15.8 C
Barcelona
Dimarts 11 maig, 2021

Continua oberta l’operació Catalunya?

Relacionats

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

El llibre d’Alfred Zayas que el Constitucional ignorarà

El seu autor és el conegut Alfred-Maurice de Zayas. Zayas és un advocat suís i estatunidenc, escriptor, historiador, expert en el camp dels...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Després de les detencions d’aquesta setmana, fetes per la guàrdia civil, m’he preguntat de nou si encara durava l’operació Catalunya, tot i batejada com Operació Volhov, en homenatge, suposo, a Vladímir Putin i als 10.000 soldats russos que va oferir enviar-nos per aconseguir la independència de Catalunya. Sembla que no han vingut per manca d’espai per ubicar-los, tot i que, per les xarxes socials, s’ha fet córrer la notícia que Ada Colau els podria haver col·locat al seu garatge.

Penso que el que ha passat és el més natural del món —em refereixo a Espanya naturalment— és a dir, als personatges que, segons la interlocutòria, preparaven una invasió russa dins un territori de la UE, han quedat en llibertat sense mesures cautelars. Tot molt coherent, com fàcilment es pot observar, davant un fet d’una suposada gravetat.

Poc després de l’inici de les detencions i els escorcolls, ens arriba la notícia de què la instrucció es fonamenta en els atestats del tinent coronel de la guàrdia civil, Daniel Baena, alies “tácito”, el qual va quedar del tot desacreditat pel tribunal de l’Audiència Nacional, en el judici que es duia contra el major Trapero i la cúpula dels mossos d’esquadra.

Tot aquest garbuix m’ha fet pensar en l’Operació Catalunya i com aquesta va començar. Inicialment ens vàrem assabentar de les converses que van tenir lloc al ministeri de l’Interior entre el ministre Fernández Díaz i el responsable de l’oficina antifrau de Catalunya, en aquestes converses se sent perfectament com el ministre insta a tirar endavant denuncies falses, indicant que aquestes serien un torpede a la línia de flotació. Recorden: “esto la fiscalia te lo afina o el cas de la Banca Privada d’Andorra, qui ha estat imputat i jutjat per aquests casos?

El número dos del ministeri de l’interior d’aquella època, Francisco Martínez, ha declarat davant el jutge que investiga l’Operació Kitchen el que va fer, seguint les instruccions de Fernández Díaz com a ministre i cap d’ell. Aquest ha negat els fets, assegura que Martínez menteix i, diu que desconeix que és la Kitchen. Resulta, si més no curiós, voler desvincular de la trama Kitchen a Mariano Rajoy i Dolores de Cospedal si ell no en sabia res com ha declarat davant el jutge.

Vegin un resum del programa 30 minuts que TV3 va oferir sobre el tema, on Ernesto Ekaicer i altres periodistes expressen la seva opinió sobre l’Operació Catalunya i els mètodes emprats en la seva investigació.

Totes les operacions, tant si es diuen Catalunya, Volhov o Dimitrof, estan molt relacionades amb Catalunya i els mètodes, que s’utilitzen i s’han utilitzat al marge de la llei, per lluitar contra el procés independentista català. Voldria recordar, a tots els lectors, que es va iniciar per una sol·licitud del PP al Constitucional que va escapçar l’Estatut. El fet és anticonstitucional, Catalunya no té l’Estatut que el Parlament, les Corts Generals i el poble va votar, per tant, contravé el que diu la Constitució.

Aconsello la visualització d’aquest reportatge fet per Mediapro i dirigit per Jaume Roures que du per títol Las cloacas de interior. Els mitjans espanyols van negar-se a fer-lo públic en les seves cadenes de televisió a excepció d’algunes, molt poques, televisions autonòmiques. Per la seva llarga durada, 1 hora 18 minuts, deixo la referència de YouTube perquè ho puguin visionar.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? No s’ha demostrat moltíssims cops el tracte vexatori que rebem els catalans del govern i dels poders espanyols? Quan es demostra que de forma del tot il·legal es perjudica la població catalana no és normal que aquesta es defensi? Manquen encara més proves que demostrin que som tractats com una colònia? Té alguna cosa a dir el PSC sobre el particular? No està sobradament demostrat la necessitat d’una república catalana independent?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...