20.6 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Miquel Iceta no hauria de dimitir?

Relacionats

Massa gran teatre per a tan mal actor

La setmana anterior Pedro Sánchez va venir a Barcelona a fer una representació teatral on, a través d'un monòleg, va demostrar que...

Opinem o ens opinen?

El castigo fue útil en el pasado y ahora lo es el perdón.Pedro Sánchez Què opina el lector sobre...

Prova de foc per la justícia espanyola

Boriss Cilevics (Daugavpils, 1956) és un veterà polític socialista de Letònia, membre de la delegació del seu país a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa,...

Pedro Sánchez, àlies el magnànim

Últimament tothom parla dels indults, sembla que, mai com ara, la gent estigués tan preocupada i interessada sobre el tema, la premsa...

Perquè faig aquesta pregunta podran qüestionar-me molts lectors. Primer m’agradaria veure la seva biografia: Nascut el 17/08/1960 a Barcelona, va iniciar la carrera de Ciències Químiques però la va abandonar i es va centrar en la política, compaginant aquesta activitat amb els estudis de Ciències Econòmiques a la Universitat Autònoma, sent incapaç de finalitzar-los. Afiliat al Partit Socialista Popular de Catalunya, el setembre de 1977, un any més tard, el 1978, es va afiliar a la Joventut Socialista de Catalunya i al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

El primer lloc destacar que, com a estudiant no va sobresortir amb èxit, en segon, que es dedica a la política des dels 18 anys. Això certifica la seva nul·la experiència en comerç, indústria o serveis, es a dir, no sap que és un negoci, tenir treballadors, clients, proveïdors, períodes de crisi, i ha tingut sempre el sou assegurat sense cap problema. És suficient per al càrrec que ocupa?

Li reconec una bona facilitat de paraula i, en general, la seva educació en les seves intervencions en el parlament, una altra cosa són les seves propostes i crítiques al govern de torn, cosa que de cap manera comparteixo, hi ha cops que no sembla català i quan el govern espanyol és socialista li dóna tot el suport encara que perjudiqui Catalunya. Aquest suport li va valdre la proposta per presidir el Senat, cosa que el parlament va votar en contra.

En l’actual situació sanitària les competències, les decisions, les pren el govern del PSOE, tant per al confinament com ara per al desconfinament. L’objectiu de les mentides d’Iceta és mirar d’alliberar de responsabilitats el govern espanyol i carregar-les a la Generalitat, que veritablement és qui entoma la gestió de la pandèmia. És molt difícil de gestionar una crisi tan greu com aquesta sense tenir-ne les competències i és d’una deslleialtat monumental mirar de confondre la gent.

Si el desconfinament va malament, la responsabilitat serà del govern espanyol, perquè el pla de la Generalitat és a la paperera de la Moncloa. Si el diàleg per la reconstrucció s’ha d’iniciar a edificar-se sobre la mentida i la deslleialtat, no tindrà gaire futur. El govern català hauria de condicionar tot diàleg a la recuperació de les competències de Salut i Interior, perquè sense competències ni finançament no es pot reconstruir res.

En unes declaracions, Miquel Iceta assegurava, sense tornar-se vermell, que la Generalitat conserva totes les competències per a encarar la crisi del coronavirus. I posava com a exemple la titularitat dels hospitals de la Vall d’Hebron i del Mar a Barcelona, que és del Departament de Salut. Però una cosa són les estructures i una molt diferent, la capacitat de prendre decisions, que, com Iceta sap sobradament, depenent del govern central, que va decidir centralitzar competències. Quan Iceta fa aquestes declaracions menteix intencionadament.

Tothom ha vist com les propostes de la Generalitat, després d’haver-ne estat criticades, s’han dut a terme per part de Pedro Sánchez (confinament, la sortida al carrer de les criatures, les franges horàries i, finalment, la substitució de províncies per regions sanitàries). No tinc present cap crítica al govern central ni cap felicitació al govern presidit per Quim Torra, a qui li demanava respectuosament celebrar noves eleccions a Catalunya no fa gaire temps.

Un dels últims “èxits” de Miquel Iceta ha estat el seu famós missatge, amb relació a les declaracions de Javier Cercas. Va declarar: “Em vaig limitar a fer un retuit”. Tots llegim i/o rebem notícies a través de les xarxes socials però, no ens enganyem, si no ens agrada, l’ignorem i l’esborrem. Si ens produeix fàstic, el fem seguir reprovant alhora el seu contingut. Quan el fem seguir sense cap més comentari, significa que hi estem d’acord, jo almenys actuo així.

Ara Iceta ha declarat, al canal 3/24, que només es va “limitar a fer retuit d’una entrevista a Cercas”, i ha negat compartir-ne la idea: “A mi em colpeix molt més el que passa ara amb el coronavirus que la tardor del 2017, si bé l’1-O va ser una qüestió deliberada”. L’obvietat de la mentida que suposa aquesta declaració és ben fàcil de detectar donant un simple cop d’ull al polèmic tuït. “Aquesta crisi és terrible, però em va afectar més la tardor del 2017”.

Suposo que Xavier Garcia Albiol li haurà tramès el seu agraïment per la gestió del seu PSC ja que, comptant amb ella, s’ha fet efectiu el nomenament del líder popular com alcalde de Badalona.

Tot el que he exposat fins ara no pot fer-me oblidar la seva frase més famosa que jo recordo i que reprodueixo per si els seus afiliats i votants no la recorden: “Defensaré amb ungles i dents que Catalunya no disposi d’un estatut com el del País Basc”. És aquesta la millor forma de defensar a tots els ciutadans de Catalunya?

Què en pensen vostès benvolguts lectors? Iceta actua com a català o com espanyol? De debò ens representa i ens defensa o va de comparsa amb el PSOE?

Més articles

10 COMENTARIS

 1. Un aprofitat economic ,i un gran ingeni en fabricar mentides conta CUALSEVOL COSA QUE TINGI OLOR DE LLIBERTAT PER CATALUNYA ,, em pregunto si se sent catala per defensar el que pensen una gran majoria ,, CONSULTA LLIURE I SENSE PRESIONS DELS SEUS “”” A M O S. “”

 2. Miguel Izeta es un repressor , de jove el vaig patir a les JSC que vaig haver d´abandonar ni S ni C … la feina de Miguel va ser crear gestores i acabar amb els que portaven la contraria … ell i el Zaragoza tenien tot el temps del mon mentre d´altres estudiàvem o treballàvem … al final el temps els ha donat la raó jo ara treballo d´Enginyer i ell viu com un rei de continuar fotent els catalans

 3. el Iceta, i pedro sanchez junt amb els chinos son els culpables mundials del coronavirus, ja el socialistes van ser el culpables del oli de colza,amb felipito (tacatum)gonzalez, .PSC/PSOE es la mateixa mort disfrassada de agent politic.

 4. Si, sap fer verosímils les mentides de tot tipus, desde les poc transcendents fins les més importants. Va d’educat i assenyat, però, encara que amb molta vaselina, menteix en lo substancial. Menteix massa.
  I és tan indesitjable com el cínic, manipulador i bandarra, Zaragoza. De nula integritat, també per mediocres, prescendibles.

 5. Si, sap fer verosímils les mentides de tot tipus, desde les poc transcendents fins les més importants. Va d’educat i assenyat, però, encara que amb molta vaselina, menteix en lo substancial. Menteix massa.
  I és tan indesitjable com el cínic, manipulador i bandarra, Zaragoza. De nula integritat, també per mediocres, prescendibles.

 6. Segueixo el personatge desde fa temps.
  Mentider, farsant, segueix el discurs de Ferraz sigui el que sigui.
  No l’importa anar contra la voluntat de milions de catalans, és un hipòcrita i un venut.

 7. Segueixo el personatge desde fa temps.
  Mentider, farsant, segueix el discurs de Ferraz sigui el que sigui.
  No l’importa anar contra la voluntat de milions de catalans, és un hipòcrita i un venut.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...