20.6 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Roma locuta, causa finita

Relacionats

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...

Aquesta és una màxima de l’església, quan Roma ha parlat s’ha acabat la discussió. La idea l’he tret d’un magnífic article de Vicenç Villatoro, publicat a l’ara el passat dia 16. Quan una instància superior que té l’última paraula, diu la seva, la causa s’ha acabat.

Teòricament, quan un Tribunal europeu ha dit la seva, resultaria lògic pensar que els tribunals dels països que formen la UE donarien per acabada la causa i assumirien, com a pròpia, la seva sentència provinent d’un estament superior. No és el cas de l’estat espanyol com s’ha comprovat amb la decisió del tribunal Suprem sobre la causa d’Arnaldo Otegi ja jutjada en el seu moment.

Hi ha reductes que es resisteixen a què Europa tingui l’última paraula i que, aquesta, sigui seva en exclusiva, El Suprem espanyol vol fer repetir el judici contra Otegi i altres bascos, quan l’anterior havia   estat anul·lat pel Tribunal Europeu de Drets Humans. Recordem que les penes de presó ja s’havien complert completament.

Es un fet sense precedents. Espanya en allò que li interessa vol reservar-se l’última paraula, Espanya locuta, causa finita, mentre estan, a Europa ja poden cantar missa.

Vegin la intervenció sobre el tema del representant de Bildu en el Congrés de Diputats.

En pocs dies s’han produït una sèrie de circumstàncies dignes de destacar. L’endemà d’aprovar-se els pressupostos, el Tribunal Suprem ha revocat el 3r grau i l’article 100.2 als polítics catalans a la presó pel procés. També ha decidit ignorar a la justícia europea i ordenar repetir el judici a Arnaldo Otegi. Es considera normal dins la justícia internacional jutjar dues vegades una persona o col·lectiu pel mateix delicte? I encara més difícil d’entendre, quan ha estat considerat nul l’anterior judici i que s’hagin complert les penes les quals va ser condemnat?

No ha dit res la justícia sobre els militars “patriotes” que, per salvar Espanya volen afusellar 26 milions de fills de puta, en canvi el Constitucional (dividit, però amb majoria conservadora) ha manifestat que el dret a la llibertat d’expressió no empara, a Espanya, l’ultratge a la bandera i per tant, ultratge s’ha de seguir perseguint com a delicte. Es tracta, un cop més, d’utilitzar el poder judicial amb pura finalitat descaradament política.

No hauríem d’estranyar-nos en excés sabent com són elegits els membres del CGPJ que seran els que després designaran els jutges del Tribunal Suprem, dels Tribunals Superiors de Justícia de les CCAA i de les Audiències Provincials. Els partits polítics volen nomenar aquells magistrats que tinguin  una ideologia similar a la seva i això comporta que existeixi una picabaralla entre partits i suposi, com ara mateix que, el Consell del Poder Judicial estigui caducat fa dos anys i no es renovi incomplint la mateixa Constitució que tant estimen els partits quan els convé.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? No és una vergonya l’actual situació? Quina credibilitat ens mereix la justícia si aquesta forma de fer ens indica obertament la politització de la justícia igual que la judicialització de la política? Quants cops m’han vist manifestar-me desconfiant en la justícia? No creuen que tinc motius suficients per desconfiar? 

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...