21 C
Barcelona
Dimarts 24 maig, 2022

El viatge de Josep Borrell a Rússia

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

L’Alt Representant de la Unió Europea d’Exteriors i Seguretat, Josep Borrell, i el ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, van mantenir aquest divendres en la capital russa un duel dialèctic a compte de l’empresonament del líder de l’oposició russa, Alexéi Navalni, i del paral·lelisme que Moscou diu veure respecte als presos del procés.

En la roda de premsa conjunta oferta després de les converses que tots dos van mantenir, Borrell va sol·licitar al seu amfitrió la posada en llibertat d’Alexèi Navalni i una recerca transparent sobre les causes de l’enverinament que va patir el passat agost a Sibèria.

A tal demanda Lavrov va respondre que els líders independentistes catalans estan a la presó per organitzar un referèndum, una decisió que la Justícia espanyola no ha revocat malgrat que els tribunals d’Alemanya i Bèlgica van dictaminar en contra. El ministre d’Exteriors rus va afegir que, malgrat el succeït amb els catalans jutjats, Espanya ha defensat el seu sistema judicial i ha demanat no dubtar de les seves decisions. Això és el que volem que faci Occident en termes de reciprocitat amb el cas Navalni.

Segons les seves paraules, el cas dels presos del procés constitueix és un exemple de les múltiples situacions que es donen a Europa quan els tribunals aixequen sospites d’haver adoptat decisions motivades políticament.

En relació amb la segona sol·licitud de Borrell, Serguei Lavrov va tornar a qüestionar que el principal adversari polític del president Vladímir Putin fos enverinat i va insistir que Moscou no ha rebut d’Alemanya cap prova d’això. El cap de la diplomàcia russa va contestar també als retrets sobre la forma amb la qual les forces de l’ordre russes estan dissolent les manifestacions en suport de Navalni assegurant que a Europa (Catalunya) i Estats Units també s’han donat casos de brutalitat policial.

La ministra espanyola d’Afers exteriors, Arantxa González Laya, li va respondre aquest mateix divendres de manera contundent a Lavrov. Espanya és una de les democràcies plenes en el món i només hi ha 23. Rússia està en el lloc 124 de 167 països, va assegurar.

La ministra espera que Alexéi Navalni tingui la possibilitat de participar i fer campanya en les pròximes eleccions russes, com ho estan fent els líders independentistes catalans que compleixen condemna a Espanya, va continuar dient.

És increïble que la dita senyora en presumeixi, si fan campanya és perquè la Generalitat els va concedir el tercer grau que, sens dubte, la fiscalia i el Suprem anul·laran ben aviat.

La cap de la diplomàcia espanyola, de gira per Polònia, va defensar que a Espanya tots els ciutadans tenen plenament garantits els seus drets i llibertats on no hi ha presos polítics. Hi ha polítics presos.

Recorden que l’ordre dels factors no altera el producte? Doncs aquest producte és la presó.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

S’ha acabat la crisi de l’espionatge a l’independentisme?

El Consell de Ministres ha acordat el cessament de la directora del CNI, Paz Esteban, després que el Centre Criptològic Nacional (CCN) certifiqués que...

L’exconsellera Clara Ponsatí ho té molt clar

L'eurodiputada Clara Ponsatí ha lliurat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, coincidint amb el fet que avui aquest s'ha...

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...