Conèixer la causa d’un problema és la meitat de la seva solució!
Perquè Catalunya no vol conviure sota una monarquia incoherent, corrupta, incompetent, antidemocràtica.
Felipe VI (portada de La Vanguardia, 21/04/1990): “Catalunya será lo que quieran los catalanes”. Discurs del 03/10/2017: El referèndum “ha supuesto la culminación de un inacceptable intento de apropiación de las instituciones històricas de Cataluña”. Deia que Catalunya seria “el que vulguin” però quan “voten” el que volen és un “inacceptable intent d’apropiació de les seves institucions”. És inacceptable intentar apropiar-se de les “pròpies” institucions? Digne d’anàlisi. Declaracions contradictòries.
Des de perspectiva de consultoria, abordo motius sobre “per què vol independitzar-se Catalunya”.
- Defensar la nostra història davant els qui la ignoren, volen anul·lar-la.
- Optimitzar el nivell de vida de “tots” els habitants de Catalunya pel que generen amb el seu treball. Depenent de l’Estat espanyol no és possible.
- Gaudir de total llibertat individual i col·lectiva davant els qui la impossibiliten, castiguen, política, econòmica, judicial, policialment.
- Aplicar una justícia social necessària que l’Estat espanyol impedeix. Que per aquests “poders”, i només per dret “vaginal” (el seminal no es comprova), es tingui el dret a transmetre’l de la mateixa manera a qui succeeixi?
- Viure en una veritable democràcia. A Espanya disminueix acceleradament.
- No seguir sota una monarquia incoherent, corrupta, incompetent, antidemocràtica.
És coherent una monarquia?
RAE: “Organització de l’estat en la qual la prefectura i representació supremes són exercides per una persona que, a títol de rei, ha rebut el poder per via hereditària i pot transmetre’l de la mateixa manera”. És coherent que…
- La màxima representació d’un estat sigui exclusiva, de titularitat, propietat, familiar?
- Que rebi poder i encara pitjor: Inviolabilitat per via hereditària?
- Que es mantingui secularment veient el negatiu en segle XXI sota criteris de funcionalitat, democràcia real?
- Els hereus d’empreses familiars poques vegades superen als seus antecessors. Només si apliquen criteris professionals, no genealògics. En les monarquies no succeeix. En el cas de l’espanyola demostra incoherència objectiva i subjectiva.
És estructuralment corrupta la monarquia espanyola?
- Està la corrupció en l’ADN de la monarquia espanyola? La història ho demostra. I no sols en la monarquia.
- Juan Carlos I: “Quan es produeixen conductes irregulars, que no s’ajusten a la legalitat, a l’ètica, és natural que la societat reaccioni. Afortunadament, vivim en un estat de dret i qualsevol actuació censurable haurà de ser jutjada i sancionada conformement a la llei. La justícia és igual per a tots”.
Quan els independentistes catalans reaccionen per dignitat democràtica, l’auto considerat estat de dret espanyol ho censura, ho jutja, sanciona severament i en contra del criteri de la justícia europea. Hi ha líders democràtics perseguits i condemnats. El rei se n’ha anat sense ser imputat. La justícia no és igual per a tots.
- Unamuno: “Ens estan robant una banda de facinerosos que s’ha apoderat del poder públic per a saquejar a mansalva. Crec que tenim dret a creure que el rei cobra la seva renda del botí”.
- Vall Inclán: “Els espanyols han tirat al Borbó Alfons XIII, no per rei sinó per lladre”. La història demostra que el tema ve des de lluny. I no parla només del rei!
Juan Carlos s’exilia. És coneguda la causa. Opinió de la premsa internacional.
- The Times: “Sexe, diners, escàndol”.
- The Sun: “Sortida vergonyosa després de ser sorprès per corrupció”.
- The Economist: “Després dels recents escàndols de Juan Carlos I, els Borbones ja van ser expulsats tres vegades d’Espanya”. Espanya és reincident. Va tornar a instaurar-los.
- Le Monde: “Juan Carlos s’exilia acusat de corrupció”.
- Ha estat notícia i escàndol en tota la premsa europea, americana.
- Partits majoritaris s’oposen a la recerca. Fan costat a Felipe VI. Volen la seva continuïtat. La monarquia espanyola pot saltar-se la legalitat i l’ètica sense por de ser jutjada. La justícia no és igual per a tots. Hi ha també una corrupció política, l’econòmica ja és coneguda, per complicitat, encobriment?
És competent la monarquia, com a tal, i l’espanyola especialment?
Objectivament, qui demostra que el qui ocupi el tron serà sempre la persona més competent de l’estat? Existeix un ADN especial, un esperit superior, que infon les bones competències? La història de les monarquies demostra que no. La borbònica, menys encara.
Subjectivament, demostra competència la monarquia davant la deterioració evident de la Constitució, la democràcia, espanyola? Davant el TC? Davant la sentència que va fer reaccionar a la societat catalana amb dignitat democràtica, per l’anul·lació i modificació d’articles vigents en altres estatuts? És competent en silenciar Catalunya fora de la Constitució? Demostra competència davant l’estructural corrupció general que també protagonitza la mateixa Corona? De la deterioració de la seva relació amb Catalunya que ara l’obliga a no visitar-la o fer-ho encapsulat i allunyat de la seva gent? Què demostra que la Monarquia espanyola sigui realment competent?
És democràtica la monarquia espanyola?
- Diferents publicacions, mai desmentides, impliquen el rei Juan Carlos en el cop d’estat del 23-F de 1981.
- Monarquia democràtica és un oxímoron. Quan es va sotmetre a referèndum? Es vota al successor? Es consulta la continuïtat en el càrrec?
- No va criticar ni va esmentar la repressió policial que va originar més de 1.000 ferits.
- La monarquia espanyola va ser imposada per Franco. Suárez sabia que la població volia la república. No ho van consultar. La van introduir en la Constitució.
- Va justificar la reacció autoritària de l’Estat espanyol davant aquesta iniciativa pacífica i democràtica.
El discurs de Felipe VI és per a analitzar-lo. Defensa la Constitució, la democràcia, que no respecta. Diu: “Hem de seguir amb serenitat i determinació. En aquest camí, en aquesta Espanya millor que tots desitgem, estarà també Catalunya”. Va faltar dir: “Encara que sigui per via judicial, policial, i els catalans no vulguin”.
Així ho veu l’independentisme que, com va dir Juan Carlos I, “ha reaccionat” davant conductes “irregulars”. Sí, les de la mateixa Monarquia, les de l’Estat que no ha respectat Constitució, estatuts, pressupostos; la identitat de Catalunya, la seva història, el benestar de la seva gent.
Què justifica que Catalunya vulgui seguir sotmesa a un model monàrquic incoherent, corrupte, incompetent i antidemocràtic?
Per l’independentisme, res! Per això volen independitzar-se. Què haurien de fer els votants amb dignitat democràtica, coherència, a Catalunya?
[…] a Catalunya Lliure, el 7 d’agost del […]