16.3 C
Barcelona
Dilluns 26 octubre, 2020

Va ser Juan Carlos I l’inductor del 23-F?

Relacionats

Què diria Luther King d’aquests silencis?

No em preocupa el crit dels violents, dels corruptes, dels sense ètica. El que em preocupa és el silenci dels bons.—...

Què pensar de la justícia espanyola vista la inhabilitació de Quim Torra?

A la vista del que està succeint últimament, els dubtes i la desconfiança és el primer que ens ve al cap, després,...

Ara Quim Torra, abans la sentència del procés

No ens podem estranyar de la decisió d'inhabilitar el president Quim Torra. Una pancarta en reclamació de llibertat als presos i exiliats,...

Tretze preguntes a la judicatura espanyola

Vol la justícia espanyola solucionar el problema català o empitjorar-lo?Han trobat, per fi, on era la sedició condemnatòria del procés? Si...

Aquesta és una d’aquelles preguntes sense resposta clara i rotunda, tant si és positiva com negativa i potser mai la sabrem del cert. Un cop ja conegudes totes les aventures del rei emèrit a tots els nivells i la seva fugida del país, es torna a posar en evidència i generant dubtes quina va ser realment la seva o no implicació en aquell episodi.

La publicació del llibre de Pilar Urbano va causar certa algaravia en denunciar la discòrdia existent entre Juan Carlos i Suárez, la reunió d’uns quants generals a la Zarzuela uns dies abans dels fets i l’afirmació de constituir un govern de concentració nacional presidit pel general Armada, que Felipe González seria vicepresident i on participarien alguns pares de la Constitució.

Si el que s’ha publicat no ha estat desmentit, que sabien González, Fraga i altres, si el més normal, davant la dimissió de Suárez, era proposar un candidat que presentés un programa de govern al Congrés de Diputats i tot resolt. Per quins motius, en comptes d’això, es va produir l’assalt a l’hemicicle protagonitzat per Tejero i la Guàrdia Civil?

Dues persones han declarat, d’acord amb informacions rebudes de qui va ser durant anys cap de la casa del rei, Sabino Fernández Campo, i han fet publiques aquelles informacions amb el detall de què passava a la Zarzuela, els nervis i cagadubtes de Juan Carlos i la conversa que varen mantenir els dos en presència de la reina Sofia.

Una d’aquestes persones va ser l’advocat Antonio Garcia Trevijano que, en un programa de televisió, va fer unes declaracions negant la democràcia, la Constitució i va declarar al rei com a responsable del cop d’estat, Vegin el vídeo on es recullen les seves declaracions.

L’altra persona va ser el diputat del PNB, Iñaki Anasagasti, els dos han publicat i expliquen pràcticament el mateix, o bé els dos es van posar d’acord per construir un relat idèntic i que tingués credibilitat, Sabino els va portar a l’hort a tots dos o haurem de creure que deia la veritat. Són molts els dubtes i moltes van ser les opinions que, a Espanya però sobretot a l’estranger, posaven en dubte la versió oficial espanyola.

Si disposen de temps, els convido a veure un monòleg d’un responsable de política del Canal 4, televisió privada de Mallorca que, de forma simple i clara, explica la seva opinió sobre els dubtes que la culpa recaigués a dos militars, monàrquics per excel·lència, com eren Armada i Milans del Bosch.   

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Hi ha prou elements per dubtar sobre la versió oficial? No són molts els interrogants sense una resposta clara i contundent? I que se sap de la trama civil, ja que, en el judici els encausats eren militars? Si González i Fraga havien de formar part del govern, no tenien cap responsabilitat? No segueixen havent-hi molts dubtes i interrogants sense aclarir?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Avui, més que mai, desconfio de la justícia

Em refereixo, òbviament, a la justícia espanyola. El judici al major Trapero i la cúpula dels mossos d'esquadra i, especialment la seva sentència, ha...

La corrupció del Partit Popular

Qui aquestes línies subscriu va residir a Madrid, a la vora d'un any i mig en la dècada dels anys setanta. D'aquella...

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen...

L’estat de la sanitat a la comunitat de Madrid

Dies enrere vaig publicar un article sobre la situació en què es troba Madrid a causa dels efectes de la pandèmia titulat "Estat d'alarma...

Carta oberta al bisbe Josep Omella

Senyor Omella, no sé de quina forma he de dirigir-me a vostè. Ignoro si pel seu càrrec té un tracte especial que...