24.2 C
Barcelona
Dimarts 4 agost, 2020

No serà la fiscalia la que necessita un tractament?

Relacionats

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Llegeixo a la premsa el següent: La fiscalia torna a insultar Jordi Cuixart i diu que Raül Romeva i Jordi Sánchez necessiten un tractament; al mateix temps s’oposa als permisos de sortida de Sánchez i Cuixart i a l’aplicació del 100.2 a Romeva.

La fiscalia ha presentat tres escrits oposant-se a la concessió dels permisos de sortida de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i, al mateix temps, es declara contrària a l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari per a Raül Romeva. En els casos de Cuixart i Romeva, són recursos d’apel·lació a l’Audiència de Barcelona, mentre que en el cas de Sánchez és un escrit d’oposició presentat al jutjat de vigilància penitenciària. En tots tres casos la fiscalia considera que les sortides són “prematures, injustificades i improcedents”, amb els arguments ja utilitzats anteriorment i que són del tot ridículs dient: que cap dels tres no han assumit els suposats delictes ni s’han penedit dels fets del 2017.

En el recurs contra el 100.2 per Raül Romeva, el fiscal diu que el fet que tingui estudis i experiència laboral encara fa molt més necessari un tractament per a fer-li entendre que la independència de Catalunya s’ha de defensar dins del marc legal que estableix la constitució espanyola. Després de llegir la notícia, he donat un cop d’ull a la constitució i puc garantir, amb total seguretat, que el marc legal al qual es refereix la fiscalia no existeix.

En l’escrit contra Jordi Sánchez, s’oposa al permís concedit per la junta de tractament dels Lledoners el 14 de maig, amb iguals arguments que els utilitzats amb Jordi Cuixart i en altres recursos. De fet, li critica que digui que es vol desvincular de l’activisme polític però, alhora, presideixi la Crida Nacional per la República i també li recrimina algunes declaracions públiques. Que no hi hagi un tractament específic pel delicte de sedició, diu el fiscal, no implica que no es pugui fer un tractament individualitzat als presos, tal com passa amb els estafadors.

En el recurs d’apel·lació contra el permís donat el 5 de març a Jordi Cuixart, considera que ha complert poca part de la condemna i el permís “frustra, en gran mesura, les finalitats de la pena de prevenció general i especial, i fins i tot la rehabilitació”. També critica que ha assumit els fets i les seves conseqüències, però no els suposats delictes, ni se’n penedeix, i no ha seguit cap “tractament penitenciari per superar els dèficits detectats”. El fiscal insisteix que Cuixart té “importants distorsions cognitives” en no assumir que les seves accions van ser ‘delictives’.

Vegin les declaracions de Jordi Cuixart en complir-se 1.000 dies del seu d’empresonament.

Consultat el diccionari he trobat aquesta definició: Una distorsió cognitiva, és una forma d’error (disfunció o inconsistència) en el procés d’informació. Les distorsions cognitives tenen un paper predominant en la psicopatologia en produir una pertorbació emocional.

Opino que la fiscalia pensa que tots tres pateixen una rara malaltia i que requereixen un tractament especial per tractar-la i, que no sé com descriure-la, però que deu ser similar a un rar tipus de bogeria pel sol fet de voler obtenir la independència per Catalunya. No serà que el fiscal en qüestió va obtenir el títol de dret a la Universidad Rey Juan Carlos?

Què pensen vostès, benvolguts lectors? Voler, somiar, desitjar, lluitar per la independència del teu país és una malaltia? Si és així, des d’Alaska fins al Cap d’Hornos, milions de bojos  van patir aquesta malaltia, gràcies a la qual van obtenir la seva independència. Algú creu que Jordi Cuixart està malalt o… Només ho creu la fiscalia?

Més articles

2 COMENTARIS

  1. “El fiscal insisteix que Cuixart té “importants distorsións cognitives” en no assumir que les seves accions van ser ‘delictives’.“
    Doncs podeu llegir ‘Psicopatologia de la vida quotidiana’ Freud i descobrireu, si no ho sabeu ja, que és precissament aquest fiscal i tots els altres fiscals del procés i el Tribunal Suprem que pateixen d’allò que denuncien (projecció). O son uns criminals conscients, defensant interessos espuris, que podría ser, o tenen alterada, ells si, la cognicció, i que el fet de ser generalitzada ho veuen “normal”. Psicopatología del promitg.
    Sigui com sigui, els delinquens, està diafanament clar, son tots ells. Qui, abusant del poder, atenta contra la Llibertat i etc etc, son ells.

  2. Exacte Manel, és allò de la palla i la biga!!
    Uns reclamem el que és normal i natural, ells viuen instal·lats en un invent pervers, un projecte erròni molt malt enfocat i pitjor dirigit i elocubren pepinos tot el rato. Lamentable.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...