22.8 C
Barcelona
Diumenge 26 setembre, 2021

La justícia a Espanya continua fent diferències

Relacionats

Carta oberta a Salvador Illa

Senyor Salvador Illa, m'estalvio dir-li "benvolgut", com acostumo a fer sempre, perquè crec que no s'ho mereix. He vist que és llicenciat...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l’article titulat “La Justícia no és igual per a tothom“. El mateix el vaig publicar a Diario16, en castellà, havent rebut algun comentari en contra que no comentaré, però que si demostra l’anticatalanisme existent en determinades persones que, malauradament existeixen.

En només dues setmanes la justícia espanyola ha tornat a demostrar que no anava errat quan vaig escriure aquell article. Passats quasi vuit anys de l’assalt perpetrat per un crup d’ultres a la llibreria Blanquerna de Madrid encara no han ingressat a la presó cap d’ells. Tots van ser jutjats i condemnats i ara l’audiència Provincial de Madrid ha suspès l’entrada a presó a l’espera de com es resolen els recursos d’empara al Constitucional i les peticions d’indult tramitades a través del Tribunal Suprem.

Aquest fet suposa una nova burla i un exemple més que la justícia no és igual per a tothom. Ignoro el temps que serà necessari per dur a terme aquests recursos, però ni el Suprem ni el Constitucional no són els més ràpids del món quan no interessa, però en canvi, són molt ràpids quan es tracta de les revocacions del tercer grau als presos polítics catalans cada vegada que se’ls concedeix per part de les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Wad Ras i, tot això, amb les explicacions més absurdes i inversemblants possibles.

Un dels que haurien d’haver ingressat aquest dijous a la presó encapçala la llista de Falange a les pròximes eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig i un quart l’acompanya en la llista electoral. I davant de tot això, existeix un silenci eixordador de tota la classe política espanyola, dels intel·lectuals i de tots els mitjans de comunicació de l’estat.

Aquests individus estan condemnats en ferm però no tant, ja que el Suprem els va rebaixar la pena a la meitat, i ara estan condemnats, només, a penes de dos anys i nou mesos i, si arriben a entrar a la presó ja veurem quant de temps s’hi estaran. Per posar un exemple d’aquesta forma d’impartir la justícia a Espanya només cal recordar a Pedro Cuevas, l’assassí confés de Guillem Agulló que es passeja lliure pel carrer (només va complir 4 anys dels 16 a què va ser condemnat per l’assassinat d’en Guillem).

En un altre ordre de coses, aquesta setmana s’ha fet un míting per part de VOX al barri madrileny de Vallecas, on després hi ha hagut un enfrontament entre la policia i els veïns del barri per la presència del partit ultradretà que els ha titllat de miserables per la seva protesta. El que sembla cert és que la dreta viu còmodament instal·lada dins els poders de l’estat, particularment amb els cossos armats i el poder judicial.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? És lògic el tractament beneficiós pels assaltants de la Blanquerna? És lògic rebaixar la pena dotze anys havent comés un assassinat? Creuen, de debò, que la justícia a Espanya és igual per a tothom?

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Carta oberta a Salvador Illa

Senyor Salvador Illa, m'estalvio dir-li "benvolgut", com acostumo a fer sempre, perquè crec que no s'ho mereix. He vist que és llicenciat...

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?