12.9 C
Barcelona
Dimecres 21 abril, 2021

Madrid és Espanya dins d’Espanya

Relacionats

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

El Canadà i Espanya són molt diferents

Aquesta és una afirmació que ja sabíem sobradament, els dos estats es diuen demòcrates, però la democràcia es demostra caminant, val la pena mirar a...

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

La presidenta de Madrid veig que sap perfectament on està situada la seva comunitat, una altra cosa és si sap de debò que hi passa al seu interior. Declara: No hi ha metges a Espanya i aquest deu ser el gran problema que té a Madrid que, no ho oblidem, és Espanya dins d’Espanya. Un cop va fer les anteriors declaracions, va agafar una bona ingesta d’aire tot duent màscara.

Permetin que els faci esment a dues respostes públiques a la presidenta madrilenya. A Espanya hi ha metges i infermeres, el que no hi ha hagut, en dècades, condicions laborals dignes ni existeix la capacitat de formar gent en tres mesos. Fa anys que estem així i és ara quan descobrim que en realitat estàvem sota mínims.

Díaz Ayuso diu que a Madrid els manquen recursos, una comunitat que concentra les comunicacions, infraestructures i potència empresarial i que, gràcies a tot el que genera, pot implantar l’IRPF més baix d’Espanya als seus ciutadans, bé podria tractar d’apujar-los en evitació d’imponderables, com el que li causa l’actual pandèmia i no fer competència deslleial a la resta de comunitats.

La madrilenya ha criticat Pedro Sánchez des del primer dia que la Covid-19 va aparèixer provocant la situació de pandèmia. No ha sabut resoldre el problema al seu territori i, ara s’ha vist en l’obligació de demanar ajut al govern central. Així i tot no ha fet cap autocrítica (paraula aquesta no inclosa en el diccionari normatiu del PP).

La signatura de l’acord amb el qual han arribat ambdós governs, s’ha celebrat en un escenari decorat amb un munt de banderes que reflectien la frase d’Ayuso i que dóna títol a aquest article. En tota la vida no n’havia vist mai tantes de juntes, personalment crec que tant color vermell em resulta un pèl excessiu, tot i reconèixer que sóc un desastre en qüestions decoratives.

Hi ha un fet destacable i que anomeno: “La síndrome del cap de setmana”. Sánchez i Ayuso es van reunir el passat divendres i, els acords a què van arribar es van posar en marxa el dilluns següent. Avui, novament divendres, han resolt noves restriccions a diferents barris i localitats madrilenyes i el dilluns s’utilitzarà l’exèrcit per patrullar pels carrers. Si hi ha tanta urgència perquè demorar-ho tres dies més?

Si retrocedim en el temps, veurem que el 14 de març es va decretar l’estat d’alarma pel govern de Pedro Sánchez i era divendres, Madrid es va buidar en direcció al llevant. Vegin, tots i els consells, l’ambient que hi havia a la ciutat de Benidorm.


El diari El País ha fet públic un comunicat en que diu: Si no es redueixen ràpidament els contagis no s’hauria de descartar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, a la vista del perill existent i la nefasta actuació duta a terme en la comunitat de Madrid i arribar al confinament si fos necessari. El perill de transmissió a la resta de l’estat és evident si les mesures preses no donen els resultats que s’esperen de forma ràpida.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Creuen que sent necessari o imprescindible, s’atrevirà el govern Sánchez a decretar el 155 i el confinament de Madrid? No es va atrevir a fer-ho al març quan va aparèixer el primer brot de la Covid-19 i la situació era veritablement dramàtica. Creuen que ho farà ara si arribés el cas? Ho dic perquè en moltes ocasions m’he preguntat: Qui mana realment a Madrid, el govern, els jutges, l’IBEX35, l’oligarquia?

Més articles

1 COMENTARI

  1. No és per res, pero a tota Espanya, manen el de sempre, de quant no hi havia ibex35…
    I és clar la capital és tota l’Espanya interessant, la resta, provincias, regiones o Catalan… Lo pitjor de “esa periferia…”

    Potser ens interessa estar en un estat que no li importa enfonsar-nos en la misèria?

    Marxem ja, que no ens hi volen pas.
    Salut i república aquí i a Ñ.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

El Canadà i Espanya són molt diferents

Aquesta és una afirmació que ja sabíem sobradament, els dos estats es diuen demòcrates, però la democràcia es demostra caminant, val la pena mirar a...

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...