25.4 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Tenim un govern o una colla d’inútils?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Els lectors, a hores d’ara, no crec pas que s’estranyin de la pregunta que dóna títol a questes línies, les manifestacions, els canvis i les improvisacions que fan tot sovint fa que dubtem de la seva gestió del coronavirus. No haver decretat l’estat d’alarma quan calia, no permetre el confinament de Catalunya, País Basc i les Balears o no haver confinat Madrid, van ser els primers errors.

Tot i haver decretat l’estat d’alarma, no va prohibir el moviment de persones i a través d’aeroports, ferrocarrils, ports i carreteres van permetre el desplaçament de molta gent, la qual cosa, sens dubte va facilitar la propagació del coronavirus per tot el territori. Ara que la xifra de víctimes s’ha reduït s’han plantejat un desconfinament tractat en l’últim consell de ministres.

Salvador Illa, llicenciat en filosofia i ministre de sanitat, ha declarat: Les autonomies Tindran un paper molt important i, lògicament ens podran traslladar els seus suggeriments, però serà el Govern qui dirigirà el procés partint d’uns indicadors, ha remarcat molt clarament que serà l’Executiu central el que determini els criteris per abordar la desescalada.

Pedro Sánchez es va mostrar enfadat per unes declaracions de la portaveu de la Generalitat, en la que deia que de tenir competències plenes o ser Catalunya un estat independent, la gestió sanitària hagués estat molt millor que la mala gestió duta a terme pel govern espanyol. Laura Borràs es va encarregar de donar-li complida resposta a més de dir-li tot el que no ha fet o ha fet malament.

Si fins al moment present les seves accions haguessin estat encertades, no posaríem en dubte les decisions futures però no podem oblidar que el comandament únic ha estat un total desencert, tant en la compra de material sanitari com en la seva distribució. Estan traspassades les competències de sanitat… quants anys feia que el ministeri no efectuava compres de material? El fracàs en les compres de test i mascaretes són la prova del seu fracàs

Un nou maldecap de les mascaretes pel coronavirus, una partida que va comprar el Ministeri de Sanitat ha sortit defectuosa. Tot i que el divendres es va retirar el lot, ja se n’havien distribuït i s’havien fet servir. És el que ha passat al País Valencià, on s’han hagut d’aïllar un miler de sanitaris afectats. I això no és tot. El govern reconeix que pot haver-hi més afectats a la resta del país.

L’última, decisió, per ara, ha estat la possibilitat que les criatures, fins els 14 anys puguin sortir de la llar acompanyades per familiars majors d’edat. La ministra portaveu del govern va dir que els nens podien acompanyar-los anant al supermercat, farmàcies, entitats bancaries, estancs i quioscos. Es a dir, on hi ha més concentració de gent i més facilitat de contagi.

Un cop més han rectificat i parlen de passejar, respirar aire pur, duent mascaretes i guardant les distàncies de seguretat amb la resta de la gent. La pregunta que ens plantegem és la següent: Fan cas al seu comitè d’experts, els ignoren o no en tenen? Són normals tantes improvisacions i haver de rectificar tot sovint?

Catalunya, abans que el govern central s’ho plantegés, va formular un pla pel desconfinament i s’ha plantejat la sortida al carrer de les criatures; aconsella treure els més petits al matí i els més grans a la tarda, ambdós casos durant una hora com a màxim. El govern Sánchez estableix un horari entre les 9 del matí fins a les 9 del vespre. Repeteixo la pregunta: Tenen comitè d’experts o bé els ignoren olímpicament?

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Tenim un govern central com cal o… una colla d’inútils? Els militars que surten a les rodes de premsa són experts? Si ho són, quina és la seva especialitat? Escoltarà el govern Sánchez a la Generalitat o a altres comunitats autònomes les seves opinions sobre el desconfinament o faran cas omís com han fet fis ara.

No creuen que la consellera Budó tenia raó en les seves afirmacions? Hi ha encara habitants a Catalunya que confien que és millor viure en Espanya que en una Catalunya independent. Els he demanat més d’un cop que m’expliquessin quin és el seu full de ruta i encara no l’he rebut. Serà potser que no en tenen?

Últimes noticies: Pedro Sánchez diu que el dissabte 2 de maig podrem sortir tots al carrer, passejar i fer esport. Quin paio més collonut. 

Més articles

4 COMENTARIS

  1. Grandiloquens, megalomans, farçans, impostors, xarlatans, prepotens i en el fons titelles envejoses és el que son quasi tots polítics i tots els poders a Ñ. Els de fet i els de facto. Els d’ara, Aznar, Marchena, Guerra, Florentino, Cañizares, i un etc. que no s’acaba mai. Històricament ho han tingut tot i han acabat amb res, de robar en saben i n’han sabut molt, però de treballar, administrar, investigar, res de res. “Que inventen ellos” Un Estat Central ineficàs, ridícul, miserable i ruinós, que ha perjudicat i molt tota la Perifèria Peninsular.
    I no oblidem, ha empresonat a tots els liders polítics democràtics que ha pogut, els nostres liders, fen trampa. Robar i fer trampes. Aquests poders nefastos ho han fet sempre. Començant pels Borbons i acaban pel Roldán de torn.
    Però tot això ja ho sabem. No he dit rès.

  2. Grandiloquens, megalomans, farçans, impostors, xarlatans, prepotens i en el fons titelles envejoses és el que son quasi tots polítics i tots els poders a Ñ. Els de fet i els de facto. Els d’ara, Aznar, Marchena, Guerra, Florentino, Cañizares, i un etc. que no s’acaba mai. Històricament ho han tingut tot i han acabat amb res, de robar en saben i n’han sabut molt, però de treballar, administrar, investigar, res de res. “Que inventen ellos” Un Estat Central ineficàs, ridícul, miserable i ruinós, que ha perjudicat i molt tota la Perifèria Peninsular.
    I no oblidem, ha empresonat a tots els liders polítics democràtics que ha pogut, els nostres liders, fen trampa. Robar i fer trampes. Aquests poders nefastos ho han fet sempre. Començant pels Borbons i acaban pel Roldán de torn.
    Però tot això ja ho sabem. No he dit rès.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...