19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

La plaça Colón de Madrid s’ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui pel motiu que sigui, és suficient per convocar una gran trobada d’amics de Catalunya per demostrar-li el seu respecte i admiració. Aquest cop però, l’assistència ha estat força més reduïda que l’altra anterior ocasió. Els manifestats desitjaven que els presoners pogueren seguir habitant en les residències, mal anomenades presons on es viu la mar de bé.

El que a mi més m’ha agradat d’aquesta trobada, han estat els discursos adreçats al públic assistent. La intel·ligència que han demostrat els que així ho han fet, jo els hi donaria una plaça de funcionari públic sense dubtar-ho i sense necessitat de superar una prova de selectivitat. Vegeu-ne una mostra del que us acabo de dir i quedareu del tot meravellats, no és per menys.

No estic segur de quin dels tres m’ha impressionat més, el primer s’ha dedicat a criticar Pedro Sánchez per la seva intenció d’indultar als presoners catalans. El segon, membre del grup “S’ha acabat” (?), adreçant-se a Jóvenes de España, els demanava que s’impliquessin, baixessin al fang perquè el futur és d’ells. La tercera és, prou coneguda, la famosa i exitosa política Rosa Díaz, aquesta diu que per a mantenir-se en el poder Sánchez és capaç de posar en venda la justícia. La pregunta és: A quina feia referència?

Com tothom sap o deuria de saber, si el govern decideix tirar endavant els indults, el rei no té altre remei que signar-los, ja que és la seva obligació constitucional. Davant la pregunta: Si és així, per a què serveix el rei? Que cadascú pensi quina seria la seva resposta. Si el rei Felipe VI es negués a firmar-los hauria d’abdicar per haver-se saltat la Constitució. Vegin les declaracions d’Isabel Díaz Ayuso.

Aquestes declaracions de la presidenta madrilenya van causar certa confusió entre la parròquia del PP i entre el personal de Gènova, fins i tot entre ella i Pablo Casado (no sabria, entre ells dos, qui és més intel·ligent). Per un malentès o comentaris fora de micròfons, ella ha estat obligada a fer una declaració on manifesta la seva solidaritat amb el rei, la constitució, les institucions, la igualtat de tots els espanyols davant la llei i un munt de coses que ella no sembla practicar.

El primer que diu és el deute que li deuen tots els espanyols per la seva intervenció del dia 3 d’octubre de 2017 i altres floretes a la seva figura i el compromís al qual aviat estarà obligat a suportar. Per quins set sous s’ha vist obligada a fer aquestes manifestacions?

Que en pensen vostès, benvolguts lectors? Encara no sap ningú a Madrid que segons Nacions Unides i un gran nombre d’organitzacions mundials, de recursos humans i de juristes, han declarat que el referèndum que es va fer, no va ser il·legal? Què va ser Espanya qui va ometre la seva pròpia Constitució i no respectar els convenis que havia signat i als que s’havia compromès a complir.

A Catalunya se l’assenyala com la dolenta de la pel·lícula. Tenim, Catalunya i els catalans, suficients motius per voler marxar d’un lloc on no se’ns estima, se’ns maltracta i ens odien? Jo, personalment crec que sí.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...