17.4 C
Barcelona
Dilluns 10 maig, 2021

La corrupció del Partit Popular

Relacionats

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d’un any i mig en la dècada dels anys setanta. D’aquella època conservo un parell de molt bones amistats amb les quals em relaciono i, com no podria ser d’altra forma, tot sovint parlem de política. Una d’ells, que viu a la capital, fa setmanes va enviar-me via correu electrònic el següent missatge que passo a detallar tal com el vaig rebre (en castellà).

Basta ya de esta campaña de la prensa de relacionar al Partido Popular con la corrupción cada vez que aparece un caso “puntual y aislado”… Ya lo hicieron antes en el caso Andratx, el caso Arena, el caso Baltar, el caso Bankia, el caso Biblioteca, el caso Bitel, el caso Blesa, el caso Bonsay, el caso Bon Sosec, el caso Brugal, el caso Bárcenas, el caso Caballo de Troya, el caso CAM, el caso Camps, el caso Campeón, el caso Carioca, el caso Cementerio, el caso Conde Roa, el caso de la Construcción de Burgos, el caso Cooperación, el caso Ciudad del Golf, el caso Lino, el caso Roblecillo, el caso Emarsa, el caso Fabra, el caso Faican, el caso Funeraria, el caso Guateque, el caso Gürtel, el caso Hugel, el caso Ibatur, el caso Lasarte, el caso Líber, el caso LifeBlood, el caso Madeja, el caso Naseiro, el caso Noos, el caso Orquesta, el caso Over Márqueting, el caso Palma Arena, el caso Parques Eólicos, el caso Patos, el caso Piscina, el caso Pitusa, el caso Plan Territorial, el caso Pokemon, el caso Porto, el caso Púnica, el caso Rasputín, el caso Rato, el caso Salmon, el caso Scala, el caso Terra Natura, el caso Torres de Calatrava, el caso Tótem, el caso Troya, el caso Turismo Joven, el caso Túnel de Sòller, el caso Urdangarín, el caso Umbra, el caso Zamora, el caso Zeta.

Lògicament vaig preguntar-li si estava del tot segur de la veracitat d’aquelles manifestacions i em va respondre afirmativament. Em va dir que si volia assegurar-me a Youtube podria veure la intervenció de la qui avui és ministra Irene Montero, allà veuria el detall, un per un, de tots els casos de corrupció del PP fins a la moció de censura contra Mariano Rajoy i que poden veure a continuació.

El PP és un partit que no m’agrada i mai l’he votat ni el votaré. La corrupció és un mal endèmic que ja du instal·lat molts anys a l’Estat espanyol i és més que probable que sigui continuació de la ja existent durant la dictadura franquista. Acabada la guerra civil, els guanyadors van rebre concessions pel seu suport, especialment els que més hi havien col·laborat amb Franco.

Alcaldies i governs civils van ser ocupats per falangistes addictes al nou règim que es va instaurar; igualment van passar a tenir privilegis i càrrecs importants en empreses estatals o depenent de l’administració. La majoria d’aquesta gent es va enriquir i després han continuat mantenint el seu estatus com abans, tot i la transició.

Cal tenir presents alguns detalls, Molts càrrecs importants han passat de pares a fills i néts. El Partit Popular va ser fundat per set ministres franquistes amb el nom d’Alianza Popular i no oblidem que la mateixa església va donar suport al cop d’estat donant-li el nom de Cruzada i, posteriorment, no va fer gran cosa per evitar judicis i penes de mort de molts republicans. Companys n’és un exemple.

Vegin un vídeo que fa un estudi de la corrupció a Espanya però en destaca principalment la del PP.

La corrupció ha existit a Madrid, Catalunya, Múrcia i Andalusia entre altres, però totes elles sumen menys que la del PP que ho ha estat a nivell de tota Espanya. Acabem de conèixer la sentència del cas Gürtel i s’estan investigant les causes del cas Kitchen que poden afectar a Fernández Díaz i Dolores de Cospedal poden, inclús, afectar a Mariano Rajoy. Queden moltes causes pendents, la més coneguda és la que investida l’Audiència Nacional sobre la caixa B.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Acabarem amb la corrupció en aquest país o… està tan implantada que costarà molt erradicar-la? El tema és llarg i ampli, per la qual cosa i, a causa de la seva amplitud, insistirem en un proper article amb més detalls sobre el particular.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...