20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia.

Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que hizo con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana, su mente cojonuda (tiene testículos en lugar de cerebro en la cabeza).

Miguel de Unamuno

Unamuno associa Catalunya a Cuba, una excolònia! Aplicaria el seu diagnòstic també a la monarquia, el Congrés, el Senat, els partits polítics i la societat espanyola?

“Veritat és el que entén el receptor”. És dogma en comunicació. Unamuno diu colònia a Catalunya. Així ho interpreta l’independentisme. El llibre “Adéu, mare pàtria” recull actes d’independència d’excolònies espanyoles. Fragment de la de Cuba: “Ningú ignora que Espanya governa l’illa de Cuba amb un braç de ferro ensangonat. No sols no la deixa seguretat en les seves propietats, arrogant-se la facultat d’imposar-la tributs i contribucions al seu antull, sinó que tenint-la privada de tota llibertat política […] no pot demanar el remei als seus mals, sense que se li tracti com a rebel, i no se li concedeix un altre recurs que callar i obeir”.

El mateix que pensa el parlament català de majoria absoluta independentista. És “causa crítica” per a independitzar-se. Realitat o l’Estat espanyol es comunica molt malament.

Per què vol ser independent Catalunya? Per…

 1. Defensar la seva històrica davant els qui la ignoren, volen anul·lar-la.
 2. Optimitzar el nivell de vida de “tots” els habitants de Catalunya pel que generen amb el seu treball. Depenent de l’Estat espanyol no és possible.
 3. Gaudir de total llibertat individual i col·lectiva davant els qui la impossibiliten, castiguen, política, econòmica, judicial, policialment.
 4. Aplicar una justícia social necessària que l’Estat espanyol impedeix.
 5. Viure en una veritable democràcia. A Espanya disminueix acceleradament.
 6. No ser tractats com una colònia.

Colonització, què és una colònia?

Diccionari: “Imposar, per llei o per les armes, la política pròpia, lleis, llengua […] al territori conquerit i explotar-lo econòmicament”. Aplicable al crònic conflicte Espanya-Catalunya? Alguns fets publicats, comprovables.

Imposició per polítiques

 • Catalunya, amb consciència de subjecte polític, fa segles que depèn de les polítiques emanades primer de la corona Castellana, després de l’Estat espanyol.
  No pot generar polítiques pròpies. Sempre, en tot, supeditada a les de l’Estat.
 • Felipe IV: “Cal imposar a Catalunya els usos i costums castellans”.

Imposició per les lleis

 • Des del Tractat de Nova Planta fins avui. El Constitucional anul·la un Estatut “constitucionalment” elaborat, confirmat. Lleis catalanes anul·lades pel Constitucional. Suprem espanyol, jutjats, s’imposen al Parlament, President català.
 • Presos polítics condemnats; càrrecs i centenars de manifestants imputats. Uns altres, acusats de terrorisme.

Imposició per les armes, demostrat històricament

 • Fraga: “Catalunya va ser ocupada per Felipe IV, va ser bombardejada per Espartero, l’ocupem el 1939 i estem disposats a tornar-la a ocupar tants cops com calgui”.
 • Actuació policial l’1-O davant pacífics votants “armats” de paperetes de vot. Més de 1.000 ferits. Amenaça de l’exèrcit.

Imposició de la llengua

 • Felipe IV: “Cal imposar a Catalunya els usos i costums castellans”.
 • Felipe V: Tractat de nova Planta. Substitueix funcionaris catalans per castellans. Prohibeix el català.
 • Calvo Sotelo: “Cal omplir Catalunya de gent de parla castellana”.
 • Llei Wert (Rajoy, PP): “Cal espanyolitzar als nens catalans”.

Explotació econòmica

 • Financial Times, tercer any consecutiu: “Catalunya, la millor zona del sud d’Europa per a invertir”. Ho fan grans multinacionals. L’Estat espanyol espolia.
 • Es legisla perquè empreses catalanes marxin a Espanya. El rei l’intenta. Pressió directa i indirectament.
 • La UE la considera “motor econòmic d’Europa”. Espanya ho frena.
 • Catalunya forma part d’una “banana europea” amb present i futur econòmic. L’Estat espanyol no figura. Espanya l’afebleix. No materialitza inversions en infraestructures, etcètera.

The Wall Street Journal: “Catalunya, obligada a aportar més del 9% del seu PIB anual (240.000 milions d’euros), el percentatge més gran d’Europa”. Disminueix recursos per a sanitat, educació, infraestructures, desenvolupament integral.

Colonialisme perifèric. Experts mundials (Ohmae, Drucker) qualifiquen així a “zones que generen molta riquesa dominades pels qui produeixen molt menys”. Cita a Catalunya.

 • Catalunya és a Espanya com Alemanya per a Europa: potencial industrial, econòmic, exportador. Diferències: Alemanya fixa quant aporta i decideix sobre Europa. A Catalunya se li imposa aportació. No decideix ni sobre si mateixa. És dirigida.
 • L’Aeroport de Barcelona depèn de l’Estat. Companyies aèries volen connexió directa. S’obliga a escala a Madrid.
 • Port de Barcelona triat per multinacionals navilieres com a punt d’entrada a Europa. Exigeix connexió ferroviària d’ample europeu. L’Estat no executa. Primer d’Europa en creuers. Molt important en mercaderies. Depèn de Madrid. Obligat a finançar a ports competidors.
 • Europa aporta fons per a l’“eix mediterrani”. L’Estat els desvia per a autovies, línies buides, a Espanya. Catalunya no decideix sobre les infraestructures de connexió amb Europa.
 • Catalunya: Primera en revolució industrial. Té cultura productiva, D+I. Barcelona: 5a ciutat del món en atractiu i de talent segons principals tecnològiques. Dependent d’Espanya. Això limita poderosament el seu potencial.

Com qualificaria avui Unamuno la “mentalitat castellana”?

Què va dir Cuba: “[…] no pot demanar el remei als seus mals, sense que sigui tractada com a rebel, i no se li concedeix cap altre recurs que callar i obeir”. Als independentistes els sona molt això…

 Com qualificar la mentalitat de polítics, militants, votants, a Catalunya que volen seguir… colonitzats? Què pot justificar que vulguin continuar depenent i colonitzats per Espanya quan poden viure lliures, amb molt major nivell de vida, autèntica democràcia, justícia social avançada, desenvolupant la seva pròpia identitat?

Per què vol ser independent Catalunya?

Per deixar de ser tractada com una colònia per Espanya que l’explota política, legal, cultural, econòmicament .

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...