12.7 C
Barcelona
Dimecres 7 desembre, 2022

Carta oberta a Carlos Carrizosa (Cs)

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

He escoltat el seu discurs en el debat d’investidura i, com no podia ser d’una altra forma, no m’ha defraudat gens ni mica, penso que encara podia haver estat pitjor. Ja d’entrada li he de dir que vostè no em cau bé, de fet em cau fatal igual que la seva organització anomenada Ciutadans.

Vostès van aparèixer com a partit polític aparentant el que no eren i, mentre van aconseguir enganyar el personal, van tenir un determinat èxit fins que se’ls va veure el llautó. Ja no pinten gaire al Congrés, ben poca cosa al Parlament i han desaparegut del tot a Madrid. A Múrcia van fer el ridícul —amb desercions incloses— i no perdin encara l’esperança d’un nou fracàs quan es convoquin eleccions a Andalusia.

Com era d’esperar ha tornat a fer crítica del model d’ensenyament i que el català sigui la llengua vehicular, també ha estat crític amb TV3 per l’atac al castellà, sol·licitant la reducció d’un 50% del seu pressupost i destinar el sobrant a persones afectades per la Covid-19.

Ha dit de forma molt clara l’expressió: “Ni oblit ni perdó”. Aquesta ha estat la forma de manifestar-se davant la presència d’Oriol Junqueras al Parlament per seguir el debat d’investidura de Pere Aragonès. Després va manifestar: “Li desitjo al senyor Junqueras el mateix que a qualsevol persona privada de llibertat, que sigui lleu i ho compleixi el millor possible”. Però no oblido el que el senyor Junqueras va voler fer aquí. I molta part de Catalunya tampoc, ha declarat.

Ha dit més coses però totes elles sense cap proposta, tot critiques seguint l’exemple dels seus anteriors predecessors, motiu pel qual no li dedico cap nou comentari.

Com observo que la memòria li falla, li recordaré que va voler fer el senyor Junqueras, però no sé si ho podrà entendre, simplement complir amb el programa de Junts pel sí i, per tant fer ell, i el govern en ple, allò que s’havien compromès a tirar endavant i que havien de fer per convocar el referèndum.

És vostè conscient que tal fet no sols no és il·legal, sinó que està recollit en la carta fundacional de l’ONU i diversos tractats internacionals? Que Espanya els va signar i els incompleix (articles 10 i 96 de la mateixa Constitució)? Que li agrada més… que l’estat incompleixi o veure Junqueras i altres a la presó?

Li aconsello llegir l’article titulat “El dret d’autodeterminació dels pobles“, del que en sóc l’autor, però si li desagrada llegir-ho en català, llengua que no utilitza ni al Parlament, podrà fer-ho si vol, a Diario16 on ho he publicat en castellà. Crec que li convindria i així evitaria fer el ridícul encara que segueix el que diu l’estat espanyol i la seva justícia.

Sense res més que dir-li, aprofito per expressar-li un desig, tant de bo vostè i el seu partit acabin ben aviat per desaparèixer, els ciutadans demòcrates en general i, els catalans en particular, no els volem ni tampoc els necessitem per a res.

Més articles

4 COMENTARIS

  1. Amic Mas, dir-li alguna cosa al Carrizosa em sembla inútil, potser és que no té capacitat intelectual per entendre, potser a causa de l”‘educacio rebuda.

  2. La biodiversitat que jo tant sovint valoro molt positivament, també té això, personatges indesitjables, peces refractàries, que molt al contrari del que ells pretenen, a nosaltres ens tindrien que fer molt més forts encara, ens tindrien que empenye i encoratjar, que ja ho fan, en la nostra fita.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

És moment de parlar de les pensions

Es torna a obrir el meló de les pensions. Tard, malament i amb presses, segurament perquè només pot anar en una direcció:...

Què és la cultura de la violació?

El que ha fet la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha sigut retreure al PP que campanyes com la que han fet a...

El 20-N, l’aniversari de la mort de Franco

Fa dos caps de setmana van haver-hi exaltacions franquistes a Madrid. Dues-centes persones es van concentrar a la plaça d'Orient per a recordar al...

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...

Catalunya, l’última colònia de l’imperi espanyol (III)

En el meu primer capítol sobre el tema ja vaig fer menció que, la metròpoli intenta imposar a les colònies la seva...