23.4 C
Barcelona
Dimarts 7 juliol, 2020

El tancament de Nissan a Catalunya

Relacionats

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Reconstrucció? No, redisseny total de Catalunya!

Recorden el conte del "rei nu"? Segons els seus sastres, li van confeccionar una roba tan extraordinària que només els idiotes no la veurien....

Per què dubtem de la justícia espanyola?

Varis són els motius començant per la més que dubtosa separació de poders de l'estat. Només amb veure la forma en què són triats...

Líders inútils o experts?

En seminaris sobre lideratge explico una petita història. La vaig llegir com a verídica. Un grup de militars volaven sobre una zona molt muntanyenca, apartada...

Un fet és inqüestionable: davant les multinacionals o tens instruments d’Estat o estàs cuit. Dic això perquè s’està estenent entre els portaveus de l’estat espanyol, la fal·làcia que Nissan marxa de Catalunya per culpa dels independentistes catalans, afegint la mentida que Puigdemont va dir en algun moment, que ens sortiríem d’Espanya encara que haguéssim de sortir-nos d’Europa. Quina gran veritat és aquell refrany castellà que diu, “són capaces de ver la paja en el ojo ajeno y no ver la viga en el suyo propio, com es pot ser tan hipòcrita?

Una comunitat intervinguda amb competències molt justes té la responsabilitat que té. I segur que Nissan ha decidit marxar per diferents factors, però que després de 40 anys no hi hagi ample de via europeu, ni corredor mediterrani, ni enllaç amb el Port de Barcelona, no és culpa de Nissan, ni tampoc responsabilitat de la Generalitat.

On estava l’Estat Espanyol quan havia de facilitar a les multinacionals construint infraestructures que ajudessin a sortir cap a Europa? On estava quan havia de construir vies d’entrada i sortida del port de Barcelona, propietat de l’Estat? On quan desmantellava l’aeroport de Barcelona deixant-lo sense vols transatlàntics, per a fer el gran aeroport de Madrid? On estava quan oblidant el “Corredor Mediterrani” gastava fons europeus a construir el seu corredor “Madriterráneo”?

Aquests són els factors que realment decideixen, la resta és pura i simple xerrameca. Quan l’Estat margina Catalunya en inversions, ja sap de sobres el que fa. Em resulta del tot increïble la innocència irresponsable, la postura asèptica i generalitzada de les veus absurdes que comenten la qüestió de Nissan de manera fal·laç. Quina fluïdesa de comentaris i quina gran decepció.

Ara tots aquests treballadors, “muy españoles y mucho españoles”, que vagin pensant per què no cremaven els pneumàtics quan el govern Rajoy, en menys de 24 hores, va crear un decret que facilitava la fugida d’empreses de Catalunya. Per tant la Consellera Chacón ha d’explicar el que ha dit Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona i no inculpar exclusivament a Nissan per la seva decisió.

El rei d’Espanya va marcar el camí, anant a visitar Renault i no Nissan l’última vegada. Francesos i espanyols comparteixen interessos en aquest punt (Espanya és un Estat i el Banc Central Europeu, de moment, li donarà els diners que faci falta més enllà de si arruïna Catalunya o no), anys abans ja ho havia fet Zapatero invertint a Valladolid i negant l’ampliació de la factoria de Barcelona.

Directius i treballadors de Nissan han viscut aquesta deslleialtat de l’Estat i parlen. On està el coratge quan fa falta de debò per a obrir els ulls i voler mirar el que hi ha per a denunciar-ho? Creuen que es pot prescindir de la patronal per a salvar el país de la ruïna a la qual els sotmet Espanya, o potser creuen que algun cèntim que arribi d’Europa arribarà a Catalunya?

arton157109

Seguim amb aquesta política, continuem fent les inversions d’infraestructures radials, que tanquen Espanya en si mateixa i, el que estem lamentant avui, es repetirà com ha passat al llarg de la història d’Espanya.

- Anunci -

Més articles

2 COMENTARIS

  1. És un més d’una llarga llista de danys directes indirectes o colaterals que patím d’aquest Estat atrapat amb maníes ridícules egocèntriques, al mateix temps, que clar, ineficases. Una cosa porta l’altra.
    1.964 / 2020, 56 anys de retard d’un ample de via desde Algecires a la frontera de França. La questió, el “handicap”: no passa per Madrid. La Perifèria que és foti, no fos cas. Un botonet de mostra de la misèria d’aquest, a resultes, mal invent de Castella.

  2. És un més d’una llarga llista de danys directes indirectes o colaterals que patím d’aquest Estat atrapat amb maníes ridícules egocèntriques, al mateix temps, que clar, ineficases. Una cosa porta l’altra.
    1.964 / 2020, 56 anys de retard d’un ample de via desde Algecires a la frontera de França. La questió, el “handicap”: no passa per Madrid. La Perifèria que és foti, no fos cas. Un botonet de mostra de la misèria d’aquest, a resultes, mal invent de Castella.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...