22.6 C
Barcelona
Dimarts 3 octubre, 2023

La justícia a Espanya continua fent diferències

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l’article titulat “La Justícia no és igual per a tothom“. El mateix el vaig publicar a Diario16, en castellà, havent rebut algun comentari en contra que no comentaré, però que si demostra l’anticatalanisme existent en determinades persones que, malauradament existeixen.

En només dues setmanes la justícia espanyola ha tornat a demostrar que no anava errat quan vaig escriure aquell article. Passats quasi vuit anys de l’assalt perpetrat per un crup d’ultres a la llibreria Blanquerna de Madrid encara no han ingressat a la presó cap d’ells. Tots van ser jutjats i condemnats i ara l’audiència Provincial de Madrid ha suspès l’entrada a presó a l’espera de com es resolen els recursos d’empara al Constitucional i les peticions d’indult tramitades a través del Tribunal Suprem.

Aquest fet suposa una nova burla i un exemple més que la justícia no és igual per a tothom. Ignoro el temps que serà necessari per dur a terme aquests recursos, però ni el Suprem ni el Constitucional no són els més ràpids del món quan no interessa, però en canvi, són molt ràpids quan es tracta de les revocacions del tercer grau als presos polítics catalans cada vegada que se’ls concedeix per part de les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Wad Ras i, tot això, amb les explicacions més absurdes i inversemblants possibles.

Un dels que haurien d’haver ingressat aquest dijous a la presó encapçala la llista de Falange a les pròximes eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig i un quart l’acompanya en la llista electoral. I davant de tot això, existeix un silenci eixordador de tota la classe política espanyola, dels intel·lectuals i de tots els mitjans de comunicació de l’estat.

Aquests individus estan condemnats en ferm però no tant, ja que el Suprem els va rebaixar la pena a la meitat, i ara estan condemnats, només, a penes de dos anys i nou mesos i, si arriben a entrar a la presó ja veurem quant de temps s’hi estaran. Per posar un exemple d’aquesta forma d’impartir la justícia a Espanya només cal recordar a Pedro Cuevas, l’assassí confés de Guillem Agulló que es passeja lliure pel carrer (només va complir 4 anys dels 16 a què va ser condemnat per l’assassinat d’en Guillem).

En un altre ordre de coses, aquesta setmana s’ha fet un míting per part de VOX al barri madrileny de Vallecas, on després hi ha hagut un enfrontament entre la policia i els veïns del barri per la presència del partit ultradretà que els ha titllat de miserables per la seva protesta. El que sembla cert és que la dreta viu còmodament instal·lada dins els poders de l’estat, particularment amb els cossos armats i el poder judicial.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? És lògic el tractament beneficiós pels assaltants de la Blanquerna? És lògic rebaixar la pena dotze anys havent comés un assassinat? Creuen, de debò, que la justícia a Espanya és igual per a tothom?

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La investidura d’Alberto Nuñez Feijóo

S’ha produït la primera sessió del debat d’investidura per a Nuñez Feijóo, polític a qui el rei va designar, en la meva...

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...