21 C
Barcelona
Dimarts 24 maig, 2022

Davant el 14-F, podem refiar-nos d’ERC?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

No dubto que molts votants d’Esquerra són veritablement independentistes de debò, que la majoria dels seus càrrecs i comandaments mitjans també ho són, però tinc dubtes raonables en relació amb la cúpula del partit. Entenc que un govern de coalició pot tenir diferències entre ells i aquí no vull donar totes les culpes a ERC ni molt menys, però l’aparició i coneixement d’una conversa telefònica entre alguns dels seus membres més destacats, a més de sorprendre’m m’ha indignat.

En la conversa entre Josep Lluís Salvador (secretari d’Hisenda) i Raül Múrcia (coordinador d’Oriol Junqueras, parlen de la visita que Elsa Artadi farà a Salvador, enviada per Carles Puigdemont per recavar informació sobre el projecte de les Estructures d’Estat, treball que se li havia encomanat a Oriol Junqueras i que no s’havia fet.

No és perdeu tot el detall de la conversa i com volien escapolir-se amb enganys per no haver-ho preparat i disculpar Junqueras de la seva passivitat. Lleialtat, fidelitat i fe, són les característiques que no semblen conèixer alguns polítics que diuen voler la independència del nostre país. Es mereixen que els votem el 14-F? Si guanya ERC potser és que no ens mereixem ser independents.

Se’m fa molt difícil d’entendre, no tan sols no haver fet l’encàrrec del president Puigdemont, sinó també les excuses que preparen per justificar-se davant de l’Elsa Artadi que és a punt d’arribar a la reunió. A què obeeix aquesta forma d’actuació? Era necessari buscar excuses o mentir? Era aquesta la confiança de l’executiu aleshores?

Quan el TSJC va iniciar l’atac contra el president Quim Torra no vaig veure una gran defensa d’ERC en favor seu, especialment del president del Parlament, es va acceptar que deixés de ser diputat tot i mantenir la presidència de la Generalitat. Ara, després d’haver escoltat la conversa a la qual he fet referència i que vostès podran conèixer, els meus dubtes sobre ERC s’han incrementat.

Vista l’actual correlació de forces segons les diferents i interessades enquestes, nou partits per poder votar i les possibles combinacions per formar coalicions de govern, tenim clar a qui atorgarem la nostra confiança al dipositar el vot?

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? ERC segueix optant per la independència o li està bé de moment l’autonomisme? Va votar a favor d’aprovar els pressupostos generals de l’estat, la pregunta és: A canvi de què? Tenim, tot i els desmentits fins ara, la seguretat de no voler formar un tripartit amb PSC i Comuns si el resultat de les eleccions els ho permet? Sé que a molts votants d’ERC no els agradarà aquest escrit, però la meva confiança amb aquest partit ha disminuït considerablement.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

S’ha acabat la crisi de l’espionatge a l’independentisme?

El Consell de Ministres ha acordat el cessament de la directora del CNI, Paz Esteban, després que el Centre Criptològic Nacional (CCN) certifiqués que...

L’exconsellera Clara Ponsatí ho té molt clar

L'eurodiputada Clara Ponsatí ha lliurat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, coincidint amb el fet que avui aquest s'ha...

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...