21.1 C
Barcelona
Dilluns 27 setembre, 2021

Va ser Juan Carlos I l’inductor del 23-F?

Relacionats

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Aquesta és una d’aquelles preguntes sense resposta clara i rotunda, tant si és positiva com negativa i potser mai la sabrem del cert. Un cop ja conegudes totes les aventures del rei emèrit a tots els nivells i la seva fugida del país, es torna a posar en evidència i generant dubtes quina va ser realment la seva o no implicació en aquell episodi.

La publicació del llibre de Pilar Urbano va causar certa algaravia en denunciar la discòrdia existent entre Juan Carlos i Suárez, la reunió d’uns quants generals a la Zarzuela uns dies abans dels fets i l’afirmació de constituir un govern de concentració nacional presidit pel general Armada, que Felipe González seria vicepresident i on participarien alguns pares de la Constitució.

Si el que s’ha publicat no ha estat desmentit, que sabien González, Fraga i altres, si el més normal, davant la dimissió de Suárez, era proposar un candidat que presentés un programa de govern al Congrés de Diputats i tot resolt. Per quins motius, en comptes d’això, es va produir l’assalt a l’hemicicle protagonitzat per Tejero i la Guàrdia Civil?

Dues persones han declarat, d’acord amb informacions rebudes de qui va ser durant anys cap de la casa del rei, Sabino Fernández Campo, i han fet publiques aquelles informacions amb el detall de què passava a la Zarzuela, els nervis i cagadubtes de Juan Carlos i la conversa que varen mantenir els dos en presència de la reina Sofia.

Una d’aquestes persones va ser l’advocat Antonio Garcia Trevijano que, en un programa de televisió, va fer unes declaracions negant la democràcia, la Constitució i va declarar al rei com a responsable del cop d’estat, Vegin el vídeo on es recullen les seves declaracions.

L’altra persona va ser el diputat del PNB, Iñaki Anasagasti, els dos han publicat i expliquen pràcticament el mateix, o bé els dos es van posar d’acord per construir un relat idèntic i que tingués credibilitat, Sabino els va portar a l’hort a tots dos o haurem de creure que deia la veritat. Són molts els dubtes i moltes van ser les opinions que, a Espanya però sobretot a l’estranger, posaven en dubte la versió oficial espanyola.

Si disposen de temps, els convido a veure un monòleg d’un responsable de política del Canal 4, televisió privada de Mallorca que, de forma simple i clara, explica la seva opinió sobre els dubtes que la culpa recaigués a dos militars, monàrquics per excel·lència, com eren Armada i Milans del Bosch.   

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Hi ha prou elements per dubtar sobre la versió oficial? No són molts els interrogants sense una resposta clara i contundent? I que se sap de la trama civil, ja que, en el judici els encausats eren militars? Si González i Fraga havien de formar part del govern, no tenien cap responsabilitat? No segueixen havent-hi molts dubtes i interrogants sense aclarir?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Carta oberta a Salvador Illa

Senyor Salvador Illa, m'estalvio dir-li "benvolgut", com acostumo a fer sempre, perquè crec que no s'ho mereix. He vist que és llicenciat...

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?