13.5 C
Barcelona
Dijous 30 novembre, 2023

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults.

Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests indults es produeixin tenint en compte que no sols no es penedeixen, sinó que tornarien a fer el que han fet”?

No hem arribat fins aquí perquè ningú ens perdoni. Menys, parcialment. I menys, l’Estat que ens està reprimint. Això és un conflicte polític. Els conflictes polítics es resolen […] fent política! I dialogant. I tant de bo l’Estat espanyol actués com ha actuat Anglaterra o com el Canadà. Però, desafortunadament, no tenim a un Estat democràtic enfront. Ens trobem amb un Estat repressor. Insisteixo, no hem arribat fins aquí per a demanar perdó per a res perquè el que hem fet ha estat exercir el nostre dret legítim a l’autodeterminació, a poder ser el país que volem ser i l’hem fet amb una cosa tan democràtica com les urnes. Ha estat la gent de Catalunya qui ha triat majoritàriament aquesta opció. No es demana permís per a exercir uns drets. Els drets s’exerceixen.

Míriam Nogueras

Resposta que compendia molt. Enfocaments excloents: Democràcia-repressió. Espanya-Catalunya. Lliberteu-colonització. Benestar-espolio. Distorsió de la realitat, autoritarisme, per Espanya contra posició política, pacífica, democràtica, per JxCat…

Què és “causa” i quin “efecte”, fets objectius

Transició. Retorn del president de la Generalitat en l’exili. Nova Constitució, Nou Estatut: No es materialitzen. LOAPA: Retallades. Finançament, infraestructures: Incompliment. Segon estatut constitucionalment elaborat: El TC l’anul·la, modifica, articles que manté en estatuts espanyols. La societat catalana “reacciona”. L’independentisme creix espectacularment. macromanifestacions que sorprenen el món democràtic.

L’Estat no rectifica. The Wall Street Journal denuncia espoli: Més del 9% anual del PIB català. Economista Niño Becerra: “Espanya reté a Catalunya pels 250.000 milions d’euros anuals”. Grans infraestructures sense executar-se. Setge “castellanitzant”. El parlament català, majoria absoluta independentista, organitza un referèndum. “Reacció” de l’Estat: Suprem i policia. Què ha estat, és, “causa” i quin “efecte”? Amb objectivitat i ordre cronològic, és clar.

Míriam Nogueras diu “dialogant”. Diàleg va haver-hi per al retorn de Tarradellas, la Constitució, els Estatuts, pressupostos. Resultat: Incompliment. Junqueras: “Hem après que les promeses del govern espanyol no es compleixen mai”.

Míriam Nogueras parla d’“estat repressor”. Aquí estan els fets. Prohibit reaccionar per dignitat democràtica!

Es diu: “No hi ha penediment, no es demana perdó; ho tornaran a fer”.

Preguntes de l’independentisme a l’Estat: Hi ha penediment, s’ha demanat perdó, no ho “tornaran a fer” l’Estat i els seus estaments?

  • No respecta els pactes internacionals sobre drets civils i polítics de Nacions Unides, signats per Espanya, que estan per sobre de la Constitució.
  • No respecta l’esperit de la Constitució amb Catalunya.
  • No van transferir tot el primer estatut.
  • Mai van complir el finançament que mereix Catalunya.
  • Han generat el conflicte.
  • La sentència del Constitucional deixa a Catalunya fora de la Constitució. El text no ha estat confirmat com exigeix la mateixa.
  • Recollida de signatures en contra de l’Estatut, convertida en “contra Catalunya”.
  • Menyspreu de pacífiques macromanifestacions multitudinàries.
  • “Instrucció” reiteradament qüestionada, denunciada.
  • Judici que la premsa internacional va qualificar negativament.
  • Sentència no compartida per tribunals europeus, organismes internacionals.
  • Agressió, violència, de la policia davant votants que defensaven urnes, les “armes de les quals” eren paperetes de vot. Fins i tot dependentistes!
  • Més de 1.000 ferits confirmats per mitjans com la BBC.
  • Un 155 vestit de legalitat, però molt discutit. Amenaça de nova aplicació.
  • Espoli fiscal que perjudica per igual a independentistes i dependentistes en qualitat de vida, sanitat, educació, justícia social, treball, futur.
  • Pressió perquè grans empreses traslladin les seves seus.
  • Més de 3.000 imputats per fets que mai havien merescut aquesta recerca, qualificats, fins i tot, de terrorisme.
  • El Parlament català que aprovava lleis de clara orientació social, el TC les anul·la.
  • Operació “Catalunya”.
  • Revisió sistema de finançament de Catalunya, 7 anys demorada. Greu perjudici per a “tots” els habitants.
  • Ni un sol gest de distensió. Segueix repressió judicial.
  • No rectifica les greus mancances en finançament, democràcia, justícia social, respecte a la llengua, identitat, dignitat, de Catalunya.
  • No actua democràticament.

Míriam Nogueras no parla per si mateixa. Representa al 80% que vol un referèndum. Majoria absoluta parlamentària i vots: L’autodeterminació.

De què han de penedir-se els independentistes? De què han de demanar perdó? Han de renunciar a ser demòcrates, lliures, pròspers, amb justícia social avançada, amb la seva pròpia identitat i dignitat?

Indultar, a qui? Penediment i perdó: Qui ha de penedir-se i demanar perdó? L’Estat no diu que ho tornarà a fer?

Davant aquesta realitat, què és el coherent, democràtic, just per als habitants de Catalunya?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...

L’acord mal anomenat “pacte de l’amnistia”

Els exabruptes que han proferit els líders de la dreta i l'extrema dreta espanyola, deixa ben a les clares la poca visió...

L’acord entre Junts per Catalunya i el PSOE

Abans d'escriure aquest article, he visionat de nou el discurs de Puigdemont a Brussel·les i he llegit dos cops el pacte que...