15.5 C
Barcelona
Dimecres 25 novembre, 2020

Donald Trump és un perill per la humanitat

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

L’acord europeu contra la crisi del coronavirus

Després d'uns quants dies i moltes hores de negociació, a Brussel·les s'ha arribat a un acord per crear un programa d'ajuts per pal·liar els efectes de...

És Europa solidària o insolidària?

Aquesta és la pregunta que es fa molta gent; si llegim la premsa de Madrid, no tota però si una major part,...

Covid-19, Pedro Sánchez responsable del fracàs

En aquesta pandèmia, lamentablement, la política s'ha immiscit més que mai i ha volgut imposar-se des del primer moment d'una manera imprudent. Alguns països...

L’espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot oferir un personatge que ostenta la presidència d’una de les democràcies més antigues del món. El que jo em pregunto és: Com va ser possible que pogués arribar a obtenir aquest càrrec? Quina aportació ha fet per la pau mundial i el canvi climàtic per citar només dos exemples?

El mateix dia de les eleccions va tenir la barra de proclamar-se guanyador dels comicis, tot dient que, amb els vots “legals” era el vencedor, la qual cosa significava que els vots de 100 milions de persones, que havien votat per correu, els considerava il·legals. No va tenir-ne prou amb aquest manifest que va demanar que no es fes l’escrutini d’aquests.

A mesura que es coneixien els resultats contraris a ell, va amenaçar d’acudir als tribunals tot dient que li volien prendre el resultat i, amb diversos tuïts encoratjava als seus seguidors a protestar davant els locals on es feien els recomptes. Les imatges dels seus votants acudint a protestar armats amb armes, algunes d’elles com rifles de repetició i metralletes feien esgarrifar.

En el moment d’escriure aquest article he escoltat, per diversos mitjans informatius, que un cop conegut els resultats de dos estats dels tres que no es coneixien, Joe Biden ha estat declarat com guanyador a la presidència dels Estats Units d’Amèrica. En les mateixes notícies es feia esment que Trump, a partir de dilluns, iniciaria una guerra total mitjançant els tribunals, ja que, insisteix en un frau electoral en els vots emesos per correu. Tot menys admetre la seva inesperada derrota.

En el seu últim discurs, davant periodistes a la Casa Blanca, van ser tantes mentides i acusacions que va proferir que les principals cadenes de televisió van interrompre la seva emissió en directe fent constar les barbaritats que deia i qualificant a Trump de mentider, incloent-hi la cadena Fox que sempre li havia donat suport incondicional.

En el pla internacional Trump s’ha distingit per trencar, pràcticament amb Europa, criticant la seva poca aportació a l’OTAN i la seva relació amb la Xina contra la qual ha declarat una guerra comercial que, ha tingut i tindrà, repercussions econòmiques de tota mena a nivell mundial. També ha criticat a l’OMS i li ha retirat la seva aportació just després d’observar la catastròfica gestió que ha fet de la pandèmia amb el resultat de quasi un quart de milió de víctimes mortals.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Consideren a Donald Trump com un estadista o un sonat que mai hauria de dedicar-se a la política? Quina qualitat li reconeixen els seus votants? No ha quedat demostrat el seu nul respecte per als qui no l’han votat? Que entén Trump que és la democràcia? És, segons ell, un frau electoral no haver resultat ser elegit? Em descuidava de dir, a risc de ser criticat, el perquè el títol d’aquest escrit. Un home com ell que té a la seva mà els botons nuclears no em resulta gens de fiar o almenys m’ho sembla a mi.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...

El govern vol combatre les “fake news”

El Ministeri de Presidència va publicar el passat dijous dia 5 en el BOE el Procediment d'actuació contra la desinformació aprovat pel...

Donald Trump és un perill per la humanitat

L'espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot...

Díaz Ayuso: Madrid és Espanya dins d’Espanya

Aquesta expressió de la presidenta madrilenya ja està perdent vigència, Madrid s'ha convertit en un territori diferent al marge de l'estat. Amb normatives diferents...