20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

Per què vol ser independent Catalunya? (IX/XI)

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Perquè Espanya actua com a estat judicial, policial.

Motius comentats, per…

 1. Defensar la nostra història davant els qui la ignoren, volen anul·lar.
 2. Optimitzar el nivell de vida de “tots” els habitants de Catalunya pel que generen amb el seu treball. Depenent de l’Estat espanyol no és possible.
 3. Gaudir de total llibertat individual i col·lectiva davant els qui la impossibiliten, castiguen, política, econòmica, judicial, policialment.
 4. Aplicar una justícia social necessària que l’Estat espanyol impedeix.
 5. Viure en veritable democràcia. A Espanya disminueix acceleradament.
 6. No seguir sota una monarquia incoherent, corrupta, incompetent, antidemocràtica.
 7. No ser tractada com una colònia.
 8. Preservar la seva identitat, cultura, llengua.

Justícia? Quina justícia?

Sota aquest “nom” la història ha escrit molts capítols. No sempre exemplars. Els qui imparteixen justícia es basen en les lleis. Són les mateixes les d’un estat veritablement democràtic que les de les dictadures, pseudodemocràcies? Espanya té jutges “progressistes i conservadors”. Què suggereix això? Que sigui “legal” és sempre “el millor i més just”? Està el poder judicial quasi sempre per sobre del legislatiu o, arbitràriament, per sobre de líders democràticament triats? A qui tria i vota el poble? A polítics o a jutges?

Algunes definicions sobre la justícia. O la injustícia.

 • Plató: “L’obra mestra de la injustícia és semblar just sense ser-ho”.
 • Quevedo: “On no hi ha justícia és perillós tenir raó, ja que els imbècils són majoria”.
 • Montesquieu: “No hi ha tirania pitjor que l’exercida a l’ombra de la llei i amb aparença de justícia”.

Els consultors hem d’investigar per a diagnosticar, proposar. En aquest article reflecteixo actuacions judicials i policials publicades i no desmentides. Són només part del que he recollit de la percepció independentista i que els justifica la independència (no facilito fonts per a no recarregar el text).

Es publica que existeix una lawfare: “L’ús abusiu dels procediments legals nacionals i internacionals, mantenint una aparença de legalitat, amb la finalitat de provocar repudi popular contra un oponent”. En el conflicte Espanya-Catalunya, hi ha moltes proves d’això i amb origen a Espanya.

Actuacions judicials publicades

 • Juristes del Parlament al TSJC: “El TC va començar a vetar iniciatives el 2014”.
 • Un tribunal belga no concedeix l’extradició de Puig “perquè el Suprem no és competent”. Aquest ha incomplit la mateixa llei espanyola que exigeix sigui jutjat per un tribunal natural a Catalunya. Això afecta a tots els líders jutjats i condemnats per aquest mateix Suprem.
 • El Suprem ignora lleis penitenciàries. Anul·la permisos legalment atorgats a presos polítics catalans.
 • El Suprem insisteix que els presos se sotmetin a un programa de reeducació ideològica. Confirma amb això que són presos polítics.
 • L’Audiència de Madrid declara innocent al PP per la destrucció de l’ordinador amb proves del cas Bárcenas.
 • Alts càrrecs policials presenten informació “allunyada d’una correcta actuació professional” (cas Pujol). Declarats innocents de delicte penal.
 • S’adquireix il·legalment tecnologia (Pegàs) per a espiar a polítics. El fiscal no investiga.
 • Premsa internacional sobre el judici als líders catalans.
 • New York Times: “Un error”.
 • The Guardian per la sentència: “Vergonya”. “El desordre polític més gran en quatre dècades a Espanya”.
 • Le Soir: “Espanya no escaparà al judici europeu”.
 • Independent: “Hauria de ser impensable en un país membre de la UE i signatari de la Convenció Europea de Drets Humans”.
 • Mediapart: “Un judici que mai s’havia produït a Europa; és una desgràcia”.
 • Herald Scotland: “La democràcia també es jutja a Espanya”.
 • L’Tiro: “Un procés sense precedents que apareixerà en els llibres d’història”.
 • Es va acusar de rebel·lió i sedició. Es va sol·licitar extradició a Alemanya. El Suprem alemany de Slevig Holstein que va jutjar al president Puigdemont va negar aquests càrrecs. Avui, el president és eurodiputat i lliure a Europa. Però no a Espanya.
 • El relator de l’ONU, en el seu informe sobre Espanya: va expressar preocupació sobre el judici contra “figures polítiques i manifestants que pertanyen a la minoria nacional catalana”. “La dissidència política no s’ha de poder perseguir amb càrrecs criminals”.
 • Atemptat terrorista 17 d’agost a Barcelona i Cambrils. Premsa alemanya denuncia relació del CNI amb l’autor intel·lectual. Mesa del Congrés impedeix que s’investigui.
 • La justícia suïssa, alemanya, belga, anglesa, ha desautoritzat l’espanyola. Han negat peticions d’extradició de polítics espanyols per no considerar vàlids els motius de rebel·lió i sedició que adduïen.
 • Un ministre de l’Interior espanyol va animar a un jutge antifrau a presentar denúncies contra el govern català. Després, el “fiscal afinaria”.
 • La CIA estatunidenca assenyala a Felipe González responsable d’un grup paramilitar que va actuar al marge de la llei i va cometre crims. No es considera crim d’estat. No s’investiga.
 • El president de Catalunya, democràticament triat, és inhabilitat per una Junta Electoral sense competències per a fer-ho. Motiu? No retirar una pancarta en defensa de la llibertat de presos polítics. Després, Fiscalia i Suprem confirma que ho són.
 • El Suprem ignora, contradiu, sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Exemple: exigències per a ser europarlamentari.

Hi ha més motius, proves, que per a l’independentisme, per a qualsevol demòcrata, justifiquen la independència d’un Estat que judicialitza la política.

 • 1-O a Catalunya. Referèndum. Repressió policial pel fet de “votar” sense acord. Més de 1.000 ferits per una agressivitat inusitada i desproporcionada segons els mitjans internacionals. Jutges a Catalunya volen investigar però fiscals i policies o guàrdies civils obstaculitzen. L’estat espanyol ha premiat i condecorat a la policia espanyola l’actuació de la qual va escandalitzar al món democràtic i els seus mitjans més coneguts. BBC, per exemple.
 • Hi ha vídeos que recullen a policies cantant “a por ellos”.
 • “Policia patriòtica”. Es publica que existeix al marge de justícia independent.
 • S’han publicat informes falsos d’origen policial que van perjudicar molts resultats electorals a líders catalans, als presos polítics condemnats.

“La violència és l’últim recurs de l’incompetent” (Asimov). Com qualificaria Asimov la competència de l’Estat espanyol en el seu tracte i gestió amb Catalunya, i dels qui donen suport a aquesta violència?

La violència és la por als ideals dels altres” (Gandhi). Què tem l’Estat espanyol, els líders, militants i votants catalans que l’aproven, quan reprimeix amb violència judicial i policial els ideals dels habitants de Catalunya als qui nega votar?

Montesquieu: “No hi ha tirania pitjor que l’exercida a l’ombra de les lleis i amb aparença de justícia”. Què pensen d’això polítics, militants, votants, dels partits dependentistes a Catalunya?

Què dirien Asimov, Gandhi, Montesquieu, sobre l’Estat espanyol davant la reacció de la societat catalana, el seu parlament de majoria absoluta independentista?

Per què vol ser independent Catalunya? Per als independentistes…

Perquè Espanya actua amb ella com un estat judicial, policial.

Més articles

2 COMENTARIS

 1. Hi ha un motiu més, que a més és el que garanteix la victòria de l’independentisme. Tots aquests motius es tradueixen en la evident pèrdua d’eficàcia de les normes. Segons Kelsen si les normes no s’actualitzen, no s’adapten, es moren i acaben essent substituïdes per normes imposades mitjançant un cop d’Estat o una revolució, creant una nova norma fundant bàsica. La Constitució espanyola és irreformable a la pràctica i res indica que PP i PSOE es puguin ficar d’acord per fer una Constitució que agradi a tothom. Per tant les friccions seran inevitables a curt, mig i llarg termini. I no només amb els catalans, si no també amb els espanyols, que veuran com se’ls hi apliquen cada cop més sovint normes desfasades (Llei mordassa?). I la possibilitat d’un cop d’estat o d’una revolució en un país tant gran, seria un veritable mal de cap per Europa. L’única sortida és encabir el referèndum pactat en una reforma o liar-la mitjançant una revolució o un cop d’estat.

 2. L´independencia de Catalunya está d´ acord amb la dinámica de l´ evolució dels pobles. Es un FET irreversible que es produirá inevitablement en un termini mes o menys llunyá.
  Escursar aquest termini sería bentatjós per a tots, espanyols y catalans.
  Fer que aquest FET inevitable sigui al minim de dolorós i traumátic, es responsabilitat de tots, incluida la UE.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...