tribunal els dóna la raó El Tribunal de Justícia...

Puigdemont pregunta si ERC sabia que volien extradir-lo amb el nou Codi Penal

L’expresident qüestiona els motius darrere la reforma del Codi Penal que ara se li aplicarà El president a...

Deixem sola la gent gran que lluita, i ha lluitat, per la independència de Catalunya?

19/01/2023, Barcelona, cimera Espanya-França Matí gèlid. Molta sensació de fred pel vent. Zona entre les fonts i plaça...

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...