26 C
Barcelona
Dissabte 24 juliol, 2021

Per què vol ser independent Catalunya? (IV/XI)

Relacionats

És realment Espanya un estat de dret?

Aquesta és una pregunta que cada cop es planteja més gent. Llegint la premsa sovint ens trobem amb notícies que ens fan...

Què és la Llei de Seguretat Nacional?

Està sent tramitada la nova llei de seguretat nacional i la pregunta que en ve al cap és: Era necessària? De debò...

Un “chuletón” al punt és imbatible!

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha demanat reduir el consum de carn a Espanya, el país de la Unió Europea que més carn...

Catalunya independent, nou error d’Espanya?

Per què es van independitzar les colònies espanyoles a Amèrica? España, para llegar a una etapa verdaderamente constructiva, de...

Conèixer la causa d’un problema és la meitat de la seva solució…

Per a aplicar una justícia social necessària que l’Estat espanyol impedeix

És el quart motiu. Els anteriors…

 1. Defensar la pròpia història davant els qui la ignoren i volen anul·lar-la.
 2. Optimitzar el nivell de vida de tots els habitants de Catalunya pel que generen amb el seu treball. Depenent de l’Estat espanyol no és possible.
 3. Gaudir de total llibertat individual i col·lectiva, davant els qui la impossibiliten, castiguen: Política, econòmica, judicial, policialment.

Article 14, Constitució espanyola: “Els espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler cap discriminació per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

Al marge que sona a discurs monàrquic desmentit pels seus propis fets, es compleix? No. Sent encara “dependents” d’Espanya, els independentistes catalans se senten clarament discriminats també en l’àrea fonamental de “justícia social”. Ni s’atenen ni se’ls deixa satisfer-les. O no se’ls considera espanyols però tampoc que el seu govern solucioni les necessitats socials com volen, poden i mereixen. Així ho confirmen els fets objectius.

La crisi creix, les necessitats augmenten, però els recursos que ha d’aportar l’Estat no els arriben, disminueixen. Els independentistes catalans són conscients. Saben que tenen necessitats peremptòries que depenent d’Espanya no podran atendre malgrat ser força generadors de recursos econòmics importantíssims que surten i no tornen. Coneixen que es prenen iniciatives amb finalitats socials però l’Estat espanyol les prohibeix.

Alguns motius que justifiquin voler independitzar-se (tots verificables, publicats).

 • El Parlament català aprova un impost a les grans fortunes per a dedicar-lo a atencions socials. El Tribunal Constitucional espanyol l’anul·la.
 • El Parlament català aprova una llei sobre protecció d’abusos bancaris, hipoteques, etcètera. Anul·lada pel TC.
 • El Parlament català aprova lleis de protecció a famílies pobres perquè no els tallin subministraments bàsics. Anul·lades pel TC.
 • Es va aprovar que puguin expropiar-se pisos buits d’entitats bancàries per a dedicar-ho a habitatge social. Anul·lat pel Constitucional espanyol.
 • El crònic espoli de 16.000 milions d’euros anuals que l’estat espanyol aplica a Catalunya obliga el govern català a recaptar els impostos més alts d’Espanya per a poder atendre les moltes necessitats socials de tota mena a més de sanitat i educació universal.
 • L’Estat espanyol va aprovar la llei de “dependència” per a atencions socials a necessitats. Havia d’aportar el 50% del seu import. No ho fa. S’acumulen les peticions que triguen mesos a resoldre’s. Hi ha persones que moren abans que sigui concedida una ajuda que haurà de ser atesa només pel que aporta el govern català.
 • El govern català es veu obligat a llevar fons d’altres partides importants per a la societat per a atendre el que l’estat espanyol no aporta segons les seves pròpies lleis i pressupostos.
 • El 19% de la població de Catalunya viu sota el llindar de pobresa segons barems europeus. És la primera font de riquesa productiva i el PIB més gran no financer, exportacions, de l’Estat espanyol però no pot atendre les seves necessitats socials.
 • Catalunya encapçala el rànquing espanyol en pobresa infantil. Es deu a la falta de recursos econòmics per la seva dependència de l’Estat espanyol.
 • La sanitat universal permet atendre a tota la població de Catalunya: 7.500.000 habitants, però l’Estat espanyol no assigna recursos per a tots. Fins i tot atén pacients d’autonomies espanyoles que no cobreixen determinades situacions. Les seves autoritats, després, després no autoritzen el seu pagament (Aragó admet més de 6 milions d’euros de deute a Catalunya).
 • Els grans sindicats espanyols ni defensen ni representen als treballadors catalans ni als qui tenen necessitats socials. Viuen de les subvencions de l’Estat el que els fa dependents d’aquest. La justícia social a Catalunya no compta amb la col·laboració, el suport, d’aquests grans sindicats.
 • Hi ha dirigents, partits polítics, que es declaren d’esquerres però no defensen a les classes necessitades a Catalunya i no actuen sobre les causes crítiques com la falta de recursos per l’asfíxia econòmica, l’incompliment de transferències econòmiques que són “llei” de l’Estat espanyol. Protesten per les retallades del govern català però no el fan davant els qui espolien i no compleixen les seves pròpies obligacions amb “tots” els habitants de Catalunya. Aquests partits estan representats en el Tribunal Constitucional que anul·la lleis del parlament català amb clara orientació social. Són corresponsables.

La pobresa és la pitjor forma de violència

Els independentistes de Catalunya creuen que no poden aplicar una avançada justícia social perquè…

 • No disposen de recursos econòmics a causa de l’infrafinançament, a l’espoli econòmic que li imposa l’Estat espanyol malgrat ser la primera font de riquesa productiva.
 • Perquè les lleis que aprova el seu parlament són anul·lades pel Tribunal Constitucional espanyol.

Això és, seguint a Gandhi, “una altra forma de violència” que perjudica molt greument als molts ciutadans de Catalunya, de qualsevol ideologia, identitat, procedència, que precisen una atenció social. Sent dependents s’ha demostrat que és impossible satisfer aquestes necessitats bàsiques. Encara menys dissenyar i aplicar avançades polítiques de justícia social.

Hi havia solucions “polítiques”, pròpies d’estats veritablement democràtics, “justos”. Bastava amb haver-les aplicat. Per què no s’ha fet, es fa des de l’Estat espanyol, es pregunten els independentistes.

Davant aquesta realitat tan negativa, què han fet, fan, els partits polítics a Catalunya contraris a la independència? Què els seus militants i votants que poden ser víctimes per la impossibilitat d’aplicar la justícia social necessària? Com ha de reaccionar qualsevol dirigent polític, partit, associació, habitant, a Catalunya amb un mínim d’humanitat, dignitat, veritable sentit de la justícia?

Per què vol independitzar-se Catalunya?

Per a optimitzar la justícia social a tots els seus habitants que ho precisen, depenent de l’Estat espanyol és impossible

Més articles

1 COMENTARI

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

És realment Espanya un estat de dret?

Aquesta és una pregunta que cada cop es planteja més gent. Llegint la premsa sovint ens trobem amb notícies que ens fan...

Què és la Llei de Seguretat Nacional?

Està sent tramitada la nova llei de seguretat nacional i la pregunta que en ve al cap és: Era necessària? De debò...

Un “chuletón” al punt és imbatible!

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha demanat reduir el consum de carn a Espanya, el país de la Unió Europea que més carn...

Catalunya independent, nou error d’Espanya?

Per què es van independitzar les colònies espanyoles a Amèrica? España, para llegar a una etapa verdaderamente constructiva, de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Casado ha dit que amb Sánchez "el colpisme ha deixat de ser delicte per a convertir-se en un bon negoci".Fins al moment present...