20.6 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Qui vol enderrocar el govern d’Espanya?

Relacionats

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

La resposta a la pregunta la sap tothom, la triple dreta i l’establishment que li dóna suport. Consideren que Espanya és seva quan no són ells qui la governen, a més, que en l’executiu hi figuri com a soci el partit Unides Podem ha merescut, en determinats mitjans de comunicació, el sobrenom de govern social comunista. Si afegim que pacta amb independentistes catalans i bascs terroristes ja tenen els motius suficients per intentar enderrocar el govern.

Fa pocs dies vaig publicar en aquest mitjà l’article titulat: Carta oberta a Felipe de Borbón y Grecia, en ell feia al·lusió al discurs del rei per Nadal. No va dir pràcticament res del seu pare a excepció a l’ètica que tothom ha de tenir i poc més. Tampoc va esmentar ni una sola paraula sobre la justícia. La pandèmia va ser el motiu principal del seu discurs —cosa molt lògica— però que li va servir per no parlar de tot allò que no li convenia.

El poder judicial sembla haver declarat la guerra a l’executiu. En el judici a l’Audiència Nacional no hi ha manera d’aclarir el lligam de l’Iman de Ripoll, Abdelbaki Es Satty. El suposat cap de la cèl·lula antiterrorista dels atemptats de Barcelona i Cambrils, no va ser expulsat d’Espanya el 2015. El jutge Castellón va considerar que Es Satty era persona arrelada laboralment a Espanya. Es Satty va rebre a la presó agents de la Guàrdia Civil i del CNI. Aquestes visites tenien l’objectiu de convertir-lo en confident dels serveis secrets. El judici no ha aclarit quin i com era el lligam.

Una altra batalla contra l’executiu és l’informe de la fiscalia del Suprem contrari al fet que s’indulti als presos catalans, s’acarnissen amb els presos, pretenent, a més, utilitzar-los per desestabilitzar l’executiu. Diuen, entre altres consideracions, que el Govern no està en condicions d’indultar els presos perquè, d’acord amb la Constitució (article 62), és al rei a qui li correspon exercir el dret de gràcia d’acord amb la llei, que és una manera d’enfrontar el Govern amb el cap de l’estat.

Com molt bé diu Jordi Barbeta, en el seu article al Nacional.cat, en el discurs del monarca, el més significatiu és que quan el soroll de sabres i les amenaces militars a la democràcia van sovintejant, el rei no fa cap esment als missatges dels colpistes. Ans el contrari, tributa homenatge a “la eficacia y entrega de nuestras Fuerzas Armadas”, donat que al cap i a la fi és en l’exèrcit en qui sempre s’han confiat els borbons per mantenir-se al poder.

Segons Margarita Robles: “Les forces armades actuals són totalment democràtiques”. Els signants de les cartes al rei són minoria, fins i tot entre els militars retirats. No representen a ningú més que a ells mateixos. No representen a les forces armades d’avui, que es mouen dins de l’àmbit constitucional i són totalment democràtiques, demostrant-lo cada dia, tant en les missions de pau, com en les operacions desenvolupades durant la pandèmia. Són persones que emparats en una condició militar que ja no tenen, vinculats a la Fundació Franco, amb la finalitat, molt irresponsable per part seva, de posar en situació complicada al rei. Pretenen obligar-lo a prendre part d’una posició, quan el que caracteritza a la monarquia és la neutralitat política (?) cosa de la qual personalment en dubto.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen en les paraules de la ministra Robles? Com és que, a més dels jubilats, s’hagin afegit membres en actiu cantant velles cançons de la División azul i fen la salutació feixista en festes dins d’algunes casernes militars? Tot i la pandèmia, no creuen que el monarca hauria d’haver dedicat un comentari sobre el tema? Parlar i reclamar que per salvar Espanya caldria afusellar 26 milions de fills de puta, no és motiu suficient perquè el cap dels exèrcits hagués condemnat a aquests militars?

És conscient Felipe VI dels atacs que pateix el govern espanyol per mirar de desestabilitzar-lo amb la finalitat d’intentar fer-lo caure o potser li agraden?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...