18.1 C
Barcelona
Dissabte 24 octubre, 2020

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Relacionats

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

Què diria Luther King d’aquests silencis?

No em preocupa el crit dels violents, dels corruptes, dels sense ètica. El que em preocupa és el silenci dels bons.—...

Què pensar de la justícia espanyola vista la inhabilitació de Quim Torra?

A la vista del que està succeint últimament, els dubtes i la desconfiança és el primer que ens ve al cap, després,...

Madrid és Espanya dins d’Espanya

La presidenta de Madrid veig que sap perfectament on està situada la seva comunitat, una altra cosa és si sap de debò que hi...

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de desobediència per no retirar una pancarta, del balcó del Palau la Generalitat, que lluïa un llaç groc i es demanava la llibertat dels presos polítics. A mi, personalment, em costa molt d’entendre el veredicte del tribunal. A més d’una quantitat en metàl·lic de sanció, se l’inhabilita al càrrec públic durant divuit mesos. És lògica i natural la sentència? La desobediència en retirar un cartell —en època electoral— li dóna a la justícia d’aquest país el poder suficient per treure un president triat democràticament?

Segons s’ha publicat en alguns mitjans, la junta electoral no té competències per dur a terme aquesta inhabilitació. Vull ressaltar també que, durant molts anys, en el País Basc s’havien penjat pancartes relacionades amb ETA i reclamant l’acostament dels presos i mai ningú no havia actuat com ara.

Vegin l’opinió del jute emèrit del suprem, Juan Antonio Martin Pallin, amb relació a la sentència, on declara que es tracta d’una il·legalitat i explica els arguments en els quals basa la seva opinió.

L’article 6.2b de la LOREG diu textualment: Són inelegibles els condemnats per sentència, no ferma encara, pels delictes de rebel·lió, terrorisme, contra l’administració o les institucions de l’estat. Es pot considerar com algun dels delictes esmentats, la desobediència a retirar una pancarta d’un balcó? En què podia interferir aquest fet en els resultats electorals? L’article esmentat es va incloure a la llei per evitar que membres d’ETA pogueren ser elegits. Considera la JEC a Quim Torra com un terrorista?

El llaç groc no va canviar el vot de ningú. Respecte a demanar la llibertat dels presos, voldria fer algunes consideracions. Les Nacions Unides i Amnistia Internacional ja havien reclamat dos cops l’alliberament dels Jordis i d’Oriol Junqueras; la justícia europea va reconèixer la immunitat del vicepresident i exhortava al suprem de deixar-los en llibertat. L’independentisme considera injust el veredicte del suprem, expressar-ho en una pancarta mereixia la inhabilitació de Torra?

Vaig seguir el judici contra Quim Torra i penso que, fidel a les seves idees i per Catalunya, va actuar com li dictava la seva consciència assumint que podria ser inhabilitat. Els convido a veure la seva declaració al final de la vista. És una demostració d’intel·ligència i saber estar d’un polític compromès. Vegin l’al·legat del president en la seva última intervenció, “fantàstic”.

Era un organisme com la JEC qui havia de prendre aquestes decisions? Si bé no estic gaire segur de la imparcialitat de la justícia espanyola, no em cansaré de repetir que s’ha arribat aquí gràcies a M. Rajoy, el PP i el Constitucional carregant-se l’Estatut i, no se’ls imputarà a ningú, cap càrrec ni cap responsabilitat per aquells fets.

Les mostres de reconeixement que Quim Torra va rebre i que continua rebent, no les ha rebut de cap polític unionista espanyol i algun que altre de català. Vull afegir-me també a aquest reconeixement convidant-los a veure un vídeo, fet per Hèctor Suñol, que és un homenatge a la trajectòria del Molt Honorable President de la Generalitat.

Tindrà el Suprem, per una vegada, la intel·ligència suficient per comprendre que judicialment no es resolen els problemes polítics? Quim Torra s’ha presentat a Madrid al seu davant i, en el moment d’escriure aquestes línies ignoro la rapidesa en conèixer la sentència en ferm. No confio, ni per un moment, que el Suprem ignori al TSJ de Catalunya respecte a la seva inhabilitació.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? No es tracta, un cop més, d’una revenja de l’estat contra Catalunya? No va ser tot plegat una greu injustícia no admetre, inicialment, Puigdemont i Comín i, després, no acceptar Junqueras com eurodiputat? Recorden que el Suprem, contravenint la justícia europea, manté a Espanya l’ordre d’empresonament contra ells? És aquesta la justícia que ens mereixem els catalans? No tenim motius, més que suficients, per desitjar la Independència?

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen...

L’estat de la sanitat a la comunitat de Madrid

Dies enrere vaig publicar un article sobre la situació en què es troba Madrid a causa dels efectes de la pandèmia titulat "Estat d'alarma...

Carta oberta al bisbe Josep Omella

Senyor Omella, no sé de quina forma he de dirigir-me a vostè. Ignoro si pel seu càrrec té un tracte especial que...

Estat d’alarma a Madrid a causa de la Covid-19

Després de dues setmanes discutint, missatges creuats, trucades, d'ordres i contraordres, d'embolic jurídic, ja s'ha produït el que era més lògic. El...