21.6 C
Barcelona
Dissabte 19 juny, 2021

Va ser Juan Carlos I l’inductor del 23-F?

Relacionats

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

El conflicte Catalunya-Espanya és polític, no pas judicial

El que m'agradaria saber de veritat és si l'Estat espanyol pretén solucionar-lo o perpetuar-lo. A tal efecte i d'acord amb la carta de les...

Quina és la millor cultura política per a Catalunya?

Cultura política: Conjunt de coneixements, avaluacions i actituds que una població determinada manifesta enfront de diversos aspectes de la vida i el...

Què pensem dels mitjans de comunicació?

Aquesta és una pregunta que m'he formulat molts cops. Donem sempre credibilitat als mitjans de comunicació? Ja d'entrada, quan observem que la mateixa...

Aquesta és una d’aquelles preguntes sense resposta clara i rotunda, tant si és positiva com negativa i potser mai la sabrem del cert. Un cop ja conegudes totes les aventures del rei emèrit a tots els nivells i la seva fugida del país, es torna a posar en evidència i generant dubtes quina va ser realment la seva o no implicació en aquell episodi.

La publicació del llibre de Pilar Urbano va causar certa algaravia en denunciar la discòrdia existent entre Juan Carlos i Suárez, la reunió d’uns quants generals a la Zarzuela uns dies abans dels fets i l’afirmació de constituir un govern de concentració nacional presidit pel general Armada, que Felipe González seria vicepresident i on participarien alguns pares de la Constitució.

Si el que s’ha publicat no ha estat desmentit, que sabien González, Fraga i altres, si el més normal, davant la dimissió de Suárez, era proposar un candidat que presentés un programa de govern al Congrés de Diputats i tot resolt. Per quins motius, en comptes d’això, es va produir l’assalt a l’hemicicle protagonitzat per Tejero i la Guàrdia Civil?

Dues persones han declarat, d’acord amb informacions rebudes de qui va ser durant anys cap de la casa del rei, Sabino Fernández Campo, i han fet publiques aquelles informacions amb el detall de què passava a la Zarzuela, els nervis i cagadubtes de Juan Carlos i la conversa que varen mantenir els dos en presència de la reina Sofia.

Una d’aquestes persones va ser l’advocat Antonio Garcia Trevijano que, en un programa de televisió, va fer unes declaracions negant la democràcia, la Constitució i va declarar al rei com a responsable del cop d’estat, Vegin el vídeo on es recullen les seves declaracions.

L’altra persona va ser el diputat del PNB, Iñaki Anasagasti, els dos han publicat i expliquen pràcticament el mateix, o bé els dos es van posar d’acord per construir un relat idèntic i que tingués credibilitat, Sabino els va portar a l’hort a tots dos o haurem de creure que deia la veritat. Són molts els dubtes i moltes van ser les opinions que, a Espanya però sobretot a l’estranger, posaven en dubte la versió oficial espanyola.

Si disposen de temps, els convido a veure un monòleg d’un responsable de política del Canal 4, televisió privada de Mallorca que, de forma simple i clara, explica la seva opinió sobre els dubtes que la culpa recaigués a dos militars, monàrquics per excel·lència, com eren Armada i Milans del Bosch.   

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Hi ha prou elements per dubtar sobre la versió oficial? No són molts els interrogants sense una resposta clara i contundent? I que se sap de la trama civil, ja que, en el judici els encausats eren militars? Si González i Fraga havien de formar part del govern, no tenien cap responsabilitat? No segueixen havent-hi molts dubtes i interrogants sense aclarir?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...