13.1 C
Barcelona
Dimecres 21 abril, 2021

Peculiaritats sorgides després del 14-F

Relacionats

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

El Canadà i Espanya són molt diferents

Aquesta és una afirmació que ja sabíem sobradament, els dos estats es diuen demòcrates, però la democràcia es demostra caminant, val la pena mirar a...

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Són curiosos els comentaris sorgits als mitjans de comunicació i xarxes socials després de les eleccions del passat 14-F. Com també és curiosa la diferència de criteri i valoració que fa la premsa estrangera amb relació a la d’aquí en especial la de Madrid. “Catalunya és un cas clínic”, “Catalunya és una anomalia crònica”, “Catalunya sense solució”. Aquests són els qualificatius dels tres diaris de la dreta amb seu a la capital del regne.

El periodista de la Cope, Carlos Herrera, ha dit que l’independentisme ha perdut 600.000 vots respecte a l’1-O. El que no diu és que l’unionisme n’ha perdut més de 900.000 respecte al 21-D. Es veu que l’abstenció només afecta el poc interès dels independentistes i no als unionistes; les eleccions en temps i circumstàncies de la pandèmia només han afectat els independentistes, quina manera per desqualificar uns resultats que no li agraden.

El millor disbarat és el de La Razón, diu: Segons el cens ciutadà, dissabte només van votar el 21% dels ciutadans. Ignoro com calculen els números, perquè si 2.874.610 vots del 14-F són el 21%, això voldria dir que Catalunya té 13.688.619 ànimes. Pot ser que Catalunya s’hagi annexionat el País Valencià i les Balears i només La Razón se n’ha donat? Aquesta, amics lectors, és la mena de premsa que corre per tot l’Estat espanyol.

Vegin en el següent vídeo un petit resum de què ha estat el 14-F publicat per la periodista Pilar Rahola.

Mentrestant Pablo Casado vol abandonar la seu del carrer Gènova de Madrid. No ha fet cap autocrítica pels mals resultats obtinguts a Catalunya i vol desentendre’s totalment de qualsevol responsabilitat del Partit dels fets ocorreguts abans de ser elegit president de la formació.

El govern més progressista de la història ha tornat a fallar, així que s’han conegut els resultats electorals la fiscalia ha iniciat el tràmit per què els condemnats del procés perdin el tercer grau penitenciari. Un dia més tard el raper, Pablo Hásel, ha ingressat a la presó provocant manifestacions i aldarulls de protesta per aquest fet. El govern de l’estat diu que vol eliminar les penes que afecten la llibertat d’expressió i les injuries a la corona, però dóna llargues; també es va comprometre a modificar la llei mordassa i encara l’estem esperant.

Per últim, la vicepresidenta Calvo se’n fot del 51% dels vots independentistes, Espanya no contempla el referèndum, no hi té cabuda ha manifestat. El va tenir en la llei promoguda després que Joan Carles fos proclamat rei i la va tenir de nou per votar la constitució. No tinc dubtes que si els convé, per al que sigui, el referèndum tindrà cabuda.

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Desconeix el govern el que diu l’article 10.2 de la constitució? No va signar Espanya, voluntàriament, tots els tractats. Aquest article diu: Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i els acords internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya.

Creuen sincerament que Espanya és una democràcia consolidada i el meravellós estat de dret de què tant presumeixen?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

El Canadà i Espanya són molt diferents

Aquesta és una afirmació que ja sabíem sobradament, els dos estats es diuen demòcrates, però la democràcia es demostra caminant, val la pena mirar a...

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...