16.2 C
Barcelona
Dissabte 4 febrer, 2023

Roma locuta, causa finita

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Aquesta és una màxima de l’església, quan Roma ha parlat s’ha acabat la discussió. La idea l’he tret d’un magnífic article de Vicenç Villatoro, publicat a l’ara el passat dia 16. Quan una instància superior que té l’última paraula, diu la seva, la causa s’ha acabat.

Teòricament, quan un Tribunal europeu ha dit la seva, resultaria lògic pensar que els tribunals dels països que formen la UE donarien per acabada la causa i assumirien, com a pròpia, la seva sentència provinent d’un estament superior. No és el cas de l’estat espanyol com s’ha comprovat amb la decisió del tribunal Suprem sobre la causa d’Arnaldo Otegi ja jutjada en el seu moment.

Hi ha reductes que es resisteixen a què Europa tingui l’última paraula i que, aquesta, sigui seva en exclusiva, El Suprem espanyol vol fer repetir el judici contra Otegi i altres bascos, quan l’anterior havia   estat anul·lat pel Tribunal Europeu de Drets Humans. Recordem que les penes de presó ja s’havien complert completament.

Es un fet sense precedents. Espanya en allò que li interessa vol reservar-se l’última paraula, Espanya locuta, causa finita, mentre estan, a Europa ja poden cantar missa.

Vegin la intervenció sobre el tema del representant de Bildu en el Congrés de Diputats.

En pocs dies s’han produït una sèrie de circumstàncies dignes de destacar. L’endemà d’aprovar-se els pressupostos, el Tribunal Suprem ha revocat el 3r grau i l’article 100.2 als polítics catalans a la presó pel procés. També ha decidit ignorar a la justícia europea i ordenar repetir el judici a Arnaldo Otegi. Es considera normal dins la justícia internacional jutjar dues vegades una persona o col·lectiu pel mateix delicte? I encara més difícil d’entendre, quan ha estat considerat nul l’anterior judici i que s’hagin complert les penes les quals va ser condemnat?

No ha dit res la justícia sobre els militars “patriotes” que, per salvar Espanya volen afusellar 26 milions de fills de puta, en canvi el Constitucional (dividit, però amb majoria conservadora) ha manifestat que el dret a la llibertat d’expressió no empara, a Espanya, l’ultratge a la bandera i per tant, ultratge s’ha de seguir perseguint com a delicte. Es tracta, un cop més, d’utilitzar el poder judicial amb pura finalitat descaradament política.

No hauríem d’estranyar-nos en excés sabent com són elegits els membres del CGPJ que seran els que després designaran els jutges del Tribunal Suprem, dels Tribunals Superiors de Justícia de les CCAA i de les Audiències Provincials. Els partits polítics volen nomenar aquells magistrats que tinguin  una ideologia similar a la seva i això comporta que existeixi una picabaralla entre partits i suposi, com ara mateix que, el Consell del Poder Judicial estigui caducat fa dos anys i no es renovi incomplint la mateixa Constitució que tant estimen els partits quan els convé.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? No és una vergonya l’actual situació? Quina credibilitat ens mereix la justícia si aquesta forma de fer ens indica obertament la politització de la justícia igual que la judicialització de la política? Quants cops m’han vist manifestar-me desconfiant en la justícia? No creuen que tinc motius suficients per desconfiar? 

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (IV)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Reaccions a la sentència de la justícia europea

Tant l’independentisme com el govern espanyol diuen que el tribunal els dóna la raó El Tribunal de Justícia...

Puigdemont pregunta si ERC sabia que volien extradir-lo amb el nou Codi Penal

L’expresident qüestiona els motius darrere la reforma del Codi Penal que ara se li aplicarà El president a...

Deixem sola la gent gran que lluita, i ha lluitat, per la independència de Catalunya?

19/01/2023, Barcelona, cimera Espanya-França Matí gèlid. Molta sensació de fred pel vent. Zona entre les fonts i plaça...

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...