9.8 C
Barcelona
Diumenge 5 desembre, 2021

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Relacionats

La increïble renovació del Tribunal Constitucional

La renovació del Tribunal Constitucional ha estat, sens dubte, l'acte més impúdic que s'ha dut a terme al Congrés dels Diputats en...

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Aquesta pregunta l’haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats a les urnes. No hi ha dubte que és el president del partit de forma democràtica, ja que, en una assemblea de la formació, va resultant elegit davant la seva oponent, Soraya Sáenz de Santamaría, fins aleshores vicepresidenta del govern del PP presidit per Mariano Rajoy.

Feia cara de bon noi, jovenet, una cara nova que pogués aportar noves idees i formes d’actuar, etc. Va dir que les coses canviarien i que s’obria una nova etapa política, no sols al partit sinó a Espanya i de fet, algunes coses han canviat, ell mateix, per exemple, s’ha deixat barba i la seva aparença és millor i més atractiva segons el mirall de casa seva.

Semblava preparat amb la carrera d’advocat i algun màster. Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i en Administració i direcció d’empresa per la Rey Juan Carlos. El que passa, a vegades, és que no ho sembla per les seves afirmacions i, es dubta que aconseguís la carrera de la forma que ho va fer i, el màster oficial presencial en Dret Autonòmic i Local per la Universitat Rei Joan Carles, el va obtenir malgrat no haver assistit mai a classe i sense realitzar cap examen (?).

És el cap de l’oposició i a fe que ho fa bé, no a favor d’Espanya sinó contra el govern actual que no li agrada per la presència de Podem en l’executiu. Ha tingut algun encert, que tot s’ha de reconèixer, em refereixo al tema de la diputada Cayetana Álvarez de Toledo, no tinc cap mena de problema per felicitar-lo. El que no estic gaire segur és en quin moment ho va encertar, quan la va fitxar o quan ha acabat per acomiadar-la.

Actualment hauria de negociar, amb Pedro Sánchez, la renovació del Consell General del Poder Judicial. Casado s’aferra al bloqueig d’un CGPJ, de majoria conservadora en ple cèrcol judicial al PP. El popular s’ha negat a renovar l’òrgan constitucional. L’actual majoria ha permès renovar a 46 alts càrrecs de la cúpula judicial, decisions que condicionaran a la Justícia en els pròxims 20 anys.

Quan va prendre possessió del càrrec va afirmar que, a partir d’aquell moment, la corrupció no tindria lloc dins el partit. Quan li preguntaven per algun cas en contra del PP responia que si estava en fase d’instrucció o no hi havia cap imputació, no tenia res a comentar. En altres coses declarava que eren casos anteriors dels quals no tenia cap responsabilitat.

Casado té por que el “cas Kitchen” es mengi l’avantatge que li havia tret a Vox en intenció de vot. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat la imputació dels exministres Jorge Fernández Díaz i Maria Dolores de Cospedal, als quals l’actual líder, Pablo Casado, va integrar en l’Executiva del PP després de guanyar les primàries el juliol de 2018, el conservador ha volgut desvincular-se dient que ell era un “diputat per Àvila” sense responsabilitat en el partit durant el temps en què se situen els fets.

En una última decisió presa, ha tornat a donar una mostra indiscutible de la seva “intel·ligència”, al negar-li a Pedro Sánchez el suport del PP al projecte de pressupostos que el govern espanyol prepara per al 2021, on s’hauran de prendre decisions importants per superar la crisi de la Covid-19 i la inversió i repartiment dels 140.000 milions de l’ajut europeu. Podia discutir, negociar o fins i tot dir-li la seva alternativa, en cas de tenir-ne alguna és clar, però ha preferit fer l’única cosa per la qual només serveix i que és, ni més ni menys, la de practicar una aferrissada oposició.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Veuen aquest individu preparat per al càrrec que ocupa? No tremolen només de pensar que podria arribar a ser el pròxim president d’Espanya? Que li veuen els afiliats i votants del PP per atorgar-li els seus vots? Si això es produís, que Nostre Senyor ens agafi confessats.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya

El Tribunal General de la Unió Europea (TJUE) insisteix que les euro ordres contra Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí estan suspeses arran...

Té Espanya els millors tribunals d’Europa?

Sembla una contradicció la pregunta, per les notícies que ens arriben diàriament no ho semblen. Estan especialitzats en un munt de matèries...

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Què se n’ha fet del 52% de l’independentisme?

Després de veure l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat, només tinc dues paraules per expressar el que veritablement sent-ho:...