22.1 C
Barcelona
Dilluns 29 maig, 2023

Què volen els catalans dependentistes? (I)

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Els bons consultors, metges, investigadors tenen clar un principi: “Conèixer la causa d’un problema és la meitat de la seva solució”.

A Catalunya coexisteixen dos grans segments: Independentistes i dependentistes. Aquest últim acull als qui volen continuar depenent de l’Estat espanyol. Analitzem-ho.

Per a què volen ser independents els catalans amb dignitat democràtica?

Per a optimitzar el seu nivell de vida pel que generen. Depenent d’Espanya, empitjora. Ho confirmen indicadors macroeconòmics. Volen evitar aquest “dèficit fiscal” que ofega “a tots”. Segons The Wall Street Journal: Catalunya està obligada a aportar un 9% del PIB anual. Economistes de prestigi ho situen en 16.000 milions d’euros anuals. Quants problemes actuals en sanitat, educació, treball, infraestructures, ajuts per mitigar els efectes de la pandèmia, no existirien, si Catalunya disposés d’ells! Els dependentistes voten que no els disposi Catalunya i, no obstant això, molts d’ells van a la plaça Sant Jaume a reclamar ajudes pels efectes de la COVID-19! Són coherents? El coherent és donar el millor a la família! Per què no ho desitgen els dependentistes?

Per a aplicar una moderna “justícia social” avui impedida. L’Estat incompleix les seves pròpies normatives. La Generalitat supleix amb els seus ja escassos recursos ajuts que hauria de realitzar l’Estat que és qui cobra el 95% dels impostos dels catalans. Lleis d’aplicació social aprovades pel Parlament Català són anul·lades pel Constitucional espanyol. Això perjudica a “tothom”: Independentistes i dependentistes. Partits, militants, votants, a Catalunya, auto declarats d’esquerres, no protesten. Pitjor: Voten, pitjor encara, als partits que impedeixen desenvolupar una moderna justícia social avançada com Catalunya podria si fos independent. És lògic?

Per viure en una veritable democràcia. Avui, clarament en regressió. Inexistent separació de poders, demostrat en molts casos. Un poder judicial que va per lliure i en contra, fins i tot, de la justícia europea. La llei “Mordassa” allunya a Espanya de les democràcies autèntiques. Les acosta a pseudodemocràcies com Turquia, Veneçuela… L’estatut català no va ser respectat. Els independentistes demanen el més democràtic: un referèndum. Resposta: “Jutges i policies”. Milers d’imputats qualificats terroristes per voler “votar”. Com qualificar-ho?

Per no ser una colònia de l’estat espanyol. Definició de Colonització: “Imposició per la llei o per les armes, de les pròpies lleis, cultura, llengua, valors, del territori conquistat i explotació econòmica d’aquest”. Exactament el que fa Espanya a Catalunya des de fa segles en el pla polític, explotació econòmica, cultural, identitària… També  qualificada “colonització perifèrica”: Zones que generen més riquesa sense capacitat de decisió, depenen dels qui no la creen. Això perjudica seriosament a “tothom” a Catalunya, independentistes i dependentistes. Quin votant coherent vol viure explotat, espoliat, colonitzat? Els independentistes han reaccionat i volen ser lliures, per a gestionar els recursos que generen i gaudir dels beneficis de la independència. Per què els dependentistes ho rebutgen?

Per no dependre d’una monarquia, incoherent, corrupta, incompetent, hostil, antidemocràtica. Objectivament, la monarquia no té sentit en una democràcia. Subjectivament, n’hi ha prou amb conèixer l’actuació dels Borbons a Catalunya i més la dels recents sobirans. Aquí estan els fets. Com qualificar a l’emèrit? Com qualificar que l’hereu ignorés el que feia la seva família, el seu pare; el que feien els partits polítics acumulant casos de corrupció; el problema que estaven creant amb Catalunya? Felipe VI està clarament decantat cap a l’extrema dreta i aliè a la realitat del país. Aquí està el seu discurs nadalenc. Els independentistes no volen ser “súbdits” d’una monarquia incoherent, hostil, incompetent. Volen viure en una moderna i democràtica república de tall europeu. Per què els dependentistes volen continuar sent “vassalls”?

Per a no estar castigats per un estat judicial, policial, amb mètodes propis de pseudodemocràcies o dictadures. No ho diuen exclusivament els independentistes. Ho qualifica tota la premsa internacional: New York Times, The Guardian, Le Soir, Independent, Mediamart, Herald Scotland, L’Tiro… És coherent que els dependentistes desitgin viure sota un estat així? Són conscients que són igualment víctimes d’aquest?

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quins beneficis ens ha reportat fins ara pertànyer a Espanya? No està sobradament demostrat el maltractament que patim els ciutadans de Catalunya, tant els independentistes com el dependentistes? No desitgem “tots” el millor per a nosaltres i les nostres famílies?

Més articles

1 COMENTARI

  1. “Cornuts i pagar la festa” Un desastre, un despropòsit!! Estar junts i de tú a tú amb Espanya i tant, a més és el que hi ha, som on som, però el que no estem és en temps de submissións ni de colònies. És la pura realitat desde l’anàlisi crític i objectiu. També hi estan d’acord, en lo de colònia molts il·lustres personatges de sempre. Algúns no pas independentistes. És igual, és la realitat pura i dura.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l'acusa d'espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa...

Tercera carta oberta al president Pere Aragonès

Bon dia president, estava convençut que no tornaria a dirigir-me a vostè, però les notícies i circumstàncies diria que m'han convidat a...

L’actitud d’Isabel Díaz Ayuso, calculada al mil·límetre

L‘enfrontament entre el PSOE i el PP va pujant de decibels a mesura que s'estreny el calendari electoral. Encara cueja el xoc...