9.8 C
Barcelona
Diumenge 5 desembre, 2021

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Relacionats

La increïble renovació del Tribunal Constitucional

La renovació del Tribunal Constitucional ha estat, sens dubte, l'acte més impúdic que s'ha dut a terme al Congrés dels Diputats en...

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen moltes més variables sobre el tema, a tall d’exemple podem citar: Cregut, busca-raons, mentider, mal perdedor i altres que deixo a la imaginació dels lectors a fi de no allargar-ho excessivament.

Ja d’entrada tenim la sospita del seu currículum acadèmic que no ha estat ni molt més confirmat ni avalat adequadament, tant en el cas del seu títol d’advocat com en els màsters de què presumeix. No ha quedat clar la forma de com va obtenir el títol d’una carrera que va fer en pocs mesos i que li ha valgut el sobrenom “d’analfabet jurídic”.

Un refrany castellà prou conegut que diu: En el país de los ciegos, el tuerto es el rey“. I és el que sembla o no me’n sé avenir. Era de debò el millor candidat per ser elegit president en aquella convocatòria extraordinària del PP? Pel camí va deixar enrere a Dolores de Cospedal i enfrontant-se finalment a Soraya Sáenz de Santamaria la va superar. Si tots els que el van votar el consideraven el millor, aquest fet demostra i referma la validesa d’aquell refrany.

Després de la moció de censura, que va fer fora Mariano Rajoy com a president, en les següents eleccions el PP va tenir una davallada de vots que el va sorprendre i que no esperava. Ha manifestat que la moció de censura es va basar en una mentida que ara la justícia ha desmentit (sentència del cas Gürtel) doncs queda clar l’existència d’una comptabilitat paral·lela dins el partit (caixa B).

Bé, el motiu de la pregunta que dóna títol a aquest article, ha vingut determinat pel viatge que ha fet Casado a Brussel·les. No ha anat per fer turisme sinó per alertar a Europa del projecte de Pedro Sánchez per poder renovar el CGPJ, o almenys intentar-ho, ja que l’organisme fa dos anys que s’hauria d’haver renovat. El problema és que no ha explicat el perquè de la seva no renovació.

A Casado li és indiferent que el CGPJ es renovi o no, més aviat penso que no vol que es renovi, ja que està format per membres, amb majoria conservadora, que són de la corda del PP. Insisteix molt sovint que s’ha de complir la Constitució però ell és el primer a desobeir-la com és el cas. L’excusa que posa per no negociar-ho és la presència en el govern de Podem, ja que, inclús, declara que es tracta d’un govern il·legal, Bona mostra de democràcia i acceptació del resultat de les urnes.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Quina resposta donarien a la pregunta formulada? No ha quedat clar que alguns qualificatius, citats com a exemple, també responen al tarannà del líder del PP? Com a resposta a la pregunta jo em quedo amb la de bocamoll, però té mèrits, més que suficients per gaudir-ne d’uns quants qualificatius més.

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya

El Tribunal General de la Unió Europea (TJUE) insisteix que les euro ordres contra Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí estan suspeses arran...

Té Espanya els millors tribunals d’Europa?

Sembla una contradicció la pregunta, per les notícies que ens arriben diàriament no ho semblen. Estan especialitzats en un munt de matèries...

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Què se n’ha fet del 52% de l’independentisme?

Després de veure l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat, només tinc dues paraules per expressar el que veritablement sent-ho:...