20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

Va ser Juan Carlos I l’inductor del 23-F?

Relacionats

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

Aquesta és una d’aquelles preguntes sense resposta clara i rotunda, tant si és positiva com negativa i potser mai la sabrem del cert. Un cop ja conegudes totes les aventures del rei emèrit a tots els nivells i la seva fugida del país, es torna a posar en evidència i generant dubtes quina va ser realment la seva o no implicació en aquell episodi.

La publicació del llibre de Pilar Urbano va causar certa algaravia en denunciar la discòrdia existent entre Juan Carlos i Suárez, la reunió d’uns quants generals a la Zarzuela uns dies abans dels fets i l’afirmació de constituir un govern de concentració nacional presidit pel general Armada, que Felipe González seria vicepresident i on participarien alguns pares de la Constitució.

Si el que s’ha publicat no ha estat desmentit, que sabien González, Fraga i altres, si el més normal, davant la dimissió de Suárez, era proposar un candidat que presentés un programa de govern al Congrés de Diputats i tot resolt. Per quins motius, en comptes d’això, es va produir l’assalt a l’hemicicle protagonitzat per Tejero i la Guàrdia Civil?

Dues persones han declarat, d’acord amb informacions rebudes de qui va ser durant anys cap de la casa del rei, Sabino Fernández Campo, i han fet publiques aquelles informacions amb el detall de què passava a la Zarzuela, els nervis i cagadubtes de Juan Carlos i la conversa que varen mantenir els dos en presència de la reina Sofia.

Una d’aquestes persones va ser l’advocat Antonio Garcia Trevijano que, en un programa de televisió, va fer unes declaracions negant la democràcia, la Constitució i va declarar al rei com a responsable del cop d’estat, Vegin el vídeo on es recullen les seves declaracions.

L’altra persona va ser el diputat del PNB, Iñaki Anasagasti, els dos han publicat i expliquen pràcticament el mateix, o bé els dos es van posar d’acord per construir un relat idèntic i que tingués credibilitat, Sabino els va portar a l’hort a tots dos o haurem de creure que deia la veritat. Són molts els dubtes i moltes van ser les opinions que, a Espanya però sobretot a l’estranger, posaven en dubte la versió oficial espanyola.

Si disposen de temps, els convido a veure un monòleg d’un responsable de política del Canal 4, televisió privada de Mallorca que, de forma simple i clara, explica la seva opinió sobre els dubtes que la culpa recaigués a dos militars, monàrquics per excel·lència, com eren Armada i Milans del Bosch.   

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Hi ha prou elements per dubtar sobre la versió oficial? No són molts els interrogants sense una resposta clara i contundent? I que se sap de la trama civil, ja que, en el judici els encausats eren militars? Si González i Fraga havien de formar part del govern, no tenien cap responsabilitat? No segueixen havent-hi molts dubtes i interrogants sense aclarir?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...