23.3 C
Barcelona
Dissabte 4 juliol, 2020

Per què dubtem de la justícia espanyola?

Relacionats

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

Varis són els motius començant per la més que dubtosa separació de poders de l’estat. Només amb veure la forma en què són triats els membres de la cúpula judicial (CGPJ) per part dels polítics, no sembla obeir a aquesta separació. Aquests membres seran, a posteriori, els qui anomenin els tribunals de justícia de les CCAA i les audiències provincials que deuran el seu càrrec a la classe política.

Si comparem a Espanya amb Xile i l’Argentina, observem que els tres països van haver de suportar cops d’estat i cruentes dictadures; la diferència entre ells és clara i diàfana, les    ex-colònies van poder jutjar als responsables de genocidis, tortures, robatori de nens, etcètera, mentre que, a Espanya, una infausta llei d’amnistia ho ha impedit. No és vergonyós per a Espanya que les antigues colònies siguin més democràtiques que l’antiga metròpoli?

Acabem d’assabentar-nos que l’emèrit Juan Carlos I serà investigat. La notícia m’ha fet riure perquè s’ha pres aquesta decisió per vergonya, no es podia entendre que la justícia de Suïssa estigués fent-ho a rel dels diners que va ingressat fa pocs dies i, a Espanya, la mesa del congrés hagués desestimat, per dues vegades, crear una comissió d’investigació sobre el tema.

No crec que el jutgin i si ho fan serà absolt, es tracta d’investigar a partir del 2014 quan va abdicar i perdre la immunitat, encara que quedi provat que va percebre, des de la dècada dels 70, comissions pel petroli que arribava al país procedent dels països àrabs i que els ciutadans hem pagat en fer gasolina als nostres vehicles. Ara ja sabem que té comptes a l’estranger i fons en paradisos fiscals.

Acabem de conèixer una altra notícia que ens permet continuar dubtant de la justícia: Un Mosso d’Esquadra ha estat condemnat a dos anys i quatre mesos de presó, per un delicte de lesions en dissoldre una manifestació a cops de porra. Em sembla del tot justa la sentència però la fiscalia pretenia que un jutge arxivés la causa contra els atropellaments dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a Catalunya a persones que només pretenien votar.

Per a acabar, encara que existeixen més exemples, ens fixarem en el judici al responsable dels Mossos, Josep Lluís Trapero, en el qual la fiscalia s’ha lluït un munt, primer ha canviat el delicte de rebel·lió pel de sedició i sol·licitant 10 anys de presó. Però el millor ve al final, accedeix a condemnar-lo només per desobediència que no comporta presó. No queda clar que aquest judici ha estat una farsa?

Per a qui no ho recordi cal destacar que la policia catalana va confiscar més urnes que la policia i Guàrdia Civil juntes, impedint votar a més gent i sense usar la porra contra ningú. En el judici contra ell es va saber que tenia preparat, d’haver estat necessari, un pla per a detenir Puigdemont i el seu govern. No queda clar que ha estat un judici polític? Rajoy i el seu ministre de l’interior no van acceptar de molt bona gana l’èxit dels mossos en descobrir i acabar amb la cèl·lula gihadista autora dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

No dubto de l’existència de bons professionals dins de la judicatura però… Fan falta més exemples per a dubtar de la justícia espanyola i la no separació de poders?

- Anunci -

Més articles

2 COMENTARIS

  1. Es que aquest Estat és el que és. Un MAL invent. Un invent molt retrograd, d’un egoisme miope, implementat amb enganys i massa vegades a la força bruta. I a partir d’aquí, a partir d’aquesta gran mentida i per subsistir, tot és una gran estafa.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

- Anunci -

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...