13.9 C
Barcelona
Divendres 5 març, 2021

Davant el 14-F, podem refiar-nos d’ERC?

Relacionats

Monarquia o república? Per què? Com?

Nós, que valem tant com vós, jurem davant de vós, que no sou millor que nós, que junts valem més que vós,...

23-F: Rocambolesca setmana d’aniversari

De cap manera podia imaginar que, en complir-se aquesta setmana el quaranta aniversari del cop d’estat del 23-F, es donessin una sèrie...

El que sabem segur sobre el 23-F

Se n'ha parlat molt aquests dies en complir-se el quaranta aniversari del fallit cop d'estat del 23-F. Fallit de debò o exitós...

On és la democràcia plena de la qual parla en Pedro?

M’he fixat que en Alemanya, Itàlia, Bèlgica, els Països Baixos o França, on de vegades es produeixen  manifestacions de protesta, els seus...

No dubto que molts votants d’Esquerra són veritablement independentistes de debò, que la majoria dels seus càrrecs i comandaments mitjans també ho són, però tinc dubtes raonables en relació amb la cúpula del partit. Entenc que un govern de coalició pot tenir diferències entre ells i aquí no vull donar totes les culpes a ERC ni molt menys, però l’aparició i coneixement d’una conversa telefònica entre alguns dels seus membres més destacats, a més de sorprendre’m m’ha indignat.

En la conversa entre Josep Lluís Salvador (secretari d’Hisenda) i Raül Múrcia (coordinador d’Oriol Junqueras, parlen de la visita que Elsa Artadi farà a Salvador, enviada per Carles Puigdemont per recavar informació sobre el projecte de les Estructures d’Estat, treball que se li havia encomanat a Oriol Junqueras i que no s’havia fet.

No és perdeu tot el detall de la conversa i com volien escapolir-se amb enganys per no haver-ho preparat i disculpar Junqueras de la seva passivitat. Lleialtat, fidelitat i fe, són les característiques que no semblen conèixer alguns polítics que diuen voler la independència del nostre país. Es mereixen que els votem el 14-F? Si guanya ERC potser és que no ens mereixem ser independents.

Se’m fa molt difícil d’entendre, no tan sols no haver fet l’encàrrec del president Puigdemont, sinó també les excuses que preparen per justificar-se davant de l’Elsa Artadi que és a punt d’arribar a la reunió. A què obeeix aquesta forma d’actuació? Era necessari buscar excuses o mentir? Era aquesta la confiança de l’executiu aleshores?

Quan el TSJC va iniciar l’atac contra el president Quim Torra no vaig veure una gran defensa d’ERC en favor seu, especialment del president del Parlament, es va acceptar que deixés de ser diputat tot i mantenir la presidència de la Generalitat. Ara, després d’haver escoltat la conversa a la qual he fet referència i que vostès podran conèixer, els meus dubtes sobre ERC s’han incrementat.

Vista l’actual correlació de forces segons les diferents i interessades enquestes, nou partits per poder votar i les possibles combinacions per formar coalicions de govern, tenim clar a qui atorgarem la nostra confiança al dipositar el vot?

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? ERC segueix optant per la independència o li està bé de moment l’autonomisme? Va votar a favor d’aprovar els pressupostos generals de l’estat, la pregunta és: A canvi de què? Tenim, tot i els desmentits fins ara, la seguretat de no voler formar un tripartit amb PSC i Comuns si el resultat de les eleccions els ho permet? Sé que a molts votants d’ERC no els agradarà aquest escrit, però la meva confiança amb aquest partit ha disminuït considerablement.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Monarquia o república? Per què? Com?

Nós, que valem tant com vós, jurem davant de vós, que no sou millor que nós, que junts valem més que vós,...

23-F: Rocambolesca setmana d’aniversari

De cap manera podia imaginar que, en complir-se aquesta setmana el quaranta aniversari del cop d’estat del 23-F, es donessin una sèrie...

El que sabem segur sobre el 23-F

Se n'ha parlat molt aquests dies en complir-se el quaranta aniversari del fallit cop d'estat del 23-F. Fallit de debò o exitós...

On és la democràcia plena de la qual parla en Pedro?

M’he fixat que en Alemanya, Itàlia, Bèlgica, els Països Baixos o França, on de vegades es produeixen  manifestacions de protesta, els seus...

A 40 anys del 23-F, sabem tota la veritat?

Es compleixen quatre dècades des d'aquell dia en què va tremolar la majoria de persones que habitava a l'estat espanyol en aquell temps, molts...