22.9 C
Barcelona
Dilluns 29 maig, 2023

Vint-i-cinc anys de l’arribada d’Aznar al poder

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

El diumenge passat vaig tenir la paciència de seguir l’entrevista que Jordi Évole va fer-li a José Maria Aznar a la sexta i, he de dir que no em va decebre. El personatge no és ni ha estat mai sant de la meva devoció, però em va refermar l’opinió que tenia d’ell i que no ha canviat en el pas del temps.

L’entrevistador va saber dur la conversa de forma amable i l’entrevistat es trobava còmode abaixant la guàrdia, llavors és quan Évole el va incomodar, a poc a poc, i Aznar es va mostrar tal com és en realitat. En utilitzar l’hemeroteca, Aznar es va sentir incòmode, ja que no li agradava el que veia i que era una mostra del que ell ha criticat i que coincidia amb el que havia fet quan era cap de l’oposició al govern del PSOE.

L’atemptat d’Atocha va ser un dels temes que menys li van agradar, va voler justificar-se dels comunicats que va fer al principi degut a les notícies que li donaven els serveis d’intel·ligència i les forces de seguretat. Fins al tercer dia no va admetre la possibilitat d’una altra autoria de l’atemptat que no fos ETA, quan la tarda de l’11-M alts càrrecs policials declaraven que el modus operandi no era l’habitual d’ETA.

Probablement les contradiccions i mentides d’aquells dies van fer reflexionar a la gent i el PP, que inicialment partia com a favorit, va perdre les eleccions en favor del PSOE liderat per Rodríguez Zapatero.

Un altre tema que no li va agradar va ser el de la guerra d’Iraq i les preteses armes de destrucció massives que aquell país en disposava i que ell mateix va assegurar en una entrevista televisiva. Tothom recorda la foto de les Açores amb l’anglès Toni Blair i l’americà George Bush, per Aznar era la triple aliança contra el poder dels Aiatol·làs, però va resultar ser “el trio de la patata” a causa de les armes que no existien. Blair i Bush ho van reconèixer i es van disculpar davant els seus ciutadans. Aznar no ho ha fet ni ho farà.

Al parlar de la corrupció, Aznar va dir que en quasi totes les formacions pot haver-hi algun cas esporàdic, però dir que la corrupció era del Partit Popular com organització li semblava totalment injust i del tot inacceptable, les causes que ell va conèixer les va resoldre sense dubtar-ho.

A poc a poc anirem sabent detalls de la corrupció del PP per les causes que afecten Bárcenas i la caixa “B” del partit, tot apunta que aquesta situació es va produir un cop Aznar ja no estava en la Moncloa. De fet temps enrere quan el partit encara se’n deia Alianza Popular va esclatar el cas Naseiro per finançament irregular del partit i Aznar el va substituir per Álvaro Lapuerta.

En un vídeo que podran veure a continuació, el periodista Ernesto Ekaicer, relata que el també periodista Paco Mercado li va fer una gravació a Álvaro Lapuerta on aquest explica que, barrejat entre papers i informes, li duia a Aznar diners al seu despatx del carrer Gènova. Fins a quin punt això és demostrable? Existeix encara aquesta gravació? En cas afirmatiu, serà vàlida com a prova davant un tribunal?

Què pensen vostès, benvolguts lectors? El cas d’Aznar s’aclarirà o serà un més que quedarà sense resoldre’s? Recordo Aznar com un personatge singular. Anys enrere va fer unes declaracions en què va llençar un repte als musulmans dels nostres dies, a demanar perdó “per haver conquerit Espanya i estar-s’hi vuit segles”. I això que té el cognom àrab!

Ja no es tracta de noms de persones o partits, la corrupció, l’amiguisme, i l’interès polític o monetari es troba instal·lat en la nostra política, ajudes, recomanacions o favors, estan a l’ordre del dia, només cal fer un repàs d’alguns consells d’administració per comprovar que el fenomen anomenat “portes giratòries” existeix des de fa molts de temps i això, realment, és el més preocupant de tot.

Més articles

1 COMENTARI

  1. Hi ha un tipus de corrupció en la línia que tot i ser antidemocràtica i és greu, ha servit a partits mal finançats per untar una màquina que feia pais i ho feia força bé, sempre podría haver estar millor, val, però altra cosa és embuxacar-se personalment, robar directament i quan no, alimentar desmesuradament megalomaníes descaradament ineficients. Aznar és un personatge molt cregut i a resultes bastant patètic. I incompatible amb tot el que representa Catalunya i per suposat els seus interessos.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l'acusa d'espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa...

Tercera carta oberta al president Pere Aragonès

Bon dia president, estava convençut que no tornaria a dirigir-me a vostè, però les notícies i circumstàncies diria que m'han convidat a...

L’actitud d’Isabel Díaz Ayuso, calculada al mil·límetre

L‘enfrontament entre el PSOE i el PP va pujant de decibels a mesura que s'estreny el calendari electoral. Encara cueja el xoc...