19.2 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Donald Trump és un perill per la humanitat

Relacionats

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Casado ha dit que amb Sánchez "el colpisme ha deixat de ser delicte per a convertir-se en un bon negoci".Fins al moment present...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

L’espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot oferir un personatge que ostenta la presidència d’una de les democràcies més antigues del món. El que jo em pregunto és: Com va ser possible que pogués arribar a obtenir aquest càrrec? Quina aportació ha fet per la pau mundial i el canvi climàtic per citar només dos exemples?

El mateix dia de les eleccions va tenir la barra de proclamar-se guanyador dels comicis, tot dient que, amb els vots “legals” era el vencedor, la qual cosa significava que els vots de 100 milions de persones, que havien votat per correu, els considerava il·legals. No va tenir-ne prou amb aquest manifest que va demanar que no es fes l’escrutini d’aquests.

A mesura que es coneixien els resultats contraris a ell, va amenaçar d’acudir als tribunals tot dient que li volien prendre el resultat i, amb diversos tuïts encoratjava als seus seguidors a protestar davant els locals on es feien els recomptes. Les imatges dels seus votants acudint a protestar armats amb armes, algunes d’elles com rifles de repetició i metralletes feien esgarrifar.

En el moment d’escriure aquest article he escoltat, per diversos mitjans informatius, que un cop conegut els resultats de dos estats dels tres que no es coneixien, Joe Biden ha estat declarat com guanyador a la presidència dels Estats Units d’Amèrica. En les mateixes notícies es feia esment que Trump, a partir de dilluns, iniciaria una guerra total mitjançant els tribunals, ja que, insisteix en un frau electoral en els vots emesos per correu. Tot menys admetre la seva inesperada derrota.

En el seu últim discurs, davant periodistes a la Casa Blanca, van ser tantes mentides i acusacions que va proferir que les principals cadenes de televisió van interrompre la seva emissió en directe fent constar les barbaritats que deia i qualificant a Trump de mentider, incloent-hi la cadena Fox que sempre li havia donat suport incondicional.

En el pla internacional Trump s’ha distingit per trencar, pràcticament amb Europa, criticant la seva poca aportació a l’OTAN i la seva relació amb la Xina contra la qual ha declarat una guerra comercial que, ha tingut i tindrà, repercussions econòmiques de tota mena a nivell mundial. També ha criticat a l’OMS i li ha retirat la seva aportació just després d’observar la catastròfica gestió que ha fet de la pandèmia amb el resultat de quasi un quart de milió de víctimes mortals.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Consideren a Donald Trump com un estadista o un sonat que mai hauria de dedicar-se a la política? Quina qualitat li reconeixen els seus votants? No ha quedat demostrat el seu nul respecte per als qui no l’han votat? Que entén Trump que és la democràcia? És, segons ell, un frau electoral no haver resultat ser elegit? Em descuidava de dir, a risc de ser criticat, el perquè el títol d’aquest escrit. Un home com ell que té a la seva mà els botons nuclears no em resulta gens de fiar o almenys m’ho sembla a mi.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...