17.4 C
Barcelona
Dimarts 11 maig, 2021

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Relacionats

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

El Canadà i Espanya són molt diferents

Aquesta és una afirmació que ja sabíem sobradament, els dos estats es diuen demòcrates, però la democràcia es demostra caminant, val la pena mirar a...

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d’entrada i a nivell personal, crec que no ets una mala persona, però com a polític ets un desastre que em treu de polleguera cada dos per tres. Té escoltat fa pocs dies -dins de la campanya electoral a Madrid- declarar: Ens hem acostumat a la ultradreta, com si fos una cosa normal, i això és dolorós. Quina barra que tens, fins ara no ho era?

Trobo que has trigat molt de temps per adonar-te’n, la qual cosa per si sola diu molt poc de la teva capacitat d’anàlisi. Fa la impressió que ho has descobert aquesta setmana passada en veure el debat que es va produir a la SER, on l’actuació de Rocío Monasterio, candidata de Vox, va encendre totes les alarmes.

Et va semblar bé que VOX participés, com a acusació particular, en el judici contra el procés? Vas trobar normal veure’l assegut al costat de la fiscalia i l’advocacia de l’Estat? I que me’n dius dels feixistes que van assaltar la Blanquerna, jutjats i condemnats i que, després de set anys, encara no han entrat a la presó. Quin tracte tenen per part de la justícia espanyola? M’agradaria saber la teva opinió.

Si parlem d’economia al·lucino en assabentar-me que la despesa militar a Espanya ha crescut un 9,4% l’any de la Covid, s’ha passat dels 20.050 a 21.623 milions d’euros, l’equivalent a 55 milions diaris. Segons els càlculs fets pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, suposa un 3,93% del pressupost de l’Estat i un 1,8% del seu PIB. La xifra que més m’ha emprenyat ha estat la previsió per al 2021 en recerca i desenvolupament militar de 861 milions, el triple que la partida de recerca i desenvolupament sanitari, que és de 287. Això et sembla bé president després de la mortalitat causada per la pandèmia?

Si parlem de justícia, et suposo assabentat que el TC ha tombat el recurs presentat per Jordi Turull i que ha obert el camí per acudir a la justícia europea. Dos dels seus integrants manifesten no estar d’acord amb les sentències i la forma d’aplicació penal del delicte de sedició. Això representa un aval a la reforma del codi penal que el govern —que tu presideixes— volia tirar endavant. La pregunta és: Ja no ho vols reformar?

No s’accepta tramitar l’amnistia, però què penses fer amb el tema dels indults? A l’inici del curs polític Unides Podem va posar sobre la taula del ministre de justícia, Juan Carlos Campo, la seva proposta, però a hores d’ara el ministre, ben entrat el 2021 no ha fet cap plantejament. Vols continuar mantenint el conflicte entre Catalunya i Espanya?

Ja per acabar et facilitaré unes quantes notícies que pot ser que ignores, però que són de rabiosa actualitat.

  1. Europa determina que el 50% dels nomenaments de membres del CGPJ ha de correspondre als jutges.
  2. Més de 250 diputats europeus i americans et reclamen l’amnistia dels presos catalans.
  3. Un magistrat del TSJC diu que Torra tenia dret a penjar la pancarta sobre els presos polítics.
  4. El Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara de Torra contra la seva inhabilitació.

A la vista de tot el que t’he exposat en aquesta carta, voldria que fessis un esforç perquè entenguessis el motiu pel qual em treus de polleguera com té dit al principi i que en treguis una lectura positiva que crec que et convé, com ara que els jutges no manin més del que haurien de manar i que tu compleixis les promeses que fas en les campanyes electorals, com ara la reforma laboral o la llei mordassa per posar dos exemples.

També m’agradaria saber perquè dones tant de suport a la monarquia, però estic convençut que no m’ho diràs.

No puc acomiadar-me educadament com acostumo a fer perquè mentiria, així que simplement a reveure.

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...