17.4 C
Barcelona
Dimarts 11 maig, 2021

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Relacionats

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...

L’eutanàsia ha estat aprovada legalment

Després de molts anys i diversos intents, l'eutanàsia ha quedat, per fi aprovada i serà legal a tots els efectes. La llei entrarà...

Vint-i-cinc anys de l’arribada d’Aznar al poder

El diumenge passat vaig tenir la paciència de seguir l'entrevista que Jordi Évole va fer-li a José Maria Aznar a la sexta i, he de...

23-F: Rocambolesca setmana d’aniversari

De cap manera podia imaginar que, en complir-se aquesta setmana el quaranta aniversari del cop d’estat del 23-F, es donessin una sèrie...

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen moltes més variables sobre el tema, a tall d’exemple podem citar: Cregut, busca-raons, mentider, mal perdedor i altres que deixo a la imaginació dels lectors a fi de no allargar-ho excessivament.

Ja d’entrada tenim la sospita del seu currículum acadèmic que no ha estat ni molt més confirmat ni avalat adequadament, tant en el cas del seu títol d’advocat com en els màsters de què presumeix. No ha quedat clar la forma de com va obtenir el títol d’una carrera que va fer en pocs mesos i que li ha valgut el sobrenom “d’analfabet jurídic”.

Un refrany castellà prou conegut que diu: En el país de los ciegos, el tuerto es el rey“. I és el que sembla o no me’n sé avenir. Era de debò el millor candidat per ser elegit president en aquella convocatòria extraordinària del PP? Pel camí va deixar enrere a Dolores de Cospedal i enfrontant-se finalment a Soraya Sáenz de Santamaria la va superar. Si tots els que el van votar el consideraven el millor, aquest fet demostra i referma la validesa d’aquell refrany.

Després de la moció de censura, que va fer fora Mariano Rajoy com a president, en les següents eleccions el PP va tenir una davallada de vots que el va sorprendre i que no esperava. Ha manifestat que la moció de censura es va basar en una mentida que ara la justícia ha desmentit (sentència del cas Gürtel) doncs queda clar l’existència d’una comptabilitat paral·lela dins el partit (caixa B).

Bé, el motiu de la pregunta que dóna títol a aquest article, ha vingut determinat pel viatge que ha fet Casado a Brussel·les. No ha anat per fer turisme sinó per alertar a Europa del projecte de Pedro Sánchez per poder renovar el CGPJ, o almenys intentar-ho, ja que l’organisme fa dos anys que s’hauria d’haver renovat. El problema és que no ha explicat el perquè de la seva no renovació.

A Casado li és indiferent que el CGPJ es renovi o no, més aviat penso que no vol que es renovi, ja que està format per membres, amb majoria conservadora, que són de la corda del PP. Insisteix molt sovint que s’ha de complir la Constitució però ell és el primer a desobeir-la com és el cas. L’excusa que posa per no negociar-ho és la presència en el govern de Podem, ja que, inclús, declara que es tracta d’un govern il·legal, Bona mostra de democràcia i acceptació del resultat de les urnes.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quina resposta donarien a la pregunta formulada? No ha quedat clar que alguns qualificatius, citats com a exemple, també responen al tarannà del líder del PP? Com a resposta a la pregunta jo em quedo amb la de bocamoll, però té mèrits, més que suficients per gaudir-ne d’uns quants qualificatius més.

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...