21.1 C
Barcelona
Dimarts 3 octubre, 2023

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Relacionats

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen moltes més variables sobre el tema, a tall d’exemple podem citar: Cregut, busca-raons, mentider, mal perdedor i altres que deixo a la imaginació dels lectors a fi de no allargar-ho excessivament.

Ja d’entrada tenim la sospita del seu currículum acadèmic que no ha estat ni molt més confirmat ni avalat adequadament, tant en el cas del seu títol d’advocat com en els màsters de què presumeix. No ha quedat clar la forma de com va obtenir el títol d’una carrera que va fer en pocs mesos i que li ha valgut el sobrenom “d’analfabet jurídic”.

Un refrany castellà prou conegut que diu: En el país de los ciegos, el tuerto es el rey“. I és el que sembla o no me’n sé avenir. Era de debò el millor candidat per ser elegit president en aquella convocatòria extraordinària del PP? Pel camí va deixar enrere a Dolores de Cospedal i enfrontant-se finalment a Soraya Sáenz de Santamaria la va superar. Si tots els que el van votar el consideraven el millor, aquest fet demostra i referma la validesa d’aquell refrany.

Després de la moció de censura, que va fer fora Mariano Rajoy com a president, en les següents eleccions el PP va tenir una davallada de vots que el va sorprendre i que no esperava. Ha manifestat que la moció de censura es va basar en una mentida que ara la justícia ha desmentit (sentència del cas Gürtel) doncs queda clar l’existència d’una comptabilitat paral·lela dins el partit (caixa B).

Bé, el motiu de la pregunta que dóna títol a aquest article, ha vingut determinat pel viatge que ha fet Casado a Brussel·les. No ha anat per fer turisme sinó per alertar a Europa del projecte de Pedro Sánchez per poder renovar el CGPJ, o almenys intentar-ho, ja que l’organisme fa dos anys que s’hauria d’haver renovat. El problema és que no ha explicat el perquè de la seva no renovació.

A Casado li és indiferent que el CGPJ es renovi o no, més aviat penso que no vol que es renovi, ja que està format per membres, amb majoria conservadora, que són de la corda del PP. Insisteix molt sovint que s’ha de complir la Constitució però ell és el primer a desobeir-la com és el cas. L’excusa que posa per no negociar-ho és la presència en el govern de Podem, ja que, inclús, declara que es tracta d’un govern il·legal, Bona mostra de democràcia i acceptació del resultat de les urnes.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quina resposta donarien a la pregunta formulada? No ha quedat clar que alguns qualificatius, citats com a exemple, també responen al tarannà del líder del PP? Com a resposta a la pregunta jo em quedo amb la de bocamoll, però té mèrits, més que suficients per gaudir-ne d’uns quants qualificatius més.

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La investidura d’Alberto Nuñez Feijóo

S’ha produït la primera sessió del debat d’investidura per a Nuñez Feijóo, polític a qui el rei va designar, en la meva...

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...