15.5 C
Barcelona
Dimecres 25 novembre, 2020

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Relacionats

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Díaz Ayuso: Madrid és Espanya dins d’Espanya

Aquesta expressió de la presidenta madrilenya ja està perdent vigència, Madrid s'ha convertit en un territori diferent al marge de l'estat. Amb normatives diferents...

Continua oberta l’operació Catalunya?

Després de les detencions d'aquesta setmana, fetes per la guàrdia civil, m'he preguntat de nou si encara durava l'operació Catalunya, tot i batejada com Operació Volhov,...

La investigació de la corrupció del PP continua

El ple del congrés ha aprovat crear una comissió d'investigació sobre l'anomenada operació Kitchen que és el dispositiu que, suposadament, va ser...

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen moltes més variables sobre el tema, a tall d’exemple podem citar: Cregut, busca-raons, mentider, mal perdedor i altres que deixo a la imaginació dels lectors a fi de no allargar-ho excessivament.

Ja d’entrada tenim la sospita del seu currículum acadèmic que no ha estat ni molt més confirmat ni avalat adequadament, tant en el cas del seu títol d’advocat com en els màsters de què presumeix. No ha quedat clar la forma de com va obtenir el títol d’una carrera que va fer en pocs mesos i que li ha valgut el sobrenom “d’analfabet jurídic”.

Un refrany castellà prou conegut que diu: En el país de los ciegos, el tuerto es el rey“. I és el que sembla o no me’n sé avenir. Era de debò el millor candidat per ser elegit president en aquella convocatòria extraordinària del PP? Pel camí va deixar enrere a Dolores de Cospedal i enfrontant-se finalment a Soraya Sáenz de Santamaria la va superar. Si tots els que el van votar el consideraven el millor, aquest fet demostra i referma la validesa d’aquell refrany.

Després de la moció de censura, que va fer fora Mariano Rajoy com a president, en les següents eleccions el PP va tenir una davallada de vots que el va sorprendre i que no esperava. Ha manifestat que la moció de censura es va basar en una mentida que ara la justícia ha desmentit (sentència del cas Gürtel) doncs queda clar l’existència d’una comptabilitat paral·lela dins el partit (caixa B).

Bé, el motiu de la pregunta que dóna títol a aquest article, ha vingut determinat pel viatge que ha fet Casado a Brussel·les. No ha anat per fer turisme sinó per alertar a Europa del projecte de Pedro Sánchez per poder renovar el CGPJ, o almenys intentar-ho, ja que l’organisme fa dos anys que s’hauria d’haver renovat. El problema és que no ha explicat el perquè de la seva no renovació.

A Casado li és indiferent que el CGPJ es renovi o no, més aviat penso que no vol que es renovi, ja que està format per membres, amb majoria conservadora, que són de la corda del PP. Insisteix molt sovint que s’ha de complir la Constitució però ell és el primer a desobeir-la com és el cas. L’excusa que posa per no negociar-ho és la presència en el govern de Podem, ja que, inclús, declara que es tracta d’un govern il·legal, Bona mostra de democràcia i acceptació del resultat de les urnes.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quina resposta donarien a la pregunta formulada? No ha quedat clar que alguns qualificatius, citats com a exemple, també responen al tarannà del líder del PP? Com a resposta a la pregunta jo em quedo amb la de bocamoll, però té mèrits, més que suficients per gaudir-ne d’uns quants qualificatius més.

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...

El govern vol combatre les “fake news”

El Ministeri de Presidència va publicar el passat dijous dia 5 en el BOE el Procediment d'actuació contra la desinformació aprovat pel...

Donald Trump és un perill per la humanitat

L'espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot...

Díaz Ayuso: Madrid és Espanya dins d’Espanya

Aquesta expressió de la presidenta madrilenya ja està perdent vigència, Madrid s'ha convertit en un territori diferent al marge de l'estat. Amb normatives diferents...