18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

El govern d’Espanya no escolta a ningú

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Ignoro si el problema és d’oïda, si fallen els canals de comunicació o no entenen el castellà amb el possible accent català, jo més aviat diria que es tracta de la sordesa pròpia de la gent que es creu posseïdora de la veritat. Un cop més el govern de Pedro Sánchez ha rectificat i van les normes establertes fa escassament 48 hores.

Va establir que el 2 de maig (dia gran a Madrid) es permetria sortit a tothom al carrer i, de fet així va ser, ja que carrers i places de ciutats i pobles s’omplissin de personal àvid d’estirar les cames després d’estar tantes setmanes confinats als seus domicilis; ara bé, Pedro Sánchez en la seva exposició de les quatre fases del que anomena “desescalada” no va dir ni una sola paraula de l’obligació de dur mascaretes, aconsellava el seu ús en els transports públics, ara un cop en una nova rectificació ho ha fet obligatori.

En les imatges vistes per diferents mitjans de comunicació s’observava que la gent es va llençar al carrer amb la lògica alegria però sense tenir en compte les mínimes precaucions quant a la seguretat, no es respectaven les distàncies preceptives i una gran part de la gent no duia la mascareta. Això ha provocat la protesta de molts sanitaris i el perill d’una remuntada d’infectats si no es prenen les precaucions adients.

Ara, però, encara li queden unes quantes rectificacions més, Als bars i restaurants els proposava obrir-los atenent a un terç del seu aforament, ara en una nova rectificació ho permetrà atenent al 50% sempre que es respectin les distàncies de seguretat dels clients. El que encara no ha sofert modificació és el tema de les províncies. Els territoris o regions sanitàries comprenen zones que, en virtut de la proximitat, comunicació i població, poden formar part de dues províncies i això no ho ha tingut en compte el govern central, per desconeixement o tossuderia.

Avui mateix, en diferents mitjans, s’han donat versions contradictòries sobre el tema. Segons la consellera Alba Vergés, Catalunya farà el desconfinament per regions sanitàries amb l’acceptació per part de Madrid. L’altra informació deia textualment: El ministeri de Sanitat diu que es tracta d’una proposta que s’ha d’estudiar i que no prendran cap decisió en ferm fins al 6 de maig. Tant de temps necessiten per prendre la decisió o pateixen la sordesa a la qual abans m’he referit?

El que podria trobar-se el govern Sánchez és no tenir els suficients vots al Congrés, quan aquesta setmana presenti la sol·licitud per allargar una altra quinzena l’estat d’alarma. ERC ja ha comunicat aquesta tarda que votarà en contra. A hores d’ara no tinc la certesa de quin serà el vot del grup que lidera Laura Borràs, Quim Torra declarava que si no atenien les seves demandes i retornaven les competències es plantejarien també votar-hi en contra.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Escoltarà i rectificarà el govern Sánchez atenent les demandes de Catalunya o les ignorarà? Rectificar és de savis però, a hores d’ara, la dita ja no és vàlida en vista de tantes rectificacions i modificacions fetes fins ara. Els votants de Ada Colau i Miquel Iceta s’adonen del que està passant i aquí van atorgar el seu vot? Probablement no.

Més articles

6 COMENTARIS

 1. Penso que hi ha un fons politic que lliga a en Sanchez de peus i mans. La seva majoria per governar es molt feble i te por a la dreta que no l’acussin de obeïr a en Torra. Es una situació complicada.
  Aixó explicaria aquestes contradiccions i rectificacions a darrera hora i aquella imatge dels militars a les rodes de premsa. Una imatge més propia de Corea del Nord que d’un país europeu.

 2. Penso que hi ha un fons politic que lliga a en Sanchez de peus i mans. La seva majoria per governar es molt feble i te por a la dreta que no l’acussin de obeïr a en Torra. Es una situació complicada.
  Aixó explicaria aquestes contradiccions i rectificacions a darrera hora i aquella imatge dels militars a les rodes de premsa. Una imatge més propia de Corea del Nord que d’un país europeu.

 3. Podeu buscar i llegir l’article que explica quatre coses:
  “Espanya és el pais més descentralitzat del mon?” de Marta Espasa
  Clar que Espanya no escolta, no pot. Com pot escoltar si fa trampes. Si lo de la unívoca “unidad de España” ja és una trampa. És podria estar units de moltes i diferents maneres. Si escoltés aquesta Espanya, tal qual, s’acabaría. I això va contra els seus interessos espuris amb la seva megalomania centralitzadora. El gran Madriz. Per això també és tramposa la descentralització. Escoltar va contra els seus ineficaços “interessos”. Greu error!!

 4. Podeu buscar i llegir l’article que explica quatre coses:
  “Espanya és el pais més descentralitzat del mon?” de Marta Espasa
  Clar que Espanya no escolta, no pot. Com pot escoltar si fa trampes. Si lo de la unívoca “unidad de España” ja és una trampa. És podria estar units de moltes i diferents maneres. Si escoltés aquesta Espanya, tal qual, s’acabaría. I això va contra els seus interessos espuris amb la seva megalomania centralitzadora. El gran Madriz. Per això també és tramposa la descentralització. Escoltar va contra els seus ineficaços “interessos”. Greu error!!

 5. Ara estan en guardia i escolten menys que mai. Però es que la seva història ha estat la de no escoltar-nos. Prim, Cambó, Maragall poeta i Maragall polític, Roca, Pujol, Montilla!!!!, etc etc etc. I l’Estatut del 30 de Septembre del 2005? Es va retallar tres vegades!!!!! La seva estratègia geopolítica i econòmica no és ni noble ni honesta ni pragmática ni eficàs pel conjunt i per mantenir això no poden escoltar a qui és tot el contrari.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del...