22.9 C
Barcelona
Dilluns 29 maig, 2023

Quin poder de l’estat està fent trampes?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

El català no té adversaris, té enemics

Magnífic l'article de Xavier Roig que, malauradament, ha estat censurat pel diari Ara i m'agradaria molt saber-ne el motiu d'aquesta nefasta decisió....

Llegeixo a la premsa: El tribunal suprem amenaça de suspendre el tercer grau dels presos polítics; un recurs de la fiscalia sembla que sigui suficient per suspendre les sortides de la presó. Si resulta estranya la pregunta de l’encapçalament és per una cosa molt curiosa, el govern espanyol avala aquesta decisió. Un cop més, la separació de poders brilla per la seva absència.

Com molt bé diu el periodista, Vicenç Villatoro, qui canvia les regles del joc a mitja partida no és qui les defensa, és qui vol guanyar la partida. És lògic pensar que els tribunals són els que han de garantir les regles del joc, però d’un temps cap aquí, en la partida contra l’independentisme, la justícia espanyola genera nova doctrina contradient l’anterior.

Semblen decisions que es prenen a mida del cas, i diferents de les que s’apliquen a altres casos, retocant les regles del joc a conveniència. Lesmes, president del suprem ja va dir molt clar: l’objectiu és la victòria i la justícia és l’instrument per aconseguir-la; el tercer grau ha ofès l’espanyolisme i això no es podia permetre.

El mateix dia que es publiquen aquestes notícies, en destaca una altra ben curiosa, s’han rebaixat les penes que havien estat imposades als assaltants de la Blanquerna a Madrid. La llei sembla que s’utilitzi segons els objectius i l’eina que es fa servir a una determinada idea de l’estat. Com bé diu Villatoro. Això no és l’estat de dret. Això és el dret de l’estat.

El Tribunal Suprem ha tret, un altre cop, la seva cara més intransigent. El missatge sembla prou clar: als presos polítics ni aigua. Com quedem? No eren només polítics presos? Cal deixar constància que la resolució del Suprem espanyol ha estat possible gràcies al recurs presentat per la fiscalia del govern PSOE-Podemos. Crec que seria bo no oblidar-ho.

Al mateix temps que això passa, s’està jutjant als integrants de la mesa del parlament a Barcelona. De què se’ls acusa? Doncs de permetre que els parlamentaris poguessin fer l’ús de la paraula en temes que no van agradar. Ara, gràcies a un canvi en la interpretació de la llei, els tribunals podran dir-li al Parlament de què es pot parlar i de què no se’n pot parlar. En teoria la sobirania resideix al Parlament però des d’un despatx se li pot negar.

Podríem seguir parlant de la justícia, ja que, avui dia, sembla el poder més gran que tenim a Espanya. Estem pendents de la sentència que l’Audiència Nacional dictaminarà contra el major Trapero i la cúpula dels mossos d’esquadra. De rebel·lió s’ha rebaixat a sedició i segons notícies sense confirmar, se’ls podria condemnar només que per desobediència, ja que no sembla que estiguin disposats a concedir-los l’absolució.

No voldria acabar aquest article sense fer-li abans la següent pregunta a Pedro Sánchez: Està segur de voler resoldre el conflicte que té Espanya amb Catalunya? Creu de debò que l’actual situació ho ha afavorirà? Tot i que Oriol Junqueras defensa la mesa de diàleg amb entusiasme, jo vist tot el que he vist, no confio gens en vostè, encara que els seus ministres l’aplaudeixen quan arriba al despatx  Pel que a mi respecta no té cap tipus de credibilitat per aconseguir-ho mentre sigui la justícia la qui ho decideixi.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l'acusa d'espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa...

Tercera carta oberta al president Pere Aragonès

Bon dia president, estava convençut que no tornaria a dirigir-me a vostè, però les notícies i circumstàncies diria que m'han convidat a...

L’actitud d’Isabel Díaz Ayuso, calculada al mil·límetre

L‘enfrontament entre el PSOE i el PP va pujant de decibels a mesura que s'estreny el calendari electoral. Encara cueja el xoc...