24.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

Els Estats Units d’Amèrica sí però Catalunya no?

Relacionats

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...

No es tracta d’una enquesta, es tracta simplement del que és i ha estat una realitat, davant de situacions molt semblants per part de la ciutadania i la resposta de l’autoritat “competent”, que no és altra que la dels governs que manen “autoritàriament” en els seus territoris.

Llegim a la premsa: Stephen King es pregunta a les xarxes si hi ha “soldats armats contra manifestants pacífics”? Amb l’aprovació entusiasta del seu president? Com molt bé diu Sebastià Alzamora, periodista de l’ara, es tracta de l’actual situació que s’està produint als EEUU, per l’assassinat d’un ciutadà de raça negra a mans de la policia.

Donald Trump, a fi d’aturar les manifestacions que es duen a terme, ha amenaçat de desplegar l’exèrcit a tot el país per tal d’aturar la mobilització ciutadana. Aquest paio no està sent un bon president, ni tan sols una bona persona; a hores d’ara encara no he comprès que resultés elegit mandatari del seu país.

Dit això, el que vull ressaltar és el desplegament mediàtic que fan els mitjans de comunicació a tot l’estat espanyol, a qualsevol hora. En tots els noticiaris televisius ens mostren els aldarulls i la mort de l’afroamericà George Floyd (ja l’he vist sis cops) i les corredisses dels manifestants en més de cinquanta ciutats nord-americanes.

Era d’esperar i, totalment lògic, que els catalans en veure aquestes imatges recordéssim unes altres de similars recordant l’1 d’octubre de 2017. A diferència dels nord-americans, nosaltres no dúiem armes ni ganes de dur-les, tampoc vàrem incendiar res ni practicar el pillatge com hem pogut veure en vàries ocasions als telenotícies.

Com agraïment al nostre bon comportament, els cossos i forces de seguretat de l’estat ens van obsequiar amb cops de porra, cops de puny i coces variades. També ens van tirar d’escales avall i a moltes dones les van arrossegar per terra tirant dels seus cabells. No era l’exercit, era la policia i la Guàrdia Civil ben armats i protegits de dalt a baix, contra la població indefensa que, simplement pretenia votar.

Es podrà argumentar que no es tractava d’un referèndum però ningú podrà negar-se a admetre que era una mobilització ciutadana completament legitima i, per sobre de tot pacifica, raó per la qual si l’apallisament es va produir és perquè aquesta era l’ordre que tenien de més amunt els “porreros” que semblava que s’ho passaven d’allò més bé complint l’encàrrec.

Va haver-hi més de mil ferits i un home va perdre un ull per una pilota de goma (per cert el seu ús està prohibit a Catalunya). Ara la fiscalia pretenia arxivar la causa però el jutge que investiga el cas s’ha negat a fer-ho. Considera que es va fer un ús excessiu de la força policial que va causar patiment físic i psíquic als votants que en van resultar ferits.

Tot i que en el seu dia es van difondre imatges d’aquesta aberrant actuació policial, s’ha fet un recull, amb algunes imatges fins ara desconegudes, del festival de la porra d’aquella jornada i que els convido a veure a continuació (sis minuts).

Dedueixo dues coses, el jutge que ho investiga no farà carrera dins la judicatura, tal com és actualment, i l’estimació dels americans en vers els negres i els hispans, té una certa similitud amb la que Espanya ens té als catalans.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? No els resulta vergonyós, comparativament parlant, la diferència existent, no ja en les imatges, sinó en els comentaris de l’oligarquia mediàtica dels mitjans d’informació espanyols crítics com ha de però ells aplaudien i justificaven l’actuació policial a Catalunya. I el pitjor de tot és que, a la seva manera, fa tres segles que ens estimen.

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Doncs tens tota la raó és clar, a caspanya surt de franc apallissar els catalans (ep, amb el vist i plau d’europa, no ho oblidem pas) però ves per on els hi molesta que als eua facin els mateix amb els seus ciutadans. Canviem d’una malaïda vegada de polítics, la majoria no serveixen els ciutadans que els voten, serveixen els seus interessos particulars.

  2. porto ja temps dien’to, desde que va morir Judy Garland el 22 de Juny de 1969, ja res ha sigut igual, separaçio Beatles, neix al famos “atur”, Tv3 es castellanitza, el Madrid guanyan copes de Europa, nosaltres els catalans pintem cadia menys, gracies els maravellosos politics, i molt mes que podria dir, pero si no podem independizartnos, podem de tractar de ajudar a Judy a trobar el “arco iris”, sempre sera mes facil, pero ella no va poguer, . Cuidado amb el politiqueros, aquestos fan por,. Ja no queden persones com James Mason.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...