20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Relacionats

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Davant les noves eleccions, què opina el lector amb dignitat?

Noves eleccions catalanes. “L’opinió pública" depèn de la "publicada". El resultat "determinarà" poderosament la "vida" de "tots" els habitants. Fem algunes "preguntes oportunes" a...

Aquesta pregunta l’haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats a les urnes. No hi ha dubte que és el president del partit de forma democràtica, ja que, en una assemblea de la formació, va resultant elegit davant la seva oponent, Soraya Sáenz de Santamaría, fins aleshores vicepresidenta del govern del PP presidit per Mariano Rajoy.

Feia cara de bon noi, jovenet, una cara nova que pogués aportar noves idees i formes d’actuar, etc. Va dir que les coses canviarien i que s’obria una nova etapa política, no sols al partit sinó a Espanya i de fet, algunes coses han canviat, ell mateix, per exemple, s’ha deixat barba i la seva aparença és millor i més atractiva segons el mirall de casa seva.

Semblava preparat amb la carrera d’advocat i algun màster. Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i en Administració i direcció d’empresa per la Rey Juan Carlos. El que passa, a vegades, és que no ho sembla per les seves afirmacions i, es dubta que aconseguís la carrera de la forma que ho va fer i, el màster oficial presencial en Dret Autonòmic i Local per la Universitat Rei Joan Carles, el va obtenir malgrat no haver assistit mai a classe i sense realitzar cap examen (?).

És el cap de l’oposició i a fe que ho fa bé, no a favor d’Espanya sinó contra el govern actual que no li agrada per la presència de Podem en l’executiu. Ha tingut algun encert, que tot s’ha de reconèixer, em refereixo al tema de la diputada Cayetana Álvarez de Toledo, no tinc cap mena de problema per felicitar-lo. El que no estic gaire segur és en quin moment ho va encertar, quan la va fitxar o quan ha acabat per acomiadar-la.

Actualment hauria de negociar, amb Pedro Sánchez, la renovació del Consell General del Poder Judicial. Casado s’aferra al bloqueig d’un CGPJ, de majoria conservadora en ple cèrcol judicial al PP. El popular s’ha negat a renovar l’òrgan constitucional. L’actual majoria ha permès renovar a 46 alts càrrecs de la cúpula judicial, decisions que condicionaran a la Justícia en els pròxims 20 anys.

Quan va prendre possessió del càrrec va afirmar que, a partir d’aquell moment, la corrupció no tindria lloc dins el partit. Quan li preguntaven per algun cas en contra del PP responia que si estava en fase d’instrucció o no hi havia cap imputació, no tenia res a comentar. En altres coses declarava que eren casos anteriors dels quals no tenia cap responsabilitat.

Casado té por que el “cas Kitchen” es mengi l’avantatge que li havia tret a Vox en intenció de vot. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat la imputació dels exministres Jorge Fernández Díaz i Maria Dolores de Cospedal, als quals l’actual líder, Pablo Casado, va integrar en l’Executiva del PP després de guanyar les primàries el juliol de 2018, el conservador ha volgut desvincular-se dient que ell era un “diputat per Àvila” sense responsabilitat en el partit durant el temps en què se situen els fets.

En una última decisió presa, ha tornat a donar una mostra indiscutible de la seva “intel·ligència”, al negar-li a Pedro Sánchez el suport del PP al projecte de pressupostos que el govern espanyol prepara per al 2021, on s’hauran de prendre decisions importants per superar la crisi de la Covid-19 i la inversió i repartiment dels 140.000 milions de l’ajut europeu. Podia discutir, negociar o fins i tot dir-li la seva alternativa, en cas de tenir-ne alguna és clar, però ha preferit fer l’única cosa per la qual només serveix i que és, ni més ni menys, la de practicar una aferrissada oposició.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Veuen aquest individu preparat per al càrrec que ocupa? No tremolen només de pensar que podria arribar a ser el pròxim president d’Espanya? Que li veuen els afiliats i votants del PP per atorgar-li els seus vots? Si això es produís, que Nostre Senyor ens agafi confessats.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...